Annonce: Artiklen er en annonce

Mange mennesker tænker måske ikke så meget over, hvor mange penge de rent faktisk bruger på elregninger i løbet af et år. Hvis du er vant til at betale et bestemt beløb for dit strømforbrug, kan det være, at du glemmer og overser, hvor meget du rent faktisk kan spare på energien og strømmen i dit hjem. Det kan dog være svært at få øje på, hvordan man skal kunne spare, og derfor kan du nedenfor læse nogle gode råd til, hvordan du kan spare en masse penge og skåne miljøet ved mindre energibrug.

Få lavet en energimærkning

I Danmark er det lovpligtigt at få lavet en energimærkning af sin bolig. En energimærkning kan fortælle noget om din boligs energimæssige stand, hvilket vil sige, hvor miljørigtig den er, og hvor mange penge der ville kunne spares ved en eventuel forbedring af denne stand. Når du får lavet en energimærkning, vil du derfor kunne se, hvor meget du kan spare i dit elforbrug, og hvor du eventuelt skal sørge for at vedligeholde eller renovere din ejendom.

Køb energi- og miljøvenligt

Rigtig mange el-apparater, der kan købes i dag, kan købes energi- og miljøvenligt. Nogle gange er de lidt dyrere end andre modeller, men som regel er der ikke den store forskel. Der er til gengæld en forskel for naturen og for miljøet. Når du handler nye el-apparater, bør du se efter energimærker og energiklasser, da det er disse, der fortæller noget om, hvilke produkter der er de bedste på markedet, når det kommer til el-besparelse.

Grøn energi

Flere og flere i dagens Danmark er begyndt at benytte sig af grøn energi. Dette er en meget miljørigtig energikilde, som samtidig kan skabe store besparelser for dig på sigt. Grøn energi er betegnelsen for bl.a. solceller, vindmøller og jordvarme.

Det rette elselskab

Ud over de ovenstående råd er en anden ting, du kan kigge på, hvilket elselskab du betaler til. Der er forskel på elselskaber og deres forskellige værdier, og det kan som regel betale sig at sammenligne forskellige typer. Er det vigtigt for dig, at dit elforbrug skal mindskes og samtidig være klimavenligt, skal du kigge på Modstrøm. Modstrøm er Danmarks første uafhængige og klimavenlige elselskab, som samtidig sikrer dig sparegaranti. Det vil sige, at du kan få et mindre energiforbrug ved at få hjælp til at spare ved bl.a. spareforslag, rådgivning og energitjek af din bolig. Priserne hos Modstrøm varierer, men ligger i priser fra 15-69 kr. i måneden. Du kan læse mere om elpriser til privatkunder på deres hjemmeside.

Spar på strømmen

Det åbenlyse men vigtige råd, du får her til sidst, er: Spar på strømmen. Der er rigtig mange, der glemmer at slukke for unødvendig lys, lader tv’et køre, selvom der ikke er nogen, der ser det, eller glemmer at slukke apparater, når de ikke bliver brugt. Hvis du husker at spare på strømmen og bruge den med omhu i dit hjem, kan du være med til at hjælpe vores jord, samtidig med at du selv kan mærke en besparelse i din pengepung.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here