Der skal ikke være nogen tvivl om, at fliselægning kan være mange forskellige ting. Fliselægning kan være noget, du både kan gøre brug eller få brug for i badeværelset, i køkkenet, på terrassen eller måske i indkørslen. Hvad end du har intentioner om at få lagt fliser det éne eller det andet sted, så er denne artikel relevant for dig.

I denne artikel får du nemlig muligheden for at læse om alt, hvad der er værd at vide, når det kommer til fliselægning. Det betyder blandt andet, at du kan læse mere om både priser, hvordan processen foregår og ligeledes også hvordan du på bedste vis kan indhente tilbud på din opgave med fliselægning.

Hvad end du skal lægge fliser indenfor eller udenfor, så findes der naturligvis en række rigtig gode tricks, du skal være opmærksom på – særligt hvis du har intentioner om at lægge din fliser på egen hånd. Du finder alt dette i artiklen nedenfor, hvor det kan læres i form af både tekst og videoer.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på fliselægning

Uanset om du har behov for fliselægning ude eller inde, så bør du udlicitere opgaven til en professionel fagmand (f.eks. en brolægger eller murer), så du kan være sikker på, at resultatet er optimalt.

Ønsker du at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave med fliselægning, så kan du med fordel gøre brug af udbudstjenesten 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud fra professionel fagfolk.

Fliser er praktiske i både køkken og bad

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at fliser er praktiske som gulv i både køkken og badeværelse. Det skyldes naturligvis flere forskellige ting, men det handler dog i høj grad om, at de er kendt for at nemme at gøre rent og det betyder samtidig også, at der er tale om en meget hygiejnevenlig form for gulv.

Endvidere, så er der også mulighed for at finde rigtig mange forskellige typer af fliser, der varierer i forhold til alt lige fra størrelse til farve og materiale. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du kan skabe et gulv i dit køkken eller på dit badeværelse, der er helt unikt og harmonerer godt med dine krav og præferencer.

Gør køkken eller badeværelse mere personligt

Hvis du savner lidt personlighed i dit køkken, så kan du vælge at få lagt nogle flotte fliser på gulvet eller du kan vælge at opsætte nogle flotte fliser/mosaikker på væggen. Der er blandt andet mange, der vælger at opsætte fliser bag komfuret, hvilket samtidig også er en meget praktisk idé, da de er nemme at tørre af.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at fliser er et rigtig godt valg, hvis du savner, at dit køkken bærer præg af lidt personlighed og du mener, at det har behov for et mere unikt aspekt. Der er mange muligheder i denne sammenhæng, så derfor kan du med garanti også finde en løsning, der er ideel for dig.

Præcis det samme gør sig gældende for dit badeværelse, hvor du har mulighed for at få lagt fliser eller klinker på gulvet eller derimod sætte dem på væggen. Begge dele giver dig muligheden for at udforme badeværelset, så det passer perfekt til både dine krav og dine præferencer.

Byd gæster velkommen med en smuk indkørsel

Fliser er dog ikke noget, der kun kan gøre godt i dit køkken eller på dit badeværelse. Der er naturligvis også mange, der vælger at benytte sig af fliser udenfor, hvilket blandt andet er noget, du har mulighed for at benytte dig af i forbindelse med anlægning af din indkørsel.

Du kan med garanti få hjælp af en professionel brolægger eller murer i forbindelse med belægning af fliser i din indkørsel. Der findes mange brolæggere, der har specialiseret sig i opgaver som denne, som er meget kreative og derfor også vil kunne strukturere et unikt mønster i din indkørsel, hvis dette ønskes.

Flisernes anvendelsesmulighed stopper dog ikke her, for du kan samtidig også bruge fliser til at anlægge en ny terrasse, en sti rundt i haven eller noget helt tredje. I alle tre sammenhænge er der mulighed for at få lavet smukke og unikke mønstres og designs, der får dit anlæg til at skille sig ud fra mængden.

Hvis du ønsker at få lagt fliser med et særligt design eller mønster, så er det bestemt noget, du bør vælge at få professionel assistance til. Du har dog også rig mulighed for at lægge fliser på egen hånd, hvis du har mod på det. Det kan du læse meget mere om nedenfor.

Gør-det-selv: Læg fliser udenfor

Hvis du har overvejet at lægge fliser til en ny terrasse eller en ny indkørsel på egen hånd, så kan du med fordel gøre brug af den nedenstående guide, der afsluttes med en video, der viser, hvordan hele processen fungerer fra start til slut:

 1. Det er vigtigt at vejret er med dig. Du kan f.eks. ikke lægge fliser i frostvejr, men samtidig er det heller ikke nogen god idé at lægge fliser i regnvejr, da det ødelægge bunden. Derfor bør du holde dig til at lægge fliser, når vejret er tørt og det ikke er frostgrader.
 2. Sørg for at det er rydeligt, hvor du skal lægge fliser. Du skal derfor også sørge for at fjerne alt lige fra gamle fliser og sten til grus og andet skidt. Du skal nemlig sørge for at skabe de bedste arbejdsforhold for dig selv, så du kan opnå et pænt resultat.
 3. Efter dette er gjort, så er næste skridt at sætte en højde. Til dette skridt bør du bruge en murersnor. Endvidere, så skal du i samme ombæring også huske at lave et fald, så vandet får muligheden for at løbe væk – f.eks. ned i et omfangsdræn.
 4. Når du har sat en højde, så skal du grave ud. Er der tale om en indkørsel, så skal du grave cirka 45 cm. ned, men hvis du derimod skal anlægge en terrasse, så kan du godt nøjes med cirka 25 cm. Det er dog en god idé at grave bredt, så du har god plads at arbejde på, når selve belægningen starter.
 5. Når din udgravning er foretaget, så er det blevet tid til at lave selve bunden. Det er oplagt at gøre brug af stabilgrus til dette. Du skal sørge for at sprede stabilgruset ud, så der er omtrent 10 cm. op til den højde, du ønsker at fliserne skal have. Efter dette, så skal du i gang med vibratoren, da du skal “sætte” bunden.
 6. Efter du har vibreret, så skal du igen i gang med at lægge grus ud. Det er dette grus eller sand, du skal trække af i. Når du har lagt mere grus ud, så skal du igen have startet vibratoren, da du skal vibrere dit grus endnu en gang.
 7. Når du har vibreret for anden gang, så skal du starte med at trække sandet/gruset af, så du opnår den ønskede højde. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en klar fordel at benytte sig af skinner til dette arbejde. Det er meget vigtigt, at du sørge for at måle efter med både vaterpas og målestok.
 8. Efter du har fået trukket af, så er det på tide at lægge selve fliserne. Når du skal lægge fliserne, så er det naturligvis en fordel, at du sørger for at have nogle snore, du kan gå efter. Endvidere, så anbefales det også, at du altid lægger et par rækker, hvorefter du giver dig tid til at måle efter for at sikre, at du holder retningen.
 9. Ét af de sidste skridt er, at vibrere igen efter du har lagt dine fliser. Denne gang er det dog en god idé, at du sørger for at bruge en gummiplade under din vibrator, da du ellers vil få svært ved at skåne dine pæne og nylagte fliser.
 10. Slutteligt, så skal du sørge for at stryge noget sand ud over fliserne, der efterfølgende skal fejes ned i revner og fuger. Det er desuden noget, du skal gøre hver dag i cirka en uges tid. Det er vigtigt, at der kommer godt med sand ned i fugerne, så brug derfor heller for meget sand end for lidt.

Hvis du ønsker at se en video med, hvordan du lægger fliser udenfor, så kan du se en video nedenfor, der er produceret af Jem & Fix. Denne video viser skridt for skridt, hvordan du selv kan lægge fliser, uanset om du ønsker at lægge fliser til en indkørsel, en terrasse eller noget helt tredje.

Gør-det-selv: Læg fliser indenfor

Har du længe ønsket at få lagt nye fliser i dit køkken eller på dit badeværelse, så kan du i nedenstående video se, hvordan du kan bære dig ad med at lægge nye fliser. Det er en video, der viser det skridt for skridt, hvorfor du kan danne dig en god forståelse for, hvordan du lægger fliser indenfor.

Du bør overveje en professionel fagmand

Der skal ikke lægges skjul på, at der – desværre – er rigtig mange ting, der kan ende med at gå galt i forbindelse med belægning af fliser. Det betyder også, at du skal være helt og aldeles sikker på, at du har både den rette erfaring og ekspertise, hvis du har intentioner om at lægge fliser på egen hånd.

Hvis du gerne vil have lagt nye fliser på dit badeværelse eller vil du derimod gerne have anlagt en ny terrasse, og gerne vil være sikker på, at det hele forløber som det skal og resultater er intet mindre end perfekt, så er du naturligvis bedst tjent med at udlicitere opgaven til en professionel fagmand i stedet for.

Der findes et væld af virksomheder og håndværkere, der kan være behjælpelig i denne sammenhæng. Derfor kan du med garanti også finde en virksomhed eller en håndværker, der kan hjælpe dig med at lægge fliser til din nye indkørsel eller lægge nye fliser i dit køkken, så det kan få et mere personligt præg.

Fordele ved at benytte sig af en professionel fagmand:

Der er naturligvis mange fordele ved at benytte sig af en professionel fagmand (det kunne f.eks. være enten en brolægger eller en murer), når du skal have lagt nye fliser. Nedenfor finder du dog en kort liste over de mest væsentlige fordele ved at udlicitere opgaven til en professionel håndværker:

 • Du kommer til at opnå et flottere resultat
 • Du kan trække på personens store erfaring
 • Vedkommendes kompetencer er med garanti bedre end dine

Fliselægning pris – hvad koster fliselægning?

Der kan – desværre – ikke gives noget entydigt svar på, hvor meget, det koster dig at få lagt fliser af en fagmand. Der er rigtig mange forskellige faktorer, der har relevans i denne forbindelse, hvilket blandt andet inkluderer opgavens omfang, hvilke fliser, der skal lægges, hvad din deadline er, og meget, meget andet.

Nedenfor kan du finde en række gode bud på, hvad det kan koste dig at få lagt fliser. Vær dog opmærksom på, at det udelukkende er fliser, der kan benyttes udenfor:

 • Holmegårdsten i beton: 500 kr. pr. m2 – 10.000 kr. for 20 m2.
 • Ganitfliser: 625 kr. pr. m2 – 12.500 kr. for 20 m2.
 • Skifersten: 800 kr. pr. m2 – 16.000 kr. for 20 m2.

Hvis du ønsker at få en mere specifik pris på din opgave, så anbefales det, at du i stedet indhenter en række tilbud på din opgave. Hvis du får specifikke tilbud på lige netop din opgave, så er det også nemmere at forholde dig til priserne. Du kan læse mere om at indhente tilbud nedenfor.

Indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave

Hvis du skal have lagt fliser enten indenfor eller udenfor, og ønsker du at udlicitere opgaven til en professionel fagmand, så skal du selvfølgelig sørge for at indhente en række forskellige tilbud på din opgave, så du dermed kan være sikker på, at du kan sortere i tilbuddene og vælge det, der appellerer mest til dig.

Det kan være en meget tidskrævende proces at skulle kontakte virksomheder og håndværkere på manuel vis, for at udbede dig tilbud på din opgave. Der findes heldigvis andre metoder, der kan tages i brug, hvilket blandt andet inkluderer vores samarbejdspartner; udbudstjeneste 3byggetilbud.dk.

Fordelen ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk er, at du spare tid på indhentningen af tilbud, da du blot skal udfylde en formular én gang. Ydermere, så sendes din opgave direkte i udbud, hvilket også skaber en naturlig konkurrence på prisparameteret, der vil sikre dig en rigtig god pris på din opgave.

Ved at klikke på knappen nedenfor har du mulighed for at udfylde en formular og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på fliselægning. Du kan frit vælge mellem de modtagne tilbud, men ikke nok med det, så er der også mulighed for ikke at vælge ét eneste af tilbuddene, da det er helt uden forpligtelser – du kan dog være sikker på, at du kommer til at modtage tre fremragende tilbud:

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here