3 tilbud på gulvisolering

Med gulvisolering får du et varmere gulv, et bedre indeklima og naturligvis også en lavere varmeregning år efter år. Der skal dog ikke være nogen hemmelighed, at en gulvisolering ikke er den isoleringsform, der giver det hurtigste afkast, men på lang sigt er det dog en glimrende investering at lave i sin bolig – stor som lille.

Ovenstående ændrer dog ikke på, at det faktisk er én af de mest anvendte former for isolering blandt de danske boligejere. Det skyldes naturligvis, at det er rart og bekvemt for fødderne, at gulvet er isoleret og det ikke er bidende koldt, når man f.eks. går ud i køkkenet om morgenen eller går ud på badeværelset for at gøre sig klar.

I denne artikel kommer vil vi komme nærmere på – som nævnt – én af de mest anvendte isoleringsmetoder blandt danskerne. Du kan læse meget mere om, hvad der er af fordele ved en isolering af gulvet, hvordan det foregår og du kan naturligvis også læse meget mere om, hvor meget, det kommer til at koste dig.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvisolering

Ønsker du at slippe for kolde fødder og samtidig spare penge på varmeregningen? Så skal du have lavet en gulvisolering af en professionel isolatør eller virksomhed, så du er sikker på, at det er udført korrekt.

Ved at klikke på linket nedenfor kan du bruge 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Tilbuddene kommer fra dygtige isolatører og firmaer i dit nærområde.

Hvad er gulvisolering?

Hvis du er på jagt efter en effektive metode, der kan bruges til at komme både gulvtræk og kolde fødder til livs på, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal se nærmere på en gulvisolering. Ved at få isoleret dit gulv, så kan du være sikker på, at du kommer til at få et både varmere gulv og ligeledes også et mere komfortabelt indeklima.

Når du skal isolere dit gulv, så er det særdeles vigtigt, at du udelukkende sørger for at gøre brug af én eller flere former for fleksible materialer, hvilket for eksempel kunne være materialer som flamingo, glasuld, naturgranulat, papiruld eller derimod stenuld. Der findes dog også mange andre materialer, der kan bruges til en gulvisolering.

Ens for de materialer, der er nævnt ovenfor er, at de kan give dig et velisoleret gulv og de kommer ligeledes også til at modvirke fugt i konstruktionen. Det kan være svært at vælge hvilket materiale, der er det bedste for dit vedkommende, da valget af materiale i høj grad afhænger af opgavens omfang og dine konkrete behov.

Derfor anbefales det også på kraftigste vis, at du sørger for at udlicitere opgaven til en dygtig isolatør, der har den nødvendige erfaring og ekspertise, der er krævet for at kunne udføre opgaven til UG – og ligeledes også vælge lige netop dét materiale, der kan give dig det bedste resultat.

Gulvisolering pris – hvor meget koster en gulvisolering?

Der skal ikke lægges skjul på, at prisen for en gulvisolering kan variere alt efter opgavens størrelse og omfang. Hvis du vælger at genanvende det gamle gulv, så vil prisen naturligvis være en del lavere end hvis ud i stedet valgte at få etableret et helt nyt gulv i samme ombæring som du får isoleret.

Hvis du vælger at genanvende dit gamle gulv (og det anbefales det naturligvis, at du gør, medmindre det er meget gammelt og trænger til en udskiftning), så vil en gulvisolering oftest koste mellem 550 kr. og 1250 kr. pr. kvadratmeter. Den specifikke pris afhænger af mange forskellige faktorer, hvorfor prisen ikke kan specificeres yderligere.

Vælger du derimod at få etableret et nyt terrændæk i samme ombæring, så skal du derimod forvente, at prisen kommer til at lyde på cirka 4.000 kr. inkl. moms pr. m2. Hvis der derimod er tale om fundament og sokkel, så koster det op mod 2.500 kr. inkl. moms pr. løbende meter at efterisolere.

Ydermere, så kommer prisen af din gulvisolering naturligvis også til at afhænge af det firma, der er udvalgt til at udføre opgaven. Gulvets type har samtidig også indflydelse, hvilket det valgte isoleringsmateriale også har, selvom priserne for materialerne dog oftest ligger tæt op ad hinanden, hvorfor timelønnen står for cirka halvdelen af udgiften til en isolering af gulvet.

Koldt gulv leder ofte til gulvisolering

Det er faktisk de færreste, der vælger at få lavet en gulvisolering, fordi de på sigt har muligheden for at komme til at spare penge på det. I stedet har langt de fleste fundet motivationen i deres kolde fødder om morgenen og deres influenza om vinteren – og det er naturligvis også ganske forståeligt!

Hvis dit gulv føles koldt at gå rundt på, så skyldes det oftest, at dit gulv ikke er blevet isoleret og du derfor skal bruge yderligere energi og dermed også penge på at varme gulvet op til en behagelige temperatur. Det er de færreste, der skruer så meget op for varmen, at det kan mærkes i deres gulv, da det ganske enkelt er for dyrt.

Den nemmeste måde at kurere et koldt gulv er naturligvis ved hjælp af en gulvisolering. Du skal dog ikke se på det som værende en udgift, men derimod som en investering i din bolig, da du over en længere periode vil tjene pengene hjem i sparede kroner på din varmeregning. Ydermere, så øges din boligs salgsværdi også, hvis gulvet er isoleret.

Hvordan isolerer man gulvet?

Ovenstående giver dig en forståelse for, hvad en gulvisolering egentlig indebærer. Du ved dog ikke, hvordan selve fremgangsmåden egentlig fungerer. Det har du heldigvis muligheden for at blive meget klogere på nedenfor. Som udgangspunkt, så er der tre overordnede metoder, der kan bruges til at isolere dit gulv. Det er som følgende:

  1. Du kan få isoleret mellemrummet mellem dit gulv og terrænet.
  2. Du kan i stedet få etableret et helt nyt og isoleret terrændæk.
  3. Du kan isolere udefra, hvilket gøres ved at isolere boligens fundament/sokkel.

Få isoleret mellemrum mellem gulv og terræn

Vælger du punkt nr. 1, så skal du naturligvis være opmærksom på, at du er nødsaget til at skulle fjerne det gamle gulv (kan selvfølgelig genanvendes) for at kunne lægge den nye isolering. Hvis du samtidig fjerner det gamle isoleringsmateriale, så kan du være helt sikker på, at den nye isolering vil blive monteret på korrekt vis.

Der er desuden også mulighed for at blæse granulat ind i mellemrummet, hvilket oftest er noget, som en isolatør eller et isoleringsfirma vælger at gøre i stedet for at lægge hele isoleringsmåtter. Fremgangsmåden varierer dog fra isolatør til isolatør.

Hvis dit terrændæk befinder sig direkte under gulvet, så er det meget vigtigt, at der maksimalt bliver lagt et isoleringslag med en tykkelse, der lyder på 50 mm. til 70 mm. Hvis ikke du gør dette, så kan du ende med, at der i konstruktionen ender med at opstå både fugt og skimmel – og det vil du selvfølgelig gerne undgå.

Få etableret nyt terrændæk

Hvis du i stedet vælger at få etableret et helt nyt og isoleret terrændæk, hvilket er en kende dyrere end den første metode, så skal du – på lige fod med i punkt nr. 1 – altid sørge for, at der bliver lagt et isoleringslag, der har en tykkelse på mellem 50 mm. og 70 mm. mellem gulvet og terrændækket.

Du skal desuden også være opmærksom på, at du som regel kan være nødsaget til at skulle bryde betonlaget under huset op og efterfølgende grave ud, så er der er plads til det nye og isolerede terrændæk. Hvis du sørger for at dette bliver gjort, så kan du være helt sikker på, at der er plads til at lægge det valgte isoleringsmateriale under terrændækket.

Når dette er gjort, så er næste skridt at fjerne de eksisterende gulve, grave ordentligt ud, etablere et helt nyt kapillarbrydende lag under terrændækket, hvorefter der vil blive støbt et nyt radonsikret betonlag og slutteligt afslutter du hele processen med at lægge det nye gulv (eller lægger det gamle gulv igen, hvis du vil genanvende det).

Isolering af gulvet udefra

Den tredje og sidste metode, du kan bruge til at isolere dit gulv er en alternativ løsning, der gør det muligt at isolere husets fundament og sokkel udefra, hvorfor dit gulv ikke skal fjernes. Selve fundamentet og soklen vil blive smurt ind i en vandtæt membran, hvorpå selve isolering efterfølgende vil blive monteret.

Der afsluttes med en stålprofil, så der ikke er fare for, at det omkringliggende vand og fugt kommer til at trænge ned i din isolering. I forlængelse af dette, så er det altid en rigtig god idé, at du sørger for at montere et såkaldt omfangsdræn omkring huset, hvilket kan gøres i samme ombæring. Slutteligt, så lægges der både jord, grus og sten som drænende lag.

Fælles for alle tre fremgangsmåder er, at det ikke er noget, du bør udføre på egen hånd. I stedet bør du overlade opgaven til en professionel og kyndig håndværker eller virksomhed. På denne måde er du sikker på, at din gulvisolering bliver udført korrekt og den samtidig også opfylder alle krav og betingelser fra din side af.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan en gulvisolering kan foregå:

Hvilke huse kan få gulvet isoleret?

Som udgangspunkt er der mulighed for at isolere gulvet i langt de fleste huse. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er noget, der kan betale sig i alle tilfælde. I nogle tilfælde vil du f.eks. være meget bedre tjent med at få isoleret kælderloftet i stedet for, mens andre huse slet ikke behøver en gulvisolering.

Hvis din bolig er mere end 10 år gammel og den ikke er blevet efterisoleret, så kan den med stor sandsynlighed drage fordel af en gulvisolering. I løbet af det seneste årti er der blevet strammet op omkring kravene på dette område, hvorfor de fleste huse, der er opført efterfølgende er isoleret i langt højere grad.

Det nemmeste er – uden tvivl – at få en professionel og kyndig person til at komme forbi og give en vurdering af, om det kan betale sig for dig, at få isoleret dit gulv. Det kan f.eks. også være, at du er bedre tjent med at investere i en hulmursisolering i stedet for.

Hvilke fordele er forbundet med en gulvisolering?

Med et velisoleret gulv, vil du kunne opnå rigtig mange fordele. Én ting er naturligvis, at du får et bedre indeklima som faktisk har en direkte effekt på dit helbred. En gulvisolering er nemlig med til at mindske risikoen for, at du ender med at blive udsat for fugt og skimmel, som – af flere omgange – er blevet bevist, som havende negativ indflydelse på helbredet.

Ikke nok med det, så skal du heller ikke længere bekymre dig om det konstant træk hen over gulvet, hvilket også er ensbetydende med, at du kommer til at slippe for at have kolde fødder i vinterhalvåret – og det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange danskere vælger at isolere deres gulv af lige netop denne årsag.

Hvis du får lavet en effektiv gulvisolering, så vil det samtidig også hurtigt kunne mærkes på din varmeregning, eftersom isoleringen gør, at der vil slippe mindre varme ud af huset gennem gulvet. Det betyder, at varmen vil blive holdt bedre indenfor og derfor vil du også være fri for at skulle regulere på varmen.

Langt de fleste danske boligejere ender med at opnå en årlig besparelse, der lyder på mellem 3.000 kr. og 5.000 kr., hvorfor der bestemt er mulighed for at opnå en mærkbar besparelse på varmeregningen, hvis du får lavet en effektiv isolering af dit gulv.

Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at det kan være en rigtig god idé at få udført en gulvisolering. Det er særligt noget, der kan virke som en god idé, hvis du er træt af kolde fødder om vinteren og samtidig også ønsker at kunne spare penge på din varmeregning år efter år.

Gode tips inden du går i gang med gulvisolering

Kontakt dit forsikringsselskab: Husk altid at tage kontakt til dit forsikringsselskab, inden din gulvisolering igangsættes. Det skyldes, at du ikke vil blive dækket af din forsikring, hvis du ikke er informeret om, at der skal igangsættes et byggeri. Derfor bør dette være noget af det første, du gør, inden dit gulv isoleres.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at din forsikringspræmie med stor sandsynlighed vil komme til at stige i den periode, hvor der er byggearbejde i gang i din bolig. Det skyldes naturligvis, at forsikringsselskabet ønsker at modsvare den øgede risiko for skader. Nogle steder er det dog muligt blot at tegne en ekstra forsikring.

Er gulvisolering en nødvendighed?: Du kan med fordel få en energirådgiver eller en lokal håndværker til at komme med et godt bud på, om det reelt set er nødvendigt for dig at få lavet en gulvisolering. I samme ombæring er det også muligt at få at vide, hvor meget, du kan spare og hvor meget, det kommer til at koste dig.

Værdien af din bolig stiger: Endnu en fordel ved at få isoleret gulvet i din bolig er, at værdien stiger i samme øjeblik som isoleringen er færdiggjort. Dog stiger værdien ikke adækvat med de penge, der er investeret i selve isoleringen, hvorfor du – desværre – ikke kan forvente, at det er noget, der kommer til at gå lige op.

Få en fast pris på arbejdet: Når der indgås en aftale med en isolatør eller et isolationsfirma, så bør du sørge for at få udarbejdet en kontrakt, der både indeholder en detaljeret beskrivelse af det kommende arbejde og ligeledes også en fast pris. En fast pris kan ikke hæves, ændres eller justeres, når den først er blevet accepteret.

Udlicitér altid opgaven: Det anbefales at du afholder dig fra, at forsøge at isolere dit gulv på egen hånd, da det oftest er noget, der ender med at gå galt. I stedet bør du udlicitere opgaven til en professionel isolatør eller virksomhed, så du er sikker på, at opgaven er i gode hænder og bliver udført til perfektion.

Sådan får du den bedste pris på din gulvisolering

Hvis du har bestemt dig for, at du ønsker at investere i en gulvisolering, så er du med garanti meget interesseret i, at din investering bliver holdt på et relativt sobert niveau. Dette kan du sikre ved at gøre brug af en udbudstjeneste som 3byggetilbud.dk, der kan give dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Fordelen ved at benytte sig af en sådan udbudstjeneste er, at det kan spare dig for både tid og penge. Det er nemt at bruge tjeneste, da du blot skal udfylde en formular med dine kontaktoplysninger og en beskrivelse af din opgave, hvorefter den sendes i udbud blandt de tilmeldte aktører hos 3byggetilbud.dk.

I og med, at din opgave vil blive sendt i direkte udbud, så vil der også være mange aktører, der byder direkte mod hinanden. Det er med til at sikre, at deres priser presses i bund for at vinde budkrigen – og det kommer selvfølgelig dig til gode, da du dermed kan spare penge på din gulvisolering.

Derfor er der ikke blot mulighed for at slippe for besværet med at indhente tilbud på manuel vis, da du oven i købet også kan spare mange penge ved at benytte dig af denne metode. Det kræver blot at du klikker på knappen nedenfor, hvorefter du kan være i gang på ganske få sekunder.