3 tilbud på hulmursisolering

Der er mange ældre huse, der ikke er blevet hulmursisolering og derfor oplever mange af boligejerne også et stort varmetab gennem ydermurene. Hulmursisolering er en type af isolering, der er både nemt og billigt – og endda også tjent ind på 1-3 år. Indeklimaet og komforten bliver bedre, når klimaskærmen bliver tæt.

Ikke nok med det, så vil energiforbedringer også kunne give dig en meget bedre økonomi, da det selvfølgelig er ensbetydende med, at varmeregningen bliver formindsket. Samtidig skåner du også miljøet ved at udlede mindre Co2. I dagens Danmark er bygningerne bestående af 40% af det samlede energiforbrug, hvorfor det er oplagt at få foretage en energirenovering.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering

Hvis du har behov for en hulmursisolering, så skal du naturligvis udlicitere opgaven til en professionel virksomhed eller håndværker. På denne måde er du garanteret, at isoleringen af din hulmur klares til perfektion.

Hvis du leder efter en virksomhed eller en isolatør til at håndtere isoleringen af din hulmur, så kan du bruge 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Derfor bør du hulmursisolere

Der findes rigtig mange forskellige typer af energirenoveringer, du kan foretage dig, men der skal dog ikke være nogen tvivl om at én af de nemmeste og samtidig også billigste løsning er – uden tvivl – at få lavet en hulmursisolering – og derfor er der også mange, der vælger denne løsning for at spare på varmeregningen.

Det er en rigtig god løsning, da det er hurtigt lavet og kan tjenes hjem i løbet af kort tid. Oftest tager det ikke mere end én enkelt dag, men du kan være sikker på, at du får rigtig meget for pengene, da du vil kunne se forskellen på varmeregningen allerede fra den første regning, der kommer efter isoleringen.

Det er naturligvis også derfor, at der er mulighed for at tjene din investering hjem på ganske kort tid. Alt afhængigt af prisen på din hulmursisolering og hvor mange penge, du bruger på opvarmning af din bolig, så vil det din investering være tjent hjem i løbet af 3-5 år.

Fordele ved en hulmursisolering

Nedenfor kan du finde en række af de mest væsentlige fordele ved at få lavet en hulmursisolering:

 • Du sparer penge på din varmeregning fra dag ét
 • Du forbedrer din boligs energimærke
 • Du får et bedre indeklima og bedre komfort
 • Du forøger samtidig boligens salgsværdi
 • Du skåner miljøet ved mindre udledning af Co2

Hvad er hulmursisolering i bund og grund?

Langt de fleste huse i Danmark, der er blevet bygget før 80’erne er blevet opført med en såkaldt hulmur. Det er en ydervæg, der har et mellemrum mellem den yderste og inderste del af muren (mellem for- og bagmuren). Det er selvfølgelig også det hulrum, der bliver isoleret, når man får udført en hulmursisolering.

Før i tiden blev denne hulmur ikke isoleret, hvilket også har haft den betydning, at varmen ikke kan holdes fast inde i huset. I stedet siver varmen ud af ydervæggen, og samtidig kommer der ligeledes også både træk og kuldestråling fra de utætte vægge. Det er først i starten af 1980’erne, at der har været krav om hulmursisolering i forbindelse med byggeri af huse her i Danmark.

Selvom du har fået din hulmur isoleret ved opførelsen af din bolig eller efterfølgende har fået den efterisoleret, så er det ikke sikkert, at den reelt set fungerer efter hensigten. Det skyldes, at man før i tiden gjorde brug af isoleringsmaterialer, der ikke er tidssvarende dem, der bliver brugt til isoleringen i dag.

Det kan betyde, at disse isoleringsmaterialer i mellemtiden kan være enten sunket eller nedbrudt, hvilket også er ensbetydende med, at din hulmur i virkeligheden ikke er helt så isoleret, som du tror. Det er ofte noget, man ser ved leca-nødder eller diverse former for skummateriale, som blev brugt før i tiden.

Derfor kan det også være en rigtig god idé, at få tjekket op på, om din hulmur rent faktisk er isoleret mere end blot på sporadiske områder. Hvis din bolig er blevet hulmursisoleret for mange år siden, så er det ikke sikkert, at der er anvendt et isoleringsmateriale, der er brugbart og derfor kan en efterisolering sagtens komme på tale.

Sådan tjekker du nemmest din hulmur

Vil du gerne tjekke din hulmur og finde ud af, om din hulmur er isoleret godt nok? Det er en opgave, du – med stor sandsynlighed – godt kan klare på egen hånd. Det første skridt er naturligvis at finde ud af, om du overhovedet har en hulmur. Det bør du kunne finde ud af ved at kaste et blik på husets tegninger.

Du kan dog også måle tykkelsen af din ydervæg, hvis den er muret. Hvis den er tykkere end 24 cm., så vil du højst sandsynligt have en hulmur, eftersom murstenene i både for -og bagmuren tilsammen vil kunne danne en tykkelse, der samlet set lyder på 21,5 cm. Er den ikke 24 cm. eller over, så har du ikke en hulmur.

På den måde kan du også hurtigt danne dig en idé om, hvor effektivt det vil være, at få foretage en hulmursisolering er. Du skal selvfølgelige tænke på, at des tykkere ydervæggen er, des større vil afstanden også være mellem murene, og det er dermed også ensbetydende med, at isoleringslaget kan blive tykkere og dermed også give en endnu større effekt.

Du kan i stedet også vælge at bore et hul i en af fugerne i ydervæggen og på den måde måle afstanden ind til bagmuren. I samme ombæring vil det også være muligt for dig at se, om der eventuelt allerede ligger isolering i hulmuren. Hvis det er tilfældet, så kan du forsøge at hive lidt ud med en krog for at tjekke isoleringsmaterialet.

Overvej et termografisk billede

Selvom det er en ganske fremragende måde at lave et indledende tjek på og dermed også selv får en fornemmelse af, om du har et isoleringsbehov og derfor også behov for en hulmursisolering, så anbefales det på kraftigste vis, at du tager kontakt til en erfaren fagperson, der kan undersøge det via f.eks. termografering.

Termografering er en form for fotografering hvortil der bruges et varmefølsomt kamera, der kaldes for et termografi-kamera. På et billede taget med et sådant kamera vil du nemt kunne se, hvor varmen slipper ud af huset, og om der er behov for at få udført en hulmursisolering eller din hulmur derimod er tilpas isoleret.

Du skal naturligvis vide, at der skal være mindst 12 graders forskel på temperaturen udenfor og temperaturen indenfor, inden der er mulighed for at udføre en termografering. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at dette stemmer. Derfor kan man typisk kun få udført en termografering fra november til april.

Overlad altid arbejdet til en professionel isolatør

Det er ikke kun selve hulmursisoleringen, ne også de grundige forundersøgelser, der bør udføres af fageksperter. Det er ikke noget, du selv må gøre, da det er vigtigt, at det bliver gjort ordentligt. Samtidig kræver det også, at du har både erfaring og det rette specialudstyr, for at kunne udføre en opgave som hulmursisolering.

Det vil derfor også være en rigtig god idé, at du sørger for at indhente en række gode tilbud på din opgave, så du kan frasortere de tilbud, der ikke har din interesse. Det kan du blandt andet gøre ved hjælp af udbudstjeneste 3byggetilbud.dk, som vi samarbejder med her hos Byggesektionen.dk.

Hvordan udføres en hulmursisolering?

Én af de helt særlige årsager til, at en hulmursisolering er en meget populær energirenovering i dagens Danmark er, at det er fordi, det er en meget nem løsning, der er hurtig at få lavet sammenlignet med nogle af de større og dyrere energirenoveringer, der også er mulighed for at få lavet.

Det er et relativt simpelt indgreb, der oftest ikke kræver meget mere end 1-2 arbejdsdage at få udført af en professionel isolatør. Det endelige antal arbejdsdage afhænger naturligvis af det samlede areals størrelse og samtidig også det isoleringsmateriale, du ender med at vælge til at bruge i forbindelse med din hulmursisolering.

Sådan bliver en hulmursisolering udført:

Nedenfor kan du i meget korte og markante træk læse, hvordan du får udført en hulmursisolering:

 • Isolatøren starter med at bore huller i udvalgte fuger jævnt fordelt på ydermuren.
 • Herefter bliver det valgte isoleringsgranulat blæst ind i hulmuren, til den er helt fyldt op.
 • Hulleren i ydermuren bliver derefter fyldt ud igen.

Mere kræver det ikke at få udført en hulmursisolering – og du kan næsten ikke se, at du har fået lavet en hulmursisolering på din ydermur. Langt de fleste isolatører forsøger naturligvis at ramme så tæt på fugernes oprindelige farve som overhovedet muligt, når de skal lave fugemasse til at dække de borede huller med. Hvis de formår at ramme plet, så er det næsten umuligt at se, at der har været boret huller.

Nedenfor kan du se en video, der viser, hvordan en hulmursisolering foregår:

Typer af isoleringsmaterialer

Når du skal have lavet en hulmursisolering, så skal der naturligvis bruges et materiale i granuleret form, så det er nemmere for isolatøren at blæse ind i hulmuren. Det betyder, at det skal bruges i kornet form eller i meget små stykker. Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange forskellige typer af materialer at vælge mellem.

De mest traditionelle materialer til hulmursisolering er de mineralske isoleringsmaterialer, som f.eks. tæller stenuld og flamingo. I løbet af de seneste par år de samtidig også fået selskab af alternativ materialer, hvilket blandt andet inkluderer organiske materialer som papiruld. Valget af materialer er naturligvis dit, men du bør dog rådføre dig med en isolatør.

Fælles for de mange forskellige materialer er, at de leder varmen dårligt og samtidig også er modstandsdygtige overfor fugt. De organiske materialer bliver dog anset for at være en kende mere miljøvenlige, eftersom de belaster miljøet mindre ved såvel fremstilling som ved bortskaffelse.

Du skal dog være opmærksom på, at de organiske materialer er relativt nye og det er også ensbetydende med, at der ikke er synderligt mange, der har kendskab til alle deres egenskaber og ligeledes heller ikke til materialets samlede levetid sammenlignet med de traditionelle materialer, der har været anvendt i rigtig mange år.

Hvad koster en hulmursisolering?

Prisen på en hulmursisolering afhænger naturligvis af mange ting, men det er dog i høj grad arealet af husets hulmur og ligeledes det materiale, du vælger at isolere med, der kommer til at diktere prisen. Du kan dog godt forvente, at det kommer til at koste dig mellem 10.000 kr. og 30.000 kr. Den endelige pris kan dog ikke fastslås her.

Hvis der for eksempel tages udgangspunkt i et ganske almindeligt, dansk parcelhus, der oprindeligt er blevet opført tilbage i 60’erne eller i 70’erne, hvor husets samlede areal udgør i omegnen af 120 m2, så vil dette hus have et hulmursareal, der lyder på omkring 70 m2. Det betyder også, at prisen vil lyde på cirka 15.000 kr. inkl. moms for en komplet hulmursisolering.

Du skal naturligvis være klar over, at det også afhænger af, hvor i landet, du er bosat, eftersom arbejdslønnen har en stor indflydelse på den endelige pris. Den udgør oftest mellem 30% og 45% af fakturabeløbet, hvorfor en hulmursisolering dermed også vil være dyrere i f.eks. Hovedstadsområdet sammenlignet med et sted i Nordjylland.

Få hjælp til udgiften forbundet med hulmursisolering

Når du skal have udført en hulmursisolering, så er det en såkaldt energiforbedring, og det er ensbetydende med, at du får muligheden for at få en hjælp til at få dækket udgiften. Der er forskellige former for finansieringsmuligheder, du kan benytte dig af – nedenfor følger de tre mest væsentlige:

 • Håndværkerfradraget
 • Energitilskud fra energiselskab
 • Energilån i banken

Håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget, der helt officielt set hedder BoligJobordningen, har tidligere været aktuelt, men blev derefter afskaffet af den daværende regering. I dag er det heldigvis blevet gennemført i hele 2016 og 2017 for håndværkerydelser, der har grønt sigte – og det har en hulmursisolering.

Det giver dig muligheden for at få fradrag for arbejdslønnen på helt op til 12.000 kr. pr. person om året – og det gælder også hjemmeboende børn, der er fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor du vælger at få lavet en hulmursisolering. Det betyder også, at to voksne og et myndigt hjemmeboende barn kan opnå et samlet fradrag, der lyder på helt op til 36.000 kr. for arbejdslønnen.

Det betyder – i bund og grund – at du får cirka 100 kroner tilbage af SKAT for hver 300 kr., du betaler i arbejdsløn. I og med, at arbejdslønnen er en meget stor del af det samlede fakturabeløb for en hulmursisolering, så er der bestemt mulighed for at opnå en stor besparelse ved at benytte dig af Håndværkerfradraget.

Energitilskud fra energiselskab

Selvom du vælger at benytte dig af Håndværkerfradraget, så er der også mulighed for at søge om tilskud hos et energiselskab. Energiselskaberne har nemlig indgået en helt særlig aftale med Energiministeren om at yde tilskud til energirenovering, der kan være med til at nedsætte det samlede forbrug og dermed også reducere det samlede Co2-udslip.

Tilskuddet bliver beregnet efter hvor stor en besparelse i kilowatt-timer (kWH), din renovering kommer til at spare på et år, og størrelsen er herefter fastsat med udgangspunkt i Energistyrelsens Standardværdikatalog. Derfor er det også forskelligt fra opgave til opgave, hvor meget, der er mulighed for at få i energitilskud fra et energiselskab.

For eksempel vil en uisoleret hulmur, der får indblæst isoleringsgranulat, fastsat til en værdi på 50 kWh pr. m2 hulmur. Det er denne værdi, der vil blive ganget op med det tilskud, du har mulighed for at få af det respektive energiselskab, så derfor er det bestemt også værd at tage med.

Du skal dog være opmærksom på, at selskaberne tilbyder ikke det samme pr. sparet kWh. Der kan være stor forskel på priserne og satsen afhængigt af markedsprisen på det respektive tidspunkt. Det nemmeste er, at ansøge hos en række forskellige energiselskaber og dermed finde ud af, hvor du kan opnå det største tilskud.

Energilån i banken

Der er flere og flere af de danske banker, der er begyndt at tilbyde nogle helt særlige former for energilån, der er målrettet særligt mod energirenoveringer i din bolig. Det betyder også, at der faktisk er mulighed for at kontakte din bank og optage et sådant energilån til at finansiere hele eller dele af din hulmursisolering.

Der skal dog ikke lægges skjul på, at en hulmursisolering hverken er den største og dyreste energiforbedring, så derfor bliver det – med stor sandsynlighed – ikke relevant for dig at optage et såkaldt energilån. Hvis det dog er med til at give dig blod på tanden til at foretage endnu flere energirenoveringer, så kan et sådant lån være til stor hjælp.

De adskiller sig naturligvis fra andre former for banklån. Renten er f.eks. væsentligt lavere – oftest vil rente befinde sig mellem 4% og 6%, og loftet på et sådant lån lyder på cirka 250.000 kroner. Kravet for at få at få lov til at optage et energilån er naturligvis, at pengene bruges til at energioptimere din bolig på en eller anden vis.

Det kan godt betale sig at hulmursisolere

Noget af det bedste ved en hulmursisolering er, at det er en meget billig energiforbedring sammenlignet med de andre tiltag i samme dur. Du har mulighed for at spare mange penge på din varmeregning med det samme, hvilket er med til at sikre dig, at din investering hurtigt er tjent hjem igen – oftest efter 2-3 år.

Ikke nok med det, så er det samtidig også med til at øge komforten i din bolig. Der er dog også en helt anden fordel forbundet med at hulmursisolere din bolig, hvilket naturligvis er, at en sådan isolering vil gør det nemmere for dig at sælge dit hus – og samtidig vil det også øge værdien af din bolig.

Alle huse skal være udstyret med et gyldigt energimærke, når det sættes til salg. Energimærkningen viser blandt andet, om der er tale om et hus, der er godt eller dårligt isoleret, hvor stort varmeforbruget er med udgangspunkt i dets isoleringsevne. Ved at hulmursisolere kan du rykke dit hus op i energiklasse og det giver dig et bedre energimærke.

Hvis du ønsker at få assistance fra en professionel isolatør, der kan hulmursisolere din bolig, så skal du blot klikke på knappen nedenfor, udfylde formularen og herefter vil du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på din hulmursisolering i løbet af blot 24 til 48 timer.

Det er via udbudstjeneste 3byggetilbud.dk, du modtager de tre tilbud. Tilbuddene kommer fra professionelle isolatører, der er blevet screenet for at kunne sikre en høj kvalitet. Derfor er du garanteret, at du får et rigtig godt tilbud på din opgave og du er samtidig også sikret at prisen er fordelagtig.