De fleste kender det. Man begynder på et projekt, og har nogenlunde en idé om hvad det vil koste og hvor lang tid man kommer til at bruge på det. MEN, det ender altid med, at der liiige skal købes lidt flere materialer eller at der lige skal hyres en ekspert til at gøre noget man ikke selv kan finde ud af, og så løber økonomien løbsk!

I denne artikel giver vi dig et par tips til, hvordan du undgår at økonomien løber løbsk, når du starter dit næste gør det selv projekt.

Læg et realistisk budget

Når du lægger dit budget, så er det vigtigt at være realistisk. Hvis det er svært for dig at være realistisk og måske ikke har 100% overblik over hvad de forskellige ting der skal til for at gennemføre projektet koster, så læg gerne 10% oveni det samlede beløb – så har du i hvert fald det som buffer.

Får en ”second opinion” på dit budget

Hvis du kender en håndværker, så få ham til at kigge dit budget igennem. Måske har du overset vigtige poster eller bare sat priserne for lavt. Du kan også tage dit budget med ned i dit lokale byggemarked og få dem til at tage et kig på det – måske de ligefrem kan give dig nogle gode tilbud, hvis du vælger at handle ind hos dem!

Vær ærlig omkring hvad du kan klare selv

En stor fejl som mange begår er, at de mener at det kan lave det hele selv, men når det så kommer til stykket, så viser det sig, at det kan de faktisk ikke. Man må så ud og købe professionel hjælp, og så skrider budgettet. Du skal derfor være ærlig omkring det du selv kan lave og det du skal have hjælp til. På den måde kan du lægge omkostninger ind, til de ting, som du ikke selv kan klare.

Hvad gør du hvis der ikke er penge til at færdiggøre dit projekt?

Hvis du ikke har penge til at færdiggøre dit projekt, så bør du i første omgang undersøge, om det er muligt at sætte det på standby indtil du har økonomien til at gøre det færdigt. Kan du afskærme det? Kan du lave en lappeløsningen der vil holde et par måneder?

Skal projektet være færdigt nu, så skal du måske ud og låne penge. Her vil det være en klar fordel først at undersøge om du kan låne hos familien, da renterne her typisk er 0%. Hvis det ikke er muligt, bør dit næste valg være banken, da renterne her er lavere end hos nogle af de mange online låneudydere. Disse udbydere af forbrugslån bør altid være din sidste udvej, da renterne her er ret høje, og der kan være mange skjulte gebyrer. Brug derfor altid en side som f.eks. forbrugerfinans.dk, inden du vælger at taget et forbrugslån, da du her kan få et samlet overblik over de forskellige lån og hvad du kommer til at betale for dem.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here