Om sommeren bruger vi mange timer på at nyde solskin, godt selskab og noget lækkert grillmad på terrassen. Hvis din have er fuldstændig bar, kan det dog være svært at indbyde til hyggeligt samvær. Derfor kommer vi her med nogle råd til, hvordan du kan skabe et fedt uderum på din terrasse.

Lug ud eller rens terrassen

Et hyggeligt uderum handler om at skabe et godt fundament. Derfor skal du starte med at sørge for, at din terrasse er i ordentlig stand. Har du en terrasse med fliser, skal du sørge for at få luget godt og grundigt ud. Det er virkelig ærgerligt at skulle sidde hele sommeren og kigge på en terrasse, der ikke er specielt køn, fordi du ikke har brugt en lille smule tid på at vedligeholde din terrasse. Det samme gælder, hvis du har en flot terrasse i træ.

En træterrasse ser virkelig godt ud, hvis du behandler den ordentligt. I løbet af vinteren sker der ofte det, at en terrasse i træ bliver befængt med alger og andet skidt, der følger med i det fugtige vejr. Derfor kan det være en god ide at få lavet en rensning af træterrasse. Det får din terrasse til at se meget pænere ud, og er desuden med til at forlænge dens levetid.

Når skidt og alger bliver fjernet, risikerer du ikke, at det går ind og skader træet. Du kan vælge at beskytte din træterrasse yderligere ved at få den imprægneret. Sådan en behandling gør, at alger får sværere ved at angribe træet, så det kan holde sig sundt og smukt i endnu flere år.

Plads til spisning og afslapning

At skabe en hyggelig terrasse handler en hel del om, at den skal være behagelig at sidde på. Sørg derfor for at vælge nogle møbler til din terrasse, som er gode at sidde i. Hvis du gerne vil have hynder i dine møbler, så hav en kasse med låg stående, hvor hynder og tæpper kan gemmes væk, når der kommer en typisk dansk sommerbyge. Har din have har en begrænset størrelse, kan det være en fordel at give terrassen flere funktioner.

I stedet for kun at have møbler, som man sidder ret op og ned i, og som er praktiske, når hele familien samles om aftensmaden, kan du gå efter møbler med flere funktioner. Hvis du har mod på selv at kaste dig ud i byggeriet af havemøbler, kan du få dem, præcis som du helst vil. En lang bænk kan for eksempel være smart, fordi du på den måde kan få plads til mange gæster om bordet, mens den kan fungere som solseng, når du ligger ude og læser.

Detaljerne skaber helheden

Ved at tilføje nogle personlige genstande, bliver terrassen i højere grad som endnu et rum i huset, hvilket vil give dig mere lyst til at bruge den så meget som muligt. Hvis du gerne vil nyde de lyse sommeraftener udenfor, kan det være en fordel med nogle lanterner med levende lys i eller en lyskæde, som du for eksempel kan hænge på en pergola, hvis du har sådan en omkring din terrasse.

Nogle myggelys gør det mere behageligt at sidde udenfor, og under solsejlet kan være et helt genialt sted at holde siesta i løbet af dagens varme tider. Dine mest hårdføre blomstervaser kan få plads udenfor, hvor du kan vise blomsterbedets smukkeste eksemplarer frem.

Et kar med vand er en god måde at holde frugt og grønt fra haven friskt, og det er mere fristende at tage et æble med i hånden, når det ligger fremme, end hvis det er pakket væk i køkkenet.

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here