3 tilbud på loftisolering

Varme søger altid op ad. Det betyder også, at varmen automatisk vil søge mod loftet, hvor der kan ske to ting; enten slipper varmen ud, hvilket betyder, at du dermed er nødsaget til at betale i dyre domme for at generere mere varme. Den anden mulighed er, at en dygtig isolering sørger for, at varmen bliver i huset.

Hvis din varmeregning i øjeblikket er præget af den første løsning, så er det på tide, at du får investeret i en rigtig god loftisolering. Loftisolering handler i høj grad om at minimere mængden af varme, der slipper ud af loftet, hvilket dermed også betyder, at en god isolering kan være ensbetydende med, at du skal bruge færre penge på opvarmning.

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at en loftisolering er en rigtig god investering at gøre sig, da den kan tjene sig hjem i løbet af ganske kort tid. Det er derfor også en 100% sikker investering i din bolig, der i løbet af ganske kort tid vil komme til at give afkast, så derfor kan det ikke gå hurtigt nok med at få isoleret dit loft.

Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at en loftisolering er én af de mest præventive isoleringsmetoder, når det kommer til at skulle lægge låg på dit varme- og energiforbrug. Derfor bør du også skynde dig at klikke på linket i kassen nedenfor og indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på din loftisolering.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering

En loftisolering er én af de mest effektive isolering, du kan lave i din bolig. Det er en isolering, der hurtigt tjener sig hjem, hvis den er lavet ordentligt og af en professionel isolatør eller virksomhed.

Du kan finde en professionel isolatør eller virksomhed til at klare din loftisolering ved at benytte dig 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave – klik nedenfor!

Hvad indebærer en loftisolering?

Du er med stor sandsynlighed ikke helt fortrolig med, hvad en loftisolering egentlig indebærer. Det er dog ikke nogen grund til at gå i panik. De fleste er naturligvis klar over, at et dårligt isoleret loft kan koste dig rigtig mange kroner på både varme- og energiregningen, så derfor er det – som nævnt – en god investering at gøre sig.

En loftisolering er ikke synderligt tidskrævende, da det først og fremmest indebærer at bruges en form for fleksibelt og moderne materiale til indblæsningen af papirgranulat. Ydermere, så kræver det også, at der bliver monteret en såkaldt dampspærre, inden selve isoleringen kan gå i gang. Denne dampspærre forhindrer, at der forekommer fugt i konstruktionen.

Loftisoleringen er faktisk én af de mest anvendte og mest populære isoleringsmetoder blandt os danskere. Det skyldes naturligvis i høj grad, at der er mulighed for at opnå en rigtig stor besparelse på såvel kort som lang sigt. Med et loft, der er godt isoleret, så skal du ikke være bange for, at din dyrt betalte varme siver ud.

Varme har en tendens til altid at søge opad, så derfor vil loftet naturligvis også udgøre en stor mulighed for varmen for at sive ud, hvis ikke du sørger for at have et velisoleret loft. I og med, at loftet udgør et relativt stort areal i de fleste husstande, så kan det også betyde, at din varmeregning kan blive rigtig dyr, hvis det ikke er isoleret godt nok.

Det anbefales på kraftigste vis, at du overlade arbejdet med din loftisolering til enten en professionel isolatør eller virksomhed. På den måde kan du være sikker på, at din isolering bliver udført som den skal, så du samtidig også kommer til at opnå det ønskede resultat, hvilket naturligvis er, at spare penge på din varmeregning.

Alternativ isoleringsmaterialer

Den mest almindelige form for isoleringsmateriale, der bruges i forbindelse med isolering af lofter er – uden tvivl – papiruld. Der findes dog også en række andre alternativer, der er lige så effektiv og i mange tilfælde er disse materialer oven i købet også billigere, hvilket naturligvis er med til at holde din investering i bund.

Her er der blandt andet tale om isoleringsmaterialer som sten- og glasuld, som også har været brugt i de danske huse i rigtig mange år – og det samme gør sig gældende for polystyren. Det er alle tre materialer, der kendes som værende ‘alternative isoleringsmaterialer’, der blandt andet bruges til loftisoleringer.

Disse isoleringsmaterialer kan både anvendes i forbindelse med en efterisolering af dit loft, men det kan selvfølgelig også bruges i forbindelse med nybyggeri, hvor loftet skal isoleres. Det er dog meget vigtigt, at understrege, at forskellige typer af isoleringsmetoder ligeledes også kræver, at der bruges forskellige materialer.

Det betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at vælge det rette isoleringsmateriale. Det er vigtigt, at materialet lever op til kravene for at være egnet til isolering af huse. Det er blandt andet krav, der stilles i forbindelse med brandsikkerhed og modstandsevne over for fugt og skimmel. Du kan med fordel blot lade din isolatør foretage valget for dig.

5 alternative isoleringsmaterialer du bør kende

Som der også bliver nævnt ovenfor, så findes der en række forskellige former for alternative materialer, der kan tages i brug i forbindelse med isolering af blandt andet dit loft. Nedenfor kan du læse lidt mere om de fem mest anvendte alternative isoleringsmaterialer, så du kan danne dig en idé om, hvad du skal vælge:

 1. Papirisolering: Et genbrugsmateriale, der er fremstillet af gamle aviser.
 2. Træfiber: Materiale fremstillet af cellulosefibre fra træer.
 3. Perlite: Alternativt materiale, der fremstilles af vulkansk aske.
 4. Hør: Bliver fremstillet af fibre fra hørplanten.
 5. Halm: Isoleringsmateriale hentet fra sammenbundne halmballer.

På lige fod med de mere traditionelle produkter og isoleringsmetoder, så er der naturligvis også både fordele og ulemper forbundet med de mere alternative isoleringsmaterialer. Derfor skal du også veje disse fordele og ulemper op med hinanden for at se, om det er noget, der appellerer til dig.

Én af de helt særlige fordele ved at anvende nogle af de ovenstående isoleringsmetoder er, at de oftest er blevet tilsat salte, som forskellige typer af skadedyr ikke bryder sig om at opholde sig i. Det er blandt andet noget, der kan ses ved det førstnævnte isoleringsmateriale: papirisolering.

Fælles for de fem ovenstående isoleringsmaterialer er, at de alle sammen kan bryste sig af, at have den samme varmeledningsevne som traditionelle mineraluldsprodukter. Oftest er det dog billigere at anskaffe sig disse materialer, hvorfor det selvfølgelig bedre kan betale sig for dig at vælge én af de fem isoleringsmaterialer.

Alternative isoleringsmaterialer bruger mindre energi

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at de alternative isoleringsmaterialer bruger væsentligt mindre energi i forbindelse med produktionen. Det betyder også, at du kan få en mere miljøvenlig isolation end ved at benytte dig af nogle af de mere traditionelle materialer til at få lavet isoleringen af dit loft.

Du skal dog være opmærksom på, at hør bruger omtrent lige så meget energi i forbindelse med produktionen af materialet som mineraluld. Dog er det også værd at bide mærke i, at alle fem materialer er nemme at bortskaffe efter anvendelse, da de enten kan genbruges eller derimod bare afleveres i brændbart på genbrugspladsen.

Én af ulemperne er dog, at de som regel er mindre brandsikre (dog med undtagelse af perlite). Det er samtidig ensbetydende med, at de er biologisk nedbrydelige og det er selvfølgelig med til at mindske den samlede levetid og den generelle holdbarhed på de alternative isoleringsmaterialer. Gør sig dog fortsat ikke gældende for perlite.

Slutteligt, så skal det naturligvis også nævnes, at der er nogle af de alternative isoleringsmaterialer, der er tilsat kemikalier for at modvirke brand, fugt og ligeledes også for at mindske den biologiske nedbrydning. Det kan eksempelvis være kemikalier som borsyre, der skader reproduktionen hos mennesker, hvorfor det udelukkende bør håndteres af professionelle.

Loftisolering pris – hvad koster en loftisolering?

Som det også gør sig gældende for mange andre isoleringsmetoder, så kan prisen på en loftisolering variere alt efter opgavens omfang, det valgte materiale og hvor i langt isoleringen skal udføres. Selvom prisen varierer fra opgave til opgave, så kan du dog bruge nedenstående informationer til at give dig et nogenlunde overblik:

 • Isolatører og isoleringsfirmaer måler altid eksisterende isolering i mm.
 • De måler den nye isolering i mm., der passer til boligens konstruktion.
 • De måler ligeledes arealet, der skal isoleres i antal m2.
 • Der bliver taget højde for, hvordan boligen bliver opvarmet til dagligt.
 • Til sidst afregnes der kroner pr. liter/m3/kWh.

Efter ovenstående punkter er blevet både målt og derefter også udregnet, så vil det være muligt for den pågældende isolatør eller virksomhed at give en mere specifik pris på din opgave. Flere steder er det dog muligt for dig at bestille et gratis isoleringstjek, så du kan danne dig en idé om opgavens omfang.

Det vil typisk foregå ved at hele din bolig bliver gennemgået med det formål, at finde steder, hvor der er mulighed for at efterisolere, så du både kan skåne miljøet for unødigt Co2-udslip, men samtidig kan du også skåne din egen pengepung, da efterisolering vil skrue gevaldigt ned for din varmeregning, hvis det gøres rigtigt.

Få et gratis isoleringstjek af din bolig

Som nævnt ovenfor, så er der mulighed for at få et gratis isoleringstjek af din bolig, hvor hele boligen gennemgås med det formål, at finde isoleringsmuligheder. Du kan naturligvis til hver en tid blot udspecificere, at du udelukkende er interesseret i en loftisolering. I et sådant tjek tages der udgangspunkt i følgende:

 • Vægge
 • Skunke
 • Kælder
 • Etageadskillelser
 • Loft
 • Hulmur
 • Gulve

Oftest vil der blive boret et lille hul i fugen, så der er mulighed for at indsætte et mikroskopisk kamera, der kan bruges til at tjekke op på, om din husstand i forvejen er isoleret. Det er blandt andet i høj grad noget, der bruges, hvis du skal se om din hulmur er blevet hulmursisoleret.

Kan jeg få et tilskud til min loftisolering?

Det er muligt at få et kontant tilskud til din loftisolering fra Energistyrelsen, hvilket skyldes af en sådan form for isolering tolkes som værende en ‘Boligforbedring der giver en veldokumenteret energibesparelse’. Det er svært at sige, hvor meget, du har mulighed for at få i kontakt tilskud, da afhænger af opgavens omfang og hvor meget energi, du kan spare.

Energistyrelsen har dog etableret en lang række forskellige aftaler med energiforsyninger rundt omkring i hele Danmark, der skal tjene ét formål og en meget klar vision; at få både private borgere og danske virksomheder til at spare helt op mod 60 millioner kWh hvert år i løbet af de kommende par år.

Det har selvfølgelig resulteret i, at du har mulighed for at få nogle meget fordelagtige tilbud på isoleringen af dit loft. Langt de fleste isoleringsfirmaer står selv for at lave en udregning og derefter sende en ansøgning afsted, så du ikke selv skal bøvle med papirarbejdet, men derimod bare kan glæde dig over, at tilskuddet kan betale noget af din regning.

Hvad kan jeg spare ved at isolere mit loft?

Den primære pointe med at investere i en loftisolering er naturligvis, at det giver dig bedre forudsætninger for at spare penge på din varmeregning. Derfor vil du med garanti også gerne vide hvor mange penge, du reelt set vil få muligheden for at spare på din varmeregning hvert år som følge af en effektiv isolering af loftet.

Typisk er der mulighed for at opnå en samlet besparelse, der lyder på mellem 3.000 kr. og 5.000 kr. pr. år ved din loftisolering, hvis ikke dit loft er isoleret i forvejen. Du skal naturligvis tænke på, at des større et loft og des større et hus, du har, des større vil din besparelse ligeledes også blive efter isoleringen.

Eksempel 1: Du er bosat i et hus, der er opført i 1960, der endnu ingen loftisolering har. I øjeblikket lyder den årlige varmeregning på cirka 12.000 kroner. Hvis du i stedet vælger at betale 14.000 kroner for en professionel og givende loftisolering, så vil du efterfølgende kunne betale omtrent 8.000 kroner om året i varme. Det betyder også, at din investering vil være tjent hjem igen allerede efter 3,5 år, hvorefter der er 4.000 kroner i profit hvert år fremadrettet.

Eksempel 2: Du bor i et parcelhus, der hverken er blevet loft- eller hulmursisoleret. Du får et firma til at klare begge dele for dig til en samlet pris, der lyder på 22.000 kroner. Det vil hurtigt kunne betyde, at du går fra at betale 13.000 kroner om året i varme til at betale blot 6.000 kroner – og det betyder også, at din investering kan være tjent hjem i løbet af de første 3 år.

Ikke nok med, at der er mulighed for at opnå store besparelser på varmeregning år efter år, så vil du samtidig også forøge din boligs Energimærkning. Hvis du gør det, så vil det afspejle sig direkte i boligens værdi, der derfor også vil være mere værd, når du engang skal sælge den (hvis det er noget, der har din interesse).

Hvilke fordele giver en loftisolering?

Der skal naturligvis ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange fordele ved at lade dit loft isolere. Ikke nok med, at du kan være med til at skåne miljøet ved at mindske det samlede Co2-udslip fra din bolig, så vil en god loftisolering naturligvis også være med til at nedsætte dit varmeforbrug på meget markant vis.

Du vil derfor komme til at spare rigtig mange penge på din varmeregning efter du har fået dit loft isoleret. Det betyder naturligvis også, at hele din investering på sigt vil kunne hjemme sig selv hjem igen. Derfor er det også en rigtig god investering at gøre i sin bolig, at få isoleret loftet.

Endvidere, så vil du også opleve, at et velisoleret loft kommer til at give et bedre indeklima og et lunere hjem. Du kommer til at undgå træk og kuldebroer, og samtidig øger det naturligvis også værdien af din bolig, hvis du får dit loft isoleret. Værdien stiger i takt med, at din loftisolering kommer til at holde bedre på varmen, og dit hus deraf opnår et bedre energimærke.

Hvis du sørger for at hyre et professionelt isoleringsfirma, så vil de med stor sandsynlighed foreslå, at du får lavet en komplet termografi over din bolig. Det betyder at enhver kuldebro og diverse utætheder vil blive afsløret, så de efterfølgende kan blive isoleret, så du samlet set kommer til at opnå den mest effektive isolering af dit loft.

Benytter du dig af et isoleringsfirma, der bruger både gode og fleksible materialer, så kan du være sikker på, at du får en effektiv lydisolering. Det er ideelt for dig, der bor i et miljø, hvor der godt kan være en del larm, men det vigtigste aspekt af isoleringen er naturligvis, at din bolig bliver bedre til at holde på varmen.

Hvis der bruges papiruld til din isolering, så får du ikke blot en højere brandmodstand, men samtidig er der også tale om et organisk materiale, der er fugtbestandigt som følge af de tilsatte mineraler. Det er med til at bevirke, at dit hus også får nemmere ved at ånde, hvilket er endnu en fordel ved en isolering.

Da dit hus får nemmere ved at ånde, så bevirker det også, at du kommer til at få et bedre indeklima i hele dit hus. Et bedre indeklima og en bedre åndbarhed er ligeledes også med til at mindske risikoen for både fugt og skimmel i fundamentet, mens det også har en præventiv effekt mod skadedyr på loftet.

Hvordan kan jeg spare penge på min loftisolering?

Hvis du har intentioner om at få udført en loftisolering, så vil du med stor sandsynlighed gerne sikre dig, at din investering bliver holdt på et relativt sobert niveau. Ved at benytte dig af vores samarbejdspartner, udbudstjeneste 3byggetilbud.dk, kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave med loftisolering.

Der er flere fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud. Du sparer dig selv for en masse besvær, da du ikke selv skal bruge tid på at indhente tilbud. Samtidig kan du også være sikker på, at de tre tilbud, du kommer til at modtage vil være særdeles skarpe – og så kommer de endda fra professionelle isolatører i dit nærområde.

Det er nemt og enkelt at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Du skal blot klikke på knappen nedenfor, angive dine kontaktoplysninger og give en beskrivelse af din opgave. Herefter bliver din opgave med loftisolering sendt i udbud blandt de tilmeldte virksomheder og isolatører, der får muligheden for at byde ind på din opgave.

Da din opgave sendes i udbud, så lægges der naturligvis også op til, at de forskellige virksomheder og isolatører skal komme med deres skarpeste tilbud. Det sikrer dig, at du kan spare mange penge ved at benytte dig af et af de tilbud, du modtager, så klik på knappen nedenfor og kom i gang med det samme.