Siden 1997 har det været lovpligtigt at alle boliger skal være energimærkede, hvis de skal sælges eller udlejes. Ydermere, så er loven blevet skærpet i både 2006 og 2010. Loven lyder i dag på, at alle huse (både gamle og nye) skal energimærkes, så det er nemmere for både køber og lejer at gennemskue husets energimæssige tilstand.

Det er naturligvis love, der er udformet for at kunne motivere ejerne af huset til at udføre et bredt spektrum af energiforbedringer. Ved at udføre energiforbedringer i din bolig, vil du naturligvis også kunne forbedre dit energimærke – og det er lige netop dét, der er idéen med, at det er lovpligtigt at kunne udvise dette for boliger, der er til salg og til leje.

For at nedsætte udledningen af CO2, valgte man i 2002 at vedtage Kyoto-aftalen. Udfra denne aftale udsprang den danske lov om at fremme energibesparelser i bygninger. I dag er der ligeledes også et EU-krav, der kræver, at det danske energiforbrug bliver nedsat med 20% frem mod 2020 og heriblandt er boliger en meget stor synder.

Nye boliger skal desuden opfylde en række skrappe krav, hvorimod ældre boliger udelukkende skal kunne leve op til de skærpede krav i forbindelse med ombygning og renovering. Det ændrer dog ikke på, at det ikke kan betale sig for dig, at betale for at få huset istandsat. Et enkelt ryk op på energiklasselisten, kan hæve din boligs værdi med helt op til 500 kr. pr. m2.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på energimærke

Står du overfor enten at skulle sælge eller udleje et hus eller en lejlighed, så har du forpligtelse til at få udarbejdet et energimærke. Det skal udarbejdes af en autoriseret energikonsulent.

Ønsker du at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud fra autoriserede energikonsulenter vedrørende udarbejdelse af et energimærke til din bolig. Klik på knappen nedenfor og kom i gang med det samme!

Energimærkning pris – hvad koster det?

Hvis du enten ønsker at sælge eller udleje din bolig, så skal den have et energimærke. Det er ikke synderligt krævende at få lavet, da du blot skal kontakte en energikonsulent og lade vedkommende gennemgå bygningen. Det er ikke specielt krævende, men du skal selvfølgelig være forberedt på, at det koster.

Udfra denne vurdering vil den hyrede konsulent kunne give dig en vurdering af, hvilken energiklasse dit hus tilhører. Du har naturligvis selv mulighed for at vælge hvilken energikonsulent, du ønsker at gøre brug af til at få lavet et energimærke til din bolig, som kan fremvises i forbindelse med salg eller udlejning.

Noget af det første, som konsulent vil vurdere er det, der er mulighed for umiddelbart at se. Hvis der er behov for et mere dybdegående kig, så vil det naturligvis være en mulighed , men det er dog noget, der kræver dit samtykke. Det anbefales dog at sige ja til dette, hvis det anbefales af konsulenten.

Eftersom det faktisk energiforbrug kan variere fra det beregnede som følge af alt lige fra vaner til vind og vejr, så vil det naturligvis til hver en tid være energikonsulents beregnede forbrug, der vil gøre sig gældende i forhold til din energiklassificering. Nedenfor kan du se skalatrinene for energiklasser og grænseværdierne opgivet i kWh/m2 år:

 • A 2020: 20
 • A 2015: ≤ 30 + 1000/A
 • A 2010: ≤ 52,5 + 1650/A
 • B: ≤ 70 + 2200/A
 • C: ≤ 110 + 3200/A
 • D: ≤ 150 + 4200/A
 • E: ≤ 190 + 5200/A
 • F: ≤ 240 + 6500/A
 • G: > 240 + 6500/A

Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at finde en billig konsulent. Hvordan vil du så kunne finde den billigste og bedste konsulent? Hvis du ønsker en nøjagtig pris, så bør du benytte dig af 3byggetilbud.dk, der er en udbudstjeneste, der kan give dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Du skal naturligvis sørge for at få et godt tilbud på dit energimærke. Du kan få et energimærke ved et enfamiliehus uden gennemgang. Det koster kun 1.067 kr., men det er dog ensbetydende med, at du ikke kan være sikker på den optimale klassificering. Derfor anbefales det også, at du får lavet en grundigere gennemgang – både for din egen og købers skyld.

Selvom der med garanti er mange, der tror det, så behøver det ikke koste en bondegård at få lavet en god energiklassificering af dit hus. Der ifølge loven fastsat en grænse for, hvad et energimærke maksimalt må koste. Derfor er det også en rigtig god idé, at du sørger for at indhente flere tilbud, så du kan vælge det bedste.

Boligens størrelse er naturligvis med til at fastslå prisen. Priserne for at få udarbejdet et energimærke til din bolig starter oftest fra 1.067 kroner og slutter ved 7.078 kroner. Du skal dog være opmærksom på, at der foretages regulering af priserne, hvilket bliver foretaget hvert år pr. 1. januar.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis din bygning er over 299 m2, så er der fri prisdannelse. Det betyder, at der ikke er fastsat nogen grænse for, hvor meget honoraret må lyde på. Det skal derfor aftale mellem kunde og energikonsulent, hvorfor det i dette tilfælde er endnu vigtigere at indhente flere tilbud.

Honorargrænser – hvad skal jeg maksimalt betale for energimærket?

Ifølge loven er der en grænse for, hvor meget det er tilladt for en konsulent at kræve for et energimærke. Du har dog ret til at indhente tilbud fra flere steder, så du dermed kan finde det bedste tilbud. Boligens størrelse er – som tidligere nævnt – med til at fastslå prisen for dit energimærke.

Som det ligeledes er blevet nævnt ovenfor, så starter priserne ved 1.067 kr. og slutter ved 7.078 kr., men der bliver foretaget reguleringer af priserne hvert år pr. 1. januar. Du skal derfor også være opmærksom på, at priserne kan både stige og falde hvert år, hvorfor det muligvis kan betale sig at vente, hvis året lakker mod enden.

I og med, at der er fri prisdannelse ved bygninger, der har en størrelse, der lyder på mere end 299 m2, så er der ikke fastsat nogen grænser for, hvor meget konsulentens honorar må lyde på. Uanset størrelsen på din bolig, så anbefales det på kraftigste vis, at du sørger for at indhente flere tilbud på din opgave.

Nedsat honorar og øvrige regler

Udover den fastsatte grænse, så er der ligeledes også en række andre tilfælde, hvor honoraret skal nedsættes:

 • Hvis din bolig er blevet opført før 1. januar 1980, så vil du honorat blive nedsat med 351 kr. inkl. moms.
 • Foreligger der allerede en energimærkning af bygningen i henhold til de gældende regler fra 1. september 2006, så skal dit honorar nedsættes med 1.171 kr. inkl. moms.
 • Hvis din energionsulent modtager målfaste tegninge med information om bl.a. rørlængder- og dimensioner såvel som isoleringstykkelser i skjulte konstruktioner, så stilles der krav til nedsættelse af honoraret med 235 kr. inkl. moms.

Tilbud på energimærkningen – sådan finder du den billigste pris

Hvis du skal have lavet et energimærke på din bolig, så kan du naturligvis sagtens vælge at kaste dig ud i, at kigge hele Internettet tyndt for priser. Du skal dog være klar over, at der findes andre og mere effektive måder at finde den bedste pris på, når du skal hyre en energikonsulent til at lave en energiklassificering.

Du kan naturligvis sagtens finde en række energikonsulenter, der operere i dit område ved at benytte dig af Google, men faktum er dog, at det ikke er på en sådan vis, du kommer til at finde frem til de bedste priser og tilbud – det gør du derimod ved at sende opgaven i udbud og lade energikonsulenten komme til dig.

Til dette kan du med fordel vælge at gøre brug af 3byggetilbud.dk, der er en dansk udbudstjeneste, der giver dig muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave, hvilket i dette tilfælde er en energiklassificering af din bolig, som skal udføres af en professionel energikonsulent.

Det er ganske simpelt at bruge 3byggetilbud. Du skal blot udfylde formularen med dine kontaktinformationer og ligeledes også en god beskrivelse af din opgave. Efterfølgende sendes din opgave i udbud blandt de tilmeldte aktører på portalen, hvorefter du modtager tre tilbud indenfor 24-48 timer, hvilket er helt gratis og uforpligtende.

Ved at klikke på knappen nedenfor får du muligheden for at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud. Det tager ganske få minutter at udfylde formularen. Derefter skal du blot vente på dine tilbud.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here