Der skal ikke være nogen tvivl om, at en tømrer kan hjælpe dig med rigtig mange forskellige opgaver. Hvis du har behov for assistance fra en tømrer, så vil du med garanti gerne vide mere om, hvad det koster i timen. I denne artikel kan du få svaret på, hvad en gennemsnitlig timepris på tømrer er her i Danmark.

Som nævnt ovenfor, så kan du få hjælp til rigtig mange ting af en tømrer, hvilket også er årsagen til, at der kan være mange grunde til, at du leder efter assistance fra en tømrer. Nedenfor finder du en liste over nogle af de mest hyppige opgaver som en tømrer kommer til at udføre her i Danmark:

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra tømrere

En tømrer kan udføre mange forskellige opgaver. Hvis du har en opgave, der skal udføres af en tømrer, f.eks. én af de førnævnte opgaver, så er det vigtigt, at du sørger for at indhente flere tilbud.

Du kan med fordel vælge at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud via udbudstjeneste 3byggetilbud.dk. Det giver dig tre gode tilbud, du kan sammenligne og vælge med udgangspunkt i.

Byg Garanti fra Dansk Byggeri sikrer dig ved fejl

Det er en rigtig god idé, at du sørger for at finde en tømrer, der er dækket af Byg Garanti. Hvis du sørger for at gøre dette, så er du samtidig sikret mod et økonomisk tab op til 100.000 kr., hvis der er fejl og mangler ved det arbejde, der bliver udført af den tømrer, du ender med at hyre.

Det kan – desværre – hænde, at du ender med at hyre en tømrer, der ikke udfører et stykke arbejde, som du ikke kan være helt tilfreds med, men som tømreren selv mener, at det er helt i orden. Det er i sådanne sammenhænge, at du skal sørge for at klage til Byggeriets Ankenævn.

Hvis du får medhold i din klage og tømreren alligevel ikke vælger at udføre arbejdet for at udbedre fejlen, så vil der være mulighed for at få udgifterne dækket af Byg Garanti fra Dansk Byggeri. Du kan finde en tømrer, der er medlem af Byg Garanti ved at se nærmere på listen på Dansk Byggeris hjemmeside.

Mener du at timeprisen på tømreren er for høj?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på timeprisen på de mange tømrer rundt omkring i landet. Derfor er det naturligvis særdeles vigtigt, at du er indstilles på, at du skal sørge for at indhente tilbud fra flere forskellige tømrere, så du dermed har et godt grundlag for sammenligning.

Ofte vil en tømrers timeløn starte på cirka 275 kr. eksklusiv moms, men langt de fleste tømrer tager dog fra 400 kroner i timen eksklusiv moms og opefter. Det betyder også, at du skal være indstilles på, at det er i dét prisleje, du kommer til at betale for en tømrer, hvis du skal have assistance til tømreropgaver.

Hvis du er af den opfattelse, at en tømrer tager sig for godt betalt for sine opgaver, så skal du naturligvis sørge for at tænke på, at der er en række udgifter forbundet med at være tømrer. Nedenfor finder du blandt en række af de udgifter langt de fleste tømrere skal have dækket:

 • En tømrer har først og fremmest en meget dyr arbejdsskadeforsikring.
 • Udgifter til værktøj og ligeledes også forsikring af værktøj.
 • De administrative omkostninger, der er forbundet med arbejdet.
 • Der skal oftest betales for en dyr firmabil.
 • Udgifter til både reklame, salgsarbejde og deslige.

Kvalitet og pris følges ofte ad på tømrerarbejde

Som det også gør sig gældende med mange andre ting, så vil du komme ud for, at pris og kvalitet ofte føles ad, når det kommer til tømrerarbejde. Det er naturligvis også ensbetydende med, at det slet ikke er sikkert, at det er det billigste tilbud, der også er det bedste tilbud.

Du kan med fordel vælge at følge op på nogle af de referencer, som tømreren fremviser på deres hjemmeside. Det er vigtigt, at du sørger for at finde frem til en tømrer, som du kan være tilfreds med. Derfor bør du også undersøge det følgende om en tømrer, du overvejer at hyre:

 • Er tømreren villig til at komme og rette diverse fejl og mangler?
 • Bliver der brugt de aftalte materialer?
 • Vil der være unødig ventetid på materialerne?
 • Kommer vedkommende til den aftalte tid?
 • Bliver opgaven udført indenfor aftalt tidsramme?
 • Er forhenværende kunder tilfredse med kvaliteten?
 • Virker den respektive tømrer pålidelig og troværdig?

Er du godt tilfreds med tømrerens omdømme og er han kendt for at kunne levere godt arbejde, der emmer af god kvalitet, så betyder det naturligvis mere end, at han har en god, lav timepris. Der skal ikke være nogen tvivl om, at de ekstra penge oftest vil være rigtig godt givet ud, hvis det giver dig en bedre kvalitet.

Det forholder sig desværre således, at mange håndværkere (og særligt tømrere) er begyndt at give for lave tilbud og timepriser på deres arbejde som følge af den økonomiske krise. Det er ærgerligt, eftersom det kan betyde, at mange ender med at måtte dreje nøglen om og lukke ned for deres tømrerforretning.

Ydermere, så vil det også være svært for tømreren at konkurrere med sort arbejde, hvilket – desværre – er noget, der foregår alt for tit. Ikke nok med, at det er ulovligt, så vil du ligeledes også miste muligheden for at kunne klage over dit arbejde, hvis ikke det lever op til de krav, du stiller til arbejdet.

Timeløn på en tømrer i Danmark

I praksis er det faktisk meget sjældent at en tømrer bliver betalt pr. time her i landet. Det hænder langt oftere, at der bliver aftalt en fast pris på både arbejde og materialer. Der er mange tømrer, der har mulighed for at få deres materialer billigere end du selv kan skaffe dem.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at en tømrer vil have muligheden for at indhente det, de taber på en lavere timepris ved at levere de materialer, der skal bruges til din opgave. Derfor kan det oftest også bedste betale sig for dig at lade din tømrer stå for indkøb af materialer til den opgave, du skal have udført.

Hvis der er tale om et lille og knap så betydeligt stykke arbejde, der skal udføres, så kan timeprisen dog hurtigt vise sig at blive relevant. Du skal være opmærksom på, at kvaliteten som regel følger prisen, så derfor er det også vigtigt, at du sørger for ikke at beslutte dig ud fra prisen alene.

Der vil til hver en tid være fornuft i, at tage kontakt til tømreren for at vurdere, om det bør overlades til ham eller hende at vælge materialer. Det kan være fristende at forsøge at købe materialerne selv, men det er dog yderst sjældent, at det er noget, der vil kunne betale sig for dig.

Sådan finder du den bedste timepris for en tømrer

Hvis du skal bruge en tømrer til at løse en opgave, så skal du selvfølgelig sørge for at indhente en række forskellige tilbud på din opgave. Det giver dig muligheden for at sammenligne de forskellige priser, du ender med at indhente, uanset hvilken måde, du ender med at gøre det på.

Du kan med fordel gøre brug af en udbudstjeneste som 3byggetilbud.dk, der giver dig muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Det giver dig selvfølgelig også muligheden for at finde en god timepris for tømrerarbejde, som du kan være tilfreds med – ift. både pris og kvalitet.

Det er ganske simpelt at benytte dig af 3byggetilbud. Du udfylder blot en formular med kontaktoplysninger og en beskrivelse af din opgave. Herefter bliver din opgave sendt i udbud blandt de mange tømrere, der er tilmeldt platformen – det sikrer dig, at de mange tømrere og tømrerfirmaer byder direkte mod hinanden.

Da det er tilfældet, at de byder direkte mod hinanden, så er du også garanteret en god pris på din opgave. Hvis du ønsker at indhente en række tilbud på din tømreropgave, så skal du blot klikke på knappen nedenfor, udfylde formularen og derefter modtager du tre tilbud indenfor 24-48 timer.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here