Dine vinduer kan have mange forskellige udtryk, former og størrelser, men uanset udtryk og form, så vil vinduer naturligvis altid være en fast bestanddel af en bolig. Vinduer kan både ende med at trække og punktere, hvilket kan give en køligere vinter indendørs og det betyder selvfølgelig en dyrere varmeregning.

Hvis du leder på løsningen til dette problem, så bør du se nærmere på en række nye lavenergivinduer, da det kan give dig et bedre indeklima og ligeledes også en billigere varmeregning. I denne artikel kan du læse meget mere om udskiftning af vinduer og de energitilskud, der er forbundet med at få installeret energivinduer.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på montering af vinduer

Skal du have monteret nye vinduer i din bolig, så bør du få en professionel virksomhed eller håndværker til at klare monteringen, så du er sikker på, at det er klaret korrekt og du får det fulde udbytte.

Du kan med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave med montering af dine nye vinduer – det sikrer dig, at du får tre skarpe tilbud på opgaven.

Vinduer har stor indflydelse på din varmeregning

Ruder og vinduer er én af de væsentligste kilder til et køligere indeklima og en højere varmeregning, men samtidig er det naturligvis også den vigtigste kilde til det stikmodsatte. Der kan være mange forskellige energibesparelser at hente, hvis du vælger at få udskiftet dine ruder og vinduer i din bolig.

Både utætte vinduer og vinduer, der er itu har som udgangspunkt en dårlig isoleringsevne. Der er selvfølgelig mulighed for at udskifte eller forny dem, hvis behovet er for det. Dårligt isolerede vinduer er ikke kun noget, der kan aflæses direkte på varmeregningen, for det kan også være have stor indflydelse på indeklimaet.

I og med, at dine vinduer (hvis de vel at mærke er itu eller på anden vis trækker) kan have særdeles stor indflydelse på indeklimaet i din bolig. Det kan være skyld i træk, kulde og eventuel behag for dem, der er bosat i huset – og det er blot endnu en god grund til, at du skal sørge for at få gjort noget ved det.

Hvis du i samme ombæring eksempelvis også vælger at få lavet en hulmurs– og loftisolering, så vil du hurtigt kunne se, at det er noget, der kommer til at gøre underværker for din varmeregning såvel som det generelle indeklima.

Få både energitilskud og håndværkerfradrag

Der skal ikke være nogen hemmelighed, at der er udsigt til at spare en del penge på din vinduesrenovering, hvis blot du sørger for at tage imod diverse energitilskud og samtidig også anvende dit Håndværkerfradrag, hvis blot de nye vinduer, du får monteret i din bolig giver en grønnere løsning end de oprindelige vinduer.

Håndværkerfradraget tildeles til enhver, der er bosat i husstanden, som er myndig og dermed også ældre end 18 år. Der gives fradrag på 12.000 kr. om året pr. person. Derfor er det naturligvis også en rigtig god idé, at du sørger for at udnytte fradraget, hvis dine nye vinduer er energivenlige og er årets store renovering.

Det er desuden også muligt at opnå energitilskud, hvis man mindsker sin boligs samlede energiforbrug ved at få monteret nye vinduer. Alle har mulighed for at modtage energitilskuddet, der er bestående af kontante, skattefrie penge, der går lige i lommen på bygherren – nemmere bliver det ikke at spare penge.

Des mere besparelse, du kommer til at opnå ved energiforbruget i forhold til din forhenværende løsning, des højere energitilskud vil du ligeledes kunne opnå. Det er dog noget, du selv skal sørge for at søge til, inden du køber de nødvendige materialer og inden arbejdet påbegyndes. Tilskuddet gives ikke med tilbagevirkende kraft.

Du kan f.eks. ansøge om energitilskud hos Energihjem.dk, hvor der gives 38 øre pr. sparet kWh i forbindelse med din energirenovering. Du har mulighed for at søge om tilskuddet på deres tilskudsside.

Eksempler på energitilskud ved nye vinduer

Nedenfor finder du en række gode eksempler på, hvordan og hvor meget, der eksempelvis er mulighed for at opnå i tilskud, hvis du har intentioner om at få monteret en række nye vinduer. De nedenstående eksempler er beregnet med udgangspunkt i den ovenstående takst for energitilskuddet.

Eksempel 1: Det første eksempel er en mindre familie i Herlev, der udskifter deres termoruder med lavenergiruder. De udskiftede vinduer er svarende til 40 m2 og deres ovenlysvinduer er svarende til 6 m2. Efter montering lyder deres energibesparelse på 8200 kWh, hvilket giver et energitilskud på 3.116 kr.

Eksempel 2: En familie i Mørkøv væler at få udskiftet deres nuværende termovinduer med lavenergivinduer i form af A-vinduer. Vinduerne er svarende til cirka 28 kvadratmeter, hvilket vil give dem en energibesparelse, der lyder på 5236 kWh. Derfor er der mulighed for at opnå et energitilskud, der lyder på hele 1.990 kroner.

Eksempel 3: En husstand i Fredericia får udskiftet deres termoruder med B-vinduer. Der er tale om en større mængder vinduer med en samlet størrelse, der lyder på 66 kvadratmeter. Det betyder, at du har mulighed for at opnå en besparelse på 11.220 kWh. Det er svarende til, at du har mulighed for at opnå en besparelse, der lyder på 4263 kroner i energitilskud.

Derfor bør du vælge lavenergivinduer

Hvis du vælger at skifte dine vinduer ud med energivenlige lavenergivinduer, så er der mulighed for at spare mange tusinder kroner på din varmeregning år efter år. Lavenergivinduer er vinduer, der er udstyret med flere lag sammenlignet med f.eks. termoruder, der oftest ikke har mere end ét enkelt lag.

Hvert enkelt lag i dine lavenergivinduer vil isolere, hvor luftlommen mellem hvert lag samtidig vil sørge for at holde på varmen. Det er derfor også ensbetydende med, at du gør det meget sværere for varmen at sive ud – dine vinduer vil dermed også kunne forhindre træk og i sidste ende vil dette resultere i en meget markant besparelse på din varmeregning.

Du skal naturligvis være opmærksom på, at det kan vise sig at være en dyrere omgang at skifte dine vinduer ud med lavenergivinduer. Derfor kan det også godt være svært at give en definitiv pris på, hvad det kommer til at koste, da det afhænger meget af materialer og arbejdstid, men et typisk lavenergivindue vil dog koste cirka 8.000 kr. pr. vindue.

Inden du vælger at udskifte dine boliger med lavenergivinduer, så kan det dog være en god idé at undersøge, om det i stedet er værd at få monteret forsatsruder. Det vil naturligvis gøre din renovering billigere og samtidig vil det også være med til at mindske din årlige varmeregning.

Derfor bør du vælge forsatsvinduer

Forsatsvinduer er vinduer, der er bestående af en ramme med glas, der kan monteres på indersiden af det eksisterende vindue, så det dermed kommer til at fungere som en form for ekstra lag. Forsatsvinduet vil både kunne monteres på vinduets karm, men det vil samtidig også kunne monteres direkte på vinduet.

Det skal naturligvis ikke være nogen hemmelighed, at forsatsvinduer ikke fungerer nær så godt på det praktiske og æstetiske plan. Det skyldes først og fremmest, at de er vanskelige at åbne, da du først skal åbne forsatsvinduet indad, hvorefter du har mulighed for at opnå det oprindelige vindue udad.

Ydermere, så skal der heller ikke lægges skjul på, at det ikke ser synderligt godt ud, at du har to vinduer, der åbner hver sin vej, i stedet for blot ét vindue, der åbner udad. Du skal dog være meget varsom med at gøre det omvendt, eftersom det kan være vanskeligt at montere termoruder i forsatsvinduer, da de krævende og tunge at arbejde med.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der kan være mange penge at spare, hvis du vælger at renovere ved at tilføje forsatsvinduer til din nuværende løsning. De nye forsatsvinduer med energiglas vil koste cirka 4000 kr. vindue, hvis de monteres i et eksisterende vindue. Derfor er der selvfølgelig penge at spare sammenlignet med at vælge at få monteret helt nye lavenergivinduer.

Derfor skal du få professionelle til at montere vinduet

Hvis du har intentioner om at få monteret nye lavenergivinduer i din bolig eller du derimod hælder mere mod at få monteret en række forsatsvinduer, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at det er meget vigtigt, at du sørger for at få assistance fra en professionel virksomhed eller håndværker ifm. monteringen.

Der findes rigtig mange danske virksomheder og håndværkere, der arbejder med denne type af opgaver. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du med garanti vil kunne være i stand til at finde enten et firma eller derimod en håndværker i dit lokalområde, der er villig til at varetage opgaven med at montere dine vinduer.

Ved at udlicitere din opgave til en professionel virksomhed eller håndværker, så kan du være sikker på, at dine vinduer bliver monteret på korrekt vis. Det er meget vigtigt, at dine vinduer bliver monteret korrekt, da du ellers ikke vil kunne opnå den fulde effekt af vinduerne, hvilket naturligvis blot vil være spild af penge.

Derfor lyder anbefalingen naturligvis også på, at du altid sørger for at få assistance til denne type af opgaver. I og med, at du har mulighed for at få tilskud og samtidig også benytte dig af Håndværkerfradraget, så er der mulighed for at spare rigtig mange penge ved at udnytte disse tilskud og fradrag.

Sådan kan du nemmest indhente tilbud på din opgave

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan virke som en meget tidskrævende proces at skulle indhente en række forskellige tilbud. Der findes heldigvis en udbudstjeneste, der muliggør at du ikke skal indhente tilbud på manuel vis, men derimod blot kan udfylde en formular og efterfølgende modtage 3 tilbud på din opgave.

Du kan nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Det kræver blot at du udfylder en formular med dine kontaktinformationer og en grundig beskrivelse af din opgave. Efter 24-48 timer vil du modtage tre særdeles skarpe tilbud på din opgave med montering af nye vinduer.

Da det er helt og aldeles gratis og samtidig også uforpligtende at benytte sig af 3byggetilbud.dk, så er du ikke forpligtet til at tage imod nogle af de modtagne tilbud. Klik blot på knappen nedenfor og indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave med montering af nye vinduer.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here