Om sommeren bruger du med garanti mange timer ude i din have, og derfor er det rart at have noget at give sig til. I stedet for altid at sidde på knæ ved blomsterbedet og bande over de samme typer ukrudt hvert eneste år, vil vi i denne artikel beskrive tre afvekslende projekter, der kan gøre en stor forskel i din have.

Få en pænere terrasse

Når du selv går og ser på din terrasse hver evig eneste dag i løbet af sommeren, lægger du måske ikke mærke til, at den kan trænge til en ordentlig overhaling. Det er ligesom, når hvide vægge bliver malet igen efter mange år, og du først bagefter kan se, at de virkelig trængte til det.

Din terrasse kan blive angrebet af alger og ukrudt, og får den lov til at passe sig selv for længe, bliver resultatet ikke ret flot at se på. Derfor bør du få din terrasse renset i ny og næ. Når du får lavet en professionel fliserensning, kan det i mange tilfælde gøre, at du ikke behøver at få lagt nye fliser. Sammenlignet med at få lagt en hel ny terrasse, er fliserensning både hurtigt og billigt og er dermed noget, du bør overveje.

Vælger du, at fliserne skal behandles med imprægnering, kan fliserne blive vandafvisende i op til otte år, og overfladen vil ikke blive frostsprængt eller nedbrudt. Klik her, hvis din terrasse trænger til en grundig rens af fliserne.

Lav et bålsted i haven

Hvis du ikke allerede har et bålsted i din have, kan det kun gå for langsomt med at få det lavet. Her kan du samles med familien om aftenen, og I kan fortælle historier eller lave mad over bål. I behøver heller ikke længere at gå så tidligt indenfor om aftenen, fordi I nemt kan holde varmen rundt om bålet, og myggene holder sig væk. Det er virkelig nemt at bygge et bålsted selv: Du skal udvælge en plads i haven, måske i nærheden af terrassen.

Underlaget skal være sand eller jord – ikke græs, da det kan brænde. Så skal du sådan set bare bygge et bål med nogle brændekævler, og så har du det mest primitive bålsted. Du kan udbygge det ved at lave nogle simple skamler eller bænke, I kan sidde på.

For eksempel kan det være en tyk træstamme, som du skærer over, som om det var skiver af en spegepølse. På den måde får du nogle fine skamler, som har et rustikt look, der passer godt til haven.

En udendørs bruser er forfriskende

Om sommeren kan du nemt blive svedig af at lave arbejde i haven, løbe en tur i skoven eller måske bare af at ligge i solen og slappe af. Bor du tæt på sø eller hav, kan det være nødvendigt med en skyller, når du kommer hjem fra stranden. I stedet for at tage varme bade indendørs, er det oplagt at lave en udendørs bruser, som du kan bruge i sommermånederne. Det behøver slet ikke at være besværligt og kan ganske enkelt være en anordning, hvor du bruger opsamlet regnvand.

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here