Når du køber et hus, er det ikke sikkert, at det passer til de behov, din familie har. Eller måske har huset passet jer fint, men en pludselig forøgelse af familien eller et ønske om at drive erhverv derhjemme ændrer på jeres behov. I stedet for at flytte kan en renovering være løsningen, men det er bestemt ikke gratis at lave om på dit hjem. Derfor har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du får råd til at skabe dit drømmehjem.

Spar sammen, ryd op, sælg

Til at starte med skal du have et realistisk overblik over, hvad det kommer til at koste. Der er stor forskel på prisen, alt efter om du kan lave det hele selv eller skal have håndværkere til at lave det hele. Hvis I skal bruge en håndværker, så snak med nogle forskellige firmaer, før I vælger et.

Bed dem om at lave et overslag over, hvad de regner med, at det vil koste, hvor lang tid det vil tage og så videre. På den måde kan I bedre forhandle jer til den bedst mulige aftale. Når det overordnede budget er nogenlunde klart, skal du finde ud af, om du allerede har beløbet på din konto. Hvis ikke, skal du finde ud af, om du har mulighed for at spare nogle penge op. Det kan være ved at gå mindre i biografen, lade være med at spille Lotto eller forsøge at bruge færre penge på andre fornøjelser.

Der kan også være mange penge at hente ved at rydde op i alle dine gamle ting og sælge alt det, du ikke bruger. Har du kælderen fyldt med kasser med arvesager, der aldrig er blevet pakket ud, kan du lige så godt sælge dem på loppemarked eller over nettet. Ofte kan det indbringe flere penge, end du lige regnede med, og du har mindre rod i hjemmet.

Lån penge af familie eller venner

Når du skal renovere din bolig og skal bruge et stort beløb, bør du tale med din bank om muligheden for at låne nogle penge. Hvis det ikke kan lade sig gøre, må du forsøge at spare dem sammen selv. Udover at rydde op derhjemme kan det gøres ved at springe ferien over, tage nogle timers overarbejde om ugen og generelt lade spenderbukserne ligge i skabet. Kan det ikke løses på denne måde, må du spørge venner og familie, om du kan få lov til at låne nogle penge af dem.

Sørg for at få lavet en skriftlig aftale, så I er enige om, hvornår du skal betale pengene tilbage og så videre. På den måde er der mindre sandsynlighed for, at I bliver uvenner på grund af pengene.

Kender du ikke nogen, der kan låne dig penge, kan du blive nødt til at tage et lån hos en låneudbyder. Dette skal dog virkelig være den sidste udvej, hvis du absolut ikke har flere muligheder for at få de penge, du skal bruge. Se mere her, hvis du har brug for at låne penge.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here