Der er rigtig mange danskere, der altid har drømt om at få installeret et vaskeægte amerikaner køleskab (der er også mange, der kender dette som side-by-side-køleskab) i deres køkken. Der er dog mange, der har valgt at afholde sig fra dette, da de både er dyre at anskaffe, men samtidig også er dyre i drift – faktum er dog, at det er en forældet holdning, da der kan være mange fordele forbundet med at vælge et sådant køleskab sammenlignet med andre typer af køleskabe. Det betyder også, at du ikke skal afskrive et amerikaner køleskab som en mulighed, før du har set nærmere på det.

Én af de helt særlige fordele ved et sådant køleskab er naturligvis, at de mange forskellige modeller kan bryste sig af, at være særdeles rummelige, hvilket også betyder, at der kan opbevares en lang række forskellige ting i et sådant køleskab. Det er selvfølgelig noget, der kan vise sig at være praktisk for enhver husstand, mens det ligeledes også er meget almindeligt, at et amerikaner køleskab er udstyret med en funktionalitet, der gør det muligt for dig at lave både iskoldt vand og ligeledes også isterninger, hvilket – naturligvis – vil være noget, som langt de fleste vil komme til at sætte stor pris på.

Hvis du har intentioner om, at dit næste køleskab skal være et amerikaner køleskab, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du har et væld af forskellige valgmuligheder. Du kan f.eks. vælge at investere i et Samsung amerikaner køleskab, et Siemens amerikaner køleskab eller derimod et LG amerikaner køleskab eller et Smeg amerikaner køleskab. Det beviser selvfølgelig også meget godt, at der findes rigtig mange forskellige amerikaner køleskabe på det danske marked, hvorfor du ikke skal være bange for, hvorvidt du har mulighed for at finde et passende køleskab, der stemmer overens med dine krav og præferencer.

Føler du dig på bar bund i forhold til valget af dit kommende køleskab, så har du i denne amerikaner køleskab test mulighed for at danne dig et rigtig godt overblik over, hvad det danske marked har at byde på og naturligvis også, hvad du har af muligheder for at finde et rigtig godt side-by-side-køleskab, der harmonerer perfekt med de krav og præferencer, du har. Nedenfor finder du en række forskellige amerikaner køleskabe, der varierer i forhold til en lang række forskellige faktorer, hvilket også er ensbetydende med, at der med garanti også vil være minimum én af disse modeller, der er noget for dig.

Samsung RF24HSESCSR

Det første amerikanerskab, du kommer til at stifte bekendtskab med på denne liste er Samsung RF24HSESCSR. Det er – uden tvivl – et amerikaner køleskab, der emmer af luksus og god rummelighed. Den har en kølekapacitet, der lyder på intet mindre end 372 liter, mens det samtidig også byder på en samlet frysekapacitet på hele 123 liter – derfor kan du med garanti også finde plads til alle dine frost- og kølevarer i et amerikanerkøleskab som dette. Derfor er det naturligvis også et køleskab, der kan bruges af langt de fleste danske familier – selv dem med store behov for plads til både frost- og kølevarer.

Samsung RF24HSESCSR køleskab

Se flere billeder og informationer af Samsung RF24HSESCSR.

Samsung RF24HSESCSR er desuden også et køleskab, der byder på en lang række forskellige funktioner, hvilket blandt andet tæller muligheden for at tappe danskvand direkte fra dit køleskab, eftersom det er blevet udstyret med en dispenser til både almindeligt vand, vand med kulsyre og isterninger. Isdispenseren er i stand til at producere helt op til 4,5 kg. is om dagen, hvilket naturligvis også er ideelt om sommeren, når du mangler et koldt glas vand eller isterninger til din sommerlige drink. Det skal dog nævnes, at køleskabet bestemt ikke er nogen strømsluger, da Samsung RF24HSESCSR er et amerikanerskab, der tilhører energiklasse A+.

Frostafdelingen af dette amerikaner køleskab er blevet forsynet med en såkaldt NoFrost-teknologi, hvilket er med til at overflødiggøre den manuelle afrimning, så du ikke selv skal vedligeholde det. Frostafdelingen i Samsung RF24HSESCSR kommer desuden også med en såkaldt CoolSelect Zone-skuffe, der gør det nemt at organisere dine madvarer, og temperaturen i skuffen kan desuden tilpasses, alt efter hvad, du vælger at opbevare den respektive skuffe. Det er fremstillet i rustfrit stål, hvilket ikke blot er med til at højne kvaliteten, men samtidig giver det også køleskabet et særdeles moderne look, der gør, at det passer rigtig godt ind i ethvert moderne køkken.

LG GMJ916NSHV

LG GMJ916NSHV er et såkaldt French-Door-skab, der blandt andet kan bryste sig af en særdeles fantastisk og samtidig også meget funktionel indretning. Det er et køleskab, der byder på intet mindre end 371 liter ren køl i øverste del af skabet, hvilket også giver dig et eminent overblik og samtidig også muligheden for at opbevare bl.a. bredere fade end hidtil. Det er et French-Door-skab med en meget fleksibel køleafdeling, der blandt andet er blevet udstyret med justerbare hylder, masser af rum i lågerne og samtidig også en smart dør-i-dør-funktion. Ismaskinen er desuden blevet placeret i kølelågen for at skabe fri plads på hylderne.

LG GMJ916NSHV - Stort køleskab med ismaskine

Se flere billeder og informationer af LG GMJ916NSHV.

Frostafdelingen rummer intet mindre end 200 liter, hvorfor det f.eks. er en kende større en model fra Samsung, der er beskrevet ovenfor. Der skal ikke være nogen tvivl om, at de 200 liter giver masser af plads til frostvarer. Frostafdelingen består af seks hylder/skuffer, så du dermed altid har godt overblik over dine frostvarer og har mulighed for at organisere dem. Du har desuden også altid ekstra afsætningsplads i lågerne. Fryseren kommer med en NoFrost-funktion, der automatisk sørger for at hindre dannelsen af rim og isklumper på fryserens vægge og ligeledes også på dine frostvarer, så du slipper for at afrimme.

Som det også gør sig gældende for langt de fleste andre amerikanerkøleskabe på det danske marked, så kommer LG GMJ916NSHV naturligvis også med en integreret dispenser, der gør det nemt at få fat i både vand, knust is og isterninger. Der er desuden også tale om et amerikanerskab, der byder på et meget begrænset og beskedent lydniveau, der lyder på blot 40 dB, hvorfor du ikke vil blive generet af lyden fra køleskabet. Det skal selvfølgelig også nævnes, at der er tale om et køleskab, der befinder sig i energiklasse A+, hvorfor det naturligvis er et både energieffektivt og strømbesparende køleskab.

SMEG FQ60NPE

SMEG har i mere end 60 år udviklet sine produkter, og er samtidig også blevet en international reference for kvalitetsprodukter, der er kendt for særligt at tage hånd om detaljerne. SMEG FQ60NPE er et såkaldt Side-by-Side-skab, der kommer med både en fryse- og køleafdeling, men ikke nok med det, så er det naturligvis også et amerikaner køleskab, der kan bryste sig af et uhyre flot og elegant design samtidig med, at køleskabet også befinder sig i en rigtig god energiklasse – mere specifikt, så befinder det sig i energiklasse A+ og har et årligt energiforbrug, der lyder på blot 455 kWh.

SMEG FQ60NPE amerikaner køleskab

Se flere billeder og informationer af SMEG FQ60NPE.

Det skal naturligvis også nævnes, at SMEG FQ60NPE bliver leveret med en såkaldt konverterbar del. Det betyder også, at køleskabet kommer med et samlet rumindhold i køleafdelingen, der lyder på 385 liter, mens det lyder på 462 liter med den konverterbare del. Hvis du derimod er mere interesseret i en større fryseafdeling, så skal du naturligvis blot vælge at omdanne den konverterbare del til en fryseafdeling, hvorefter det samlede rumindhold vil lyde på 155 liter – uden den konverterbare del lyder det samlede rumindhold på 78 liter. SMEG FQ60NPE kommer desuden også med både en såkaldt feriefunktion og ligeledes også en økonomifunktion.

Køleskabet byder på tre glashylder, to opbevaringsskuffer med Active Fresh Blue Light såvel som en Extra Fresh Zone. Ikke nok med det, så skal det naturligvis også nævnes, at dørindretningen byder på to flaskehylder, seks dørhylder såvel som to æggebakker, hvilket giver mulighed for en god opdeling og organisering af dine kølevarer. Ydermere, så skal det naturligvis nævnes, at en almindelig fryser skal afrimes tre-fire gange om året, hvis den skal bibeholde ydeevnen, men dette slipper du dog for med SMEG FQ60NPE, da den bliver leveret med No Frost-funktion, hvilket betyder, at den er i stand til selv at afrime fryseren.

Beko GNE60530DX

Hvis du leder efter et amerikanerkøleskab, der ikke blot byder på et moderne og elegant design, men som samtidig også kan bryste sig af en stor køleafdeling, der lyder på intet mindre end 378 liter og en stor frysekapacitet, der samlet set lyder på hele 152 liter, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Beko GNE60530DX. Med et skab som dette, så skal du ikke være i tvivl om, hvorvidt du kommer til at mangle plads til dine madvarer eller ej – uanset om du primært skal bruge plads til frost- eller kølevarer.

beko GNE60530DX - stort køleskab med is

Se flere billeder og informationer af Beko GNE60530DX.

Det skal naturligvis også nævnes, at Beko GNE60530DX kommer med en overskuelig indretning, så du nemt kan have overblik over dine varer og holde skabet organiseret, da det kommer med tre hylder og fire skuffer i kølerummet, mens der bydes på to store fryseskuffer i bunden af skabet. Skabsdørene der desuden også udstyret med intet mindre end tre hylder hver, mens den ene dør oven i købet er blevet udstyret med en indbygget vanddispenser og isterningsmaskine. Begge dele kan kobles direkte til vandforsyningen, så du dermed hele tiden vil have adgang til dejlig, koldt vand og friske isterninger til dine forskellige drikkevarer.

Skabet kommer med en lang række spændende features, hvilket blandt andet inkluderer et aktivt lugtfilter såvel som en ioniseringsenhed, der arbejder sammen om at fjerne både bakterier og lugt fra kølerummet, så din mad holdes frisk så længe som muligt, og du ligeledes undgår dårligt lugt i køleskabet. Det skal desuden nævnes, at der her er tale om et køleskab, der befinder sig i energiklasse A++, hvorfor det byder på et meget lavt energiforbrug. På trods af, at køleskabet befinder sig i en god energiklasse, så kan det købes til en lav pris, hvorfor det bestemt er et rigtig godt amerikaner køleskab tilbud.

Bosch KAD90VI20

KAD90VI20 er et både populært og eftertragtet amerikaner køleskab fra Bosch, der kan bryste sig af, at være udført i et stilfuldt design og tilmed også være fremstillet i rustfrit stål, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at det passer ind i nutidens moderne køkken. Der er tale om et køleskab med en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 370 liter. Det kommer med ventileret køling i køleskabet, hvilket er ensbetydende med, at holdbarheden af dine indkøbsvarer bliver forlænget som følge af en ensartet temperatur og en god luftfugtighed, der ligeledes også holdes på et godt og stabilt niveau.

BOSCH KAD90VI20 - Amerikansk køleskab

Se flere billeder og informationer af Bosch KAD90VI20.

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at der desuden også er rigtig god kapacitet i frostafdelingen i Bosch KAD90VI20, da den samlede kapacitet lyder på intet mindre end 163 liter i skabets frysesektionen. Det er en sektion, der kommer med No Frost-funktion, der på ganske automatisk vis sørger for at forhindre, at der dannes rim på både vægge og frostvarer inde i frysesektionen. Det er selvfølgelig også noget, der er ensbetydende med, at du selv slipper for at bøvle med afrimning, da det er noget, som fryseren helt selv er i stand til at gøre.

På lige fod med mange andre amerikanerskabe på det danske marked, så giver Bosch KAD90VI20 dig også nem adgang til koldt drikkevand gennem skabets vanddispenser. Ikke nok med det, så er den også udstyret med en isdispenser, der gør det nemt for dig at få fat i både knust is og isterninger til dine kolde drikke. Belægningen på fronten af KAD90VI20 fra Bosch er fedtafvisende og let at rengøre, da der er tale om en Anti-Fingerprint-belægning. Amerikanerskabet befinder sig i energiklasse A+ og har et årligt energiforbrug, der lyder på 436 kWh, hvorfor det er både et energieffektivt og strømbesparende amerikaner køleskab.

Fordele og ulemper ved køb af et amerikaner køleskab

På lige fod med andre typer af køleskabe, så skal du naturligvis være indstillet på, at der både er fordele og ulemper forbundet med at vælge et amerikaner køleskab – og der vil ligeledes også være både fordele og ulemper ved hver enkelt model. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at danne dig et godt overblik over, hvorvidt du tænker, at de mange fordele er i stand til at opveje de forskellige ulemper, da det naturligvis ikke er alle, der har den samme mening på dette punkt. Nedenfor kan du læse mere om, hvad der typisk er af både fordele og ulemper ved et amerikanerskab.

Fordele

Rummelighed og størrelse

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at denne type af køleskab er noget, som mange danskere ender med at vælge, fordi de dermed får plads til både køle- og frysevarer i ét og samme skab. Langt de fleste amerikanerskabe bærer præg af meget stor rummelighed, hvilket selvfølgelig er en fordel for større familier, hvor der er behov for plads til opbevaring af flere køle- og frysevarer end mindre familier. Hvis du sætter stor pris på rummelighed og det faktum, at der er god plads til opbevaring af både køle- og frysevarer, så er et amerikanerskab som skabt for dit vedkommende.

Nem adgang til vand og is

Der er ligeledes rigtig mange danskere, der ender med at investere i et såkaldt amerikaner køleskab, fordi det giver dem både koldt vand og endda også isterninger lige ved hånden. Det betyder også, at du hele tiden vil have nemmere adgang til dejlig, koldt vand og samtidig også til isterninger til dine drikkevarer. Langt de fleste af denne type af køleskabe vil være udstyret med både en vand- og isdispenser, men det skal selvfølgelig nævnes, at der findes undtagelser. Det ændrer dog ikke på, at langt de fleste modeller giver dig muligheden for at få et dejligt og koldt glas vand eller isterninger til din drink.

Eksklusivt og ekstravagant design

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at langt de fleste amerikaner køleskabe bærer præg af både et eksklusivt og lækkert design, der ikke blot passer ind i det moderne hjem, men som samtidig også kan tjene et praktisk aspekt – det skyldes, at et sådant køleskab ikke blot byder på en særdeles god rummelighed, men samtidig er den – som sagt – også udstyret med både vand- og isdispenser. Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at denne type køleskabe er uhyre lækre og dermed vil dit køkken også blive meget pænere at se på, hvis der står et amerikanerskab og pynter.

Ulemper

Et amerikanerskab kan være dyrt

På trods af, at et amerikaner køleskab byder på et væld af fordele, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at amerikanerskab er en kende dyrere end gennemsnittet. Der er derfor også rigtig mange danskere, der har valgt at afholde sig fra at investere i et sådant køleskab, da de har været af den opfattelse, at det ganske enkelt er for dyrt at anskaffe det. Selvom du skal være forberedt på, at du skal have den store pengepung frem, hvis du ønsker at investere i et amerikaner køleskab, så skal det selvfølgelig understreges, at du med garanti får noget for pengene.

Størrelsen kan være en ulempe

Selvom det tidligere er nævnt, at størrelsen af et amerikanerskab bestemt kan vise sig at være en fordel, så kan det – for nogen – i stedet være en ulempe. Det kræver at du har et relativt stort køkken, hvis du ønsker at have et amerikaner køleskab stående. Derfor skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at størrelsen af dit køkken og din husstand kan være en stopklods for et sådant køb. Samtidig skal der også være plads til, at du kan åbne begge døre på dit køleskab, hvilket betyder, at der skal være god plads omkring dit amerikanerskab. Derfor er det en smagssag hvorvidt størrelsen er en fordel eller en ulempe.

Hvad skal ellers overvejes i forbindelse med købet af et amerikaner køleskab?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige aspekter af købet af et amerikaner køleskab, du bør tage op til overvejelse, inden du vælger at foretage et endeligt køb. Der skal ikke lægges skjul på, at købet af et amerikanerskab er et relativt stort køb, så derfor er det naturligvis også en god idé, at du ikke ender med at foretage en forhastet beslutning, men derimod sørger for at vælge med den største omhu. På denne måde er du også garanteret, at du ender med at foretage et fornuftigt valg og dermed også køber et køleskab, du bliver glad for på sigt.

Køleskabet bør minimum være i energiklasse A+

Hvis du har planer om at investere i et nyt side-by-side-køleskab, så bør du vælge en model, der er i minimum energiklasse A+. På længere sigt vil der være rigtig mange penge at spare ved at vælge en høj energiklasse. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at et sådant køleskab kan være dyrere at anskaffe, men pengene vil dog hurtigt være tjent hjem igen, da en model i en højere energiklasse vil være yderst energieffektivt og dermed også strømbesparende. Et køleskab er tændt hele døgnet rundt og det betyder også, at det naturligvis skal være energibesparende – og det er køleskabene i energiklasse A+.

Hvor stort skal dit køleskab være?

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vælge et køleskab, der har den rette størrelse. Hvis du er bosat alene, så er der ikke megen pointe i, at købe et amerikanerskab, da det med garanti vil være for stort. Sådanne køleskabe er derimod helt perfekte til større familier, der både skal have plads til køle- og frostvarer til hele familien. Samtidig giver den store størrelse også mulighed for at indsætte både is- og vanddispenser, hvilket naturligvis er hensigtsmæssigt for mange danske familier, da det er med til at give nem og enkel adgang til både vand og isterninger.

Hvad lyder dit budget på?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mulighed for at finde amerikaner køleskabe i en lang række forskellige størrelser og prisklasser. Derfor er det også en særdeles god idé, at du sørger for at finde frem til et budget, inden du igangsætter eftersøgningen efter dit kommende køleskab – ved at gøre dette, så gør du det naturligvis meget nemmere for dig selv at vælge dit kommende køleskab. Dit budget bør dog være realistisk og samtidig også harmonere godt med dine forskellige krav og præferencer, da du ellers blot vil spilde din tid ved at lede efter et køleskab, du aldrig finder.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here