Gardiner er måske ikke det, der står øverst på din liste, når du skal indrette dit hjem. Men gardiner betyder meget for det samlede udtryk i et rum. Hvis du vælger den hurtige og billige løsning, risikerer du at ende med en løsning, du ikke er glad for, og som ikke ligger i forlængelse af stilen i resten af hjemmet. Gardiner behøver dog ikke være besværlige og dyre – der findes mange praktiske og budgetvenlige løsninger. Hvis du skal have nye gardiner, opdager du snart, at der findes et kæmpe udvalg i forskellige materialer og stoffer. Så hvilken type passer bedst ind i dit hjem? Her er fire populære gardintyper, som du kan lade dig inspirere af:

#1 – Rullegardin

Rullegardiner er populære på grund af deres enkle udtryk. De fylder ikke særligt meget i et rum, hverken når de er rullet op eller ned. De er med snoren i siden nemme at betjene og fås også med mørklæggende funktion, så lys kan holdes ude.

#2 – Plisségardin

Plisségardiner er populære, fordi de tilbyder fleksible løsninger, der passer til de fleste rum. De betjenes ved at skubbe eller trække i dem, og man undgår altså de snore, som for eksempel rullegardiner har. Desuden kan de fleste plisségardiner rulles ned fra toppen, så de kun afskærmer noget af vinduet. Du kan vælge mellem forskellige typer, herunder gardiner med flere lag, solafskærmning og isolerende effekt.

#3 – Persienner

Persienner er en af de mest solgte gardintyper. De er budgetvenlige, praktiske og skærmer godt af for sollys. Lamellerne kan indstilles alt efter hvor meget lys, du ønsker at lukke ude. Denne gardintype egner sig især til badeværelser og køkkener, da de er nemme at gøre rene og derved kan holdes fugt- og snavsfri.

#4 – Lamelgardin

Lamelgardiner passer med sit elegante udtryk til store og åbne vinduespartier, da de ofte får et rum til at se større ud og ingenting fylder, når de er trukket fra. Denne gardintype minder meget om persienner, da de også kan kontrollere lysindfald, lamellerne er bare lodrette i stedet for vandrette. Lamelgardiner fås i forskellige stoftyper – alt fra lysafskærmende til komplet mørklæggende.

Der er altså mange muligheder, når der skal vælges gardiner. De fire muligheder herover er få blandt mange, der findes mange kombinationer. Hvis du er i tvivl om, hvilken gardintype, der passer bedst til dig og dit hjem, er der altid råd og vejledning at hente hos de mange forhandlere. God jagt!

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here