Det kan sagtens tænkes, at du har gået og leget med tanken om, at du skal have gjort køkkenet en anelse større og måske endda omdanne det til et såkaldt køkkenalrum. Det kan også være, at du har overvejet, om to af huset værelser skal slås sammen, så de i stedet kan danne ét stort og dejligt lokale med rigtig god plads.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er relativt udbredt blandt de danske boligejere, at de vælger at rive vægge ned og i den forbindelse også gøre mindre rum til større rum, der kan give mere plads. Hvis én af børnene er flyttet hjemmefra, så kan børneværelset med fordel gøres større ved at rive en væg ned.

Det er dog helt som at rive en væg ned, som det lyder til at være – og særligt ikke, hvis der faktisk er tale om en bærende eller stabiliserende væg. Hvis du kommer til at rive en forkert væg ned eller kommer til at håndtere væggen forkert, så kan det bære mange konsekvenser med sig og det kan endda være direkte farligt for dig.

Derfor er det også en god idé, at du altid sørger for at tage dine forholdsregler eller endnu bedre; at søge hjælp udefra. Der findes mange virksomheder og håndværkere, der kan hjælpe dig med sådanne opgaver, og det er blandt andet dét, vi ser nærmere på i denne artikel.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af væg

Har du længe drømt om at rive en væg ned mellem stuen og køkkenet, så du endelig kan få et køkkenalrum? Hvis du gerne vil have revet en væg ned, så sørg for at få hjælp af et professionelt nedrivningsfirma.

Hvis du ønsker at få en række tilbud på din opgave med nedrivning af væg, så kan du med fordel bruge 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og helt uforpligtende tilbud på din kommende nedrivningsopgave.

Hvad kan gå galt ifm. nedrivning af væg?

Hvis det går galt, når du forsøger at rive en væg ned, så er det ikke blot noget, der kan forårsage alvorlige skader på din bolig, men det kan også gå ud over den eller de personer, der river selve væggen ned. Det er ikke blot, når en forkert væg, der rives ned, at der kan forekomme skader – det også hvis en væg rives forkert ned.

Det er blandt andet også derfor, at det er meget vigtigt, at du har en forståelse for, at dette punkt bestemt ikke er for sjov. Der kan ske alvorlige personskader, hvis en væk rives forkert ned eller hvis der rives en væg ned, der er en del af den bærende konstruktion. Derfor skal du også holde dig fra sådanne opgaver, hvis ikke du er helt sikker i din sag.

Hvis du ender med at rive en bærende eller stabiliserende væg ned, så kan følgende skader bl.a. opstå:

 • Huset kan ende med at slå revne og samtidig også sætte sig i konstruktionen.
 • Hvis huset sætter sig, så kan revnerne også ende med at forårsage fugtskader.
 • Sætningsskader kan resultere i, at både vægge og lofter styrter ned inde i boligen.
 • Skaderne kan i værste fald resultere i, at hele huset ender med at falde sammen.

Som du med garanti også kan læse ovenfor, så er det særdeles vigtigt, at du ikke ender med at rive en forkert væg ned. Med dette menes naturligvis, at du skal sørge for at være meget varsom med, at rive en væg ned, der er enten stabiliserende eller bærende, da den kan spille en vital rolle i hele husets styrke og støtte til konstruktionen.

Dog skal det siges, at hvis du blot ønsker at nedrive en skillevæg, så er der imidlertid ikke nær så store risici forbundet med nedrivningen af en sådan væg, som hvis der var tale om en bærende og stabiliserende én af slagsen. Det kan du dog læse mere om længere nede i artiklen.

Kan jeg selv rive mine vægge ned?

Der er – som udgangspunkt – ikke noget, der skulle være i vejen for, at du selv kan rive dine vægge ned. Hvis du beslutter dig for, at skulle rive en væg ned på egen hånd, så er det dog særdeles vigtigt, at du sørger for at være meget påpasselig, hvis der er tale om én af de føromtalte stabiliserende eller bærende vægge.

Det skyldes nemlig, at det ikke er synderligt smart og bestemt heller ikke uden risiko for skader på bolig og person, at du begynder at rode med bærende og stabiliserende vægge uden at have professionel og kyndig assistance fra f.eks. en byggesagkyndig, en ingeniør eller deslige.

Hvis du derimod blot ønsker at fjerne en skillevæg mellem to børneværelser eller en tynd skillevæg, der holder køkken og stue adskilt, så bør det ikke være noget problem for dig at klare dette på egen hånd. Det skyldes, at de ikke har direkte indvirkning på boligens bærende konstruktion og stabiliseringsevne.

Skal du rive en væg ned (vel at mærke en skillevæg) på egen hånd, så skal du selvfølgelig sørge for at bruge en bunke forskelligt værktøj, så du sikrer dig, at det gøres ordentligt. Det tæller bl.a.:

 • En god og solid mukkert
 • Hammer og mejsel
 • Afdækningsplastik
 • Våde håndklæder

Sådan river man en skillevæg ned

Det første skridt er altid at dække gulve og øvrige vægge af med plastik. Nedrivning af væg er en opgave, der både sviner og støver rigtig meget, så derfor er det vigtigt, at du sørger for at dække godt og grundigt af, inden du begynder på selve arbejdet med at rive den respektive væg ned.

Det er desuden også en god idé at hænge et par våde håndklæder op i rummet og samtidig lufte ud. Det er den mest effektive måde at opfange det værste støv, der hvirvler rundt i luften, når du river væggen ned. De åbner vinduer skal naturligvis hjælpe med at få gang i udluftning af både fugt og støv, så indeklimaet ikke forværres.

Når forberedelserne er på plads, kan arbejdet begynde

Du skal begynde stille og roligt med hammer og mejsel, da du skal fjerne de første sten side om side rundt om kanten. Når du først har fået lidt hul igennem, så kan du lægge det fine værktøj til side og i stedet tage fat i det tunge skyts. Det betyder, at du nu skal have i mukkerten og bryde større dele af væggen ned.

Du skal selvfølgelig fortsætte arbejdet med mukkerten, indtil din væg er blevet revet helt ned. Når væggen er væk, så kan du lægge mukkerten fra dig, hvorefter du igen samler hammer og mejsel op. Nu skal du i gang med at finpudse dit arbejde, hvilket inkluderer at justere rundt langs kanterne.

Slutteligt, så skal du fjerne både plastik og håndklæder. Det er dog vigtigt, at du først fjerner det, når du er helt færdigt med arbejdet, hvilket betyder, at du skal sørge for at få ryddet pænt op, støvsuget osv., inden du fjerner de ophængte håndklæder, fjerne plastikken og til sidst også lukker vinduerne efter lidt tid.

Du skal desuden passe på, at du ikke får murbrokker, sten, træ eller andet ned over dine fødder, mens du river din væg ned.

Hvad betyder det, at en væg er bærende?

Når en væg er bærende, så betyder det, at den respektive væg er med til direkte at holde etagerne eller taget i huset oppe. Med andre ord, så er der tale om en væg, der er med til at være dele af din bygningskonstruktion, og dermed også sørger for, at det hele ikke braser sammen oven på dem, der er bosat i boligen.

Det er selvfølgelig også grunden til, at du ikke selv bør gå i gang med at rive en bærende væg ned, eftersom det er noget, der kan ende med at få store konsekvenser, hvis der sker fejl. Det er ikke blot fejl, der kan ende med at beskadige den respektive bolig, men kan samtidig også resultere i tilskadekomne personer.

Hvis du har et ønske om at rive en væg ned, men ikke er sikker på, om der er tale om en bærende væg eller ej, så bør du bestemt få en bygningssagkyndig til at vurdere, om det er tilfældet eller ej. Du kan også vælge at få en uddannet ingeniør til at vurdere situationen og give dig rådgivning med hensyn til selve nedrivningen.

Du skal dog være opmærksom på, at det i nogle tilfælde ganske enkelt ikke er muligt for dig at fjerne en væg, men i langt de fleste tilfælde er det dog muligt. Det kan oftest lade sig gøre vha. af enten stolper eller stålbjælker, der i stedet kan bruges til at holde bygningen oppe – både under og efter nedrivningen af den pågældende væg.

Hvad betyder det, at en væg er stabiliserende?

En stabiliserende væg minder relativt meget om en bærende væg, men der er dog en række punkter, der alligevel adskiller de to typer af vægge. En bærende væg bruges som udgangspunkt til at holde etager, loft og tag oppe, mens en stabiliserende væg derimod skal kunne stabilisere bygningen under pres. Sådant pres kunne f.eks. være:

 • Meget hårde vindstød under storm
 • Tungt lang sne på taget om vinteren
 • Andre former for pres som følge af voldsomt vejr

Det betyder naturligvis også, at en stabiliserende væg ligeledes også er meget vigtig for boligens konstruktion og sikkerhed. Du bør derfor også få enten en ingeniør eller en byggesagkyndig til at vurdere, om der er tale om en stabiliserende væg, der rent faktisk vil kunne fjernes, inden du tager kontakt til et nedrivningsfirma.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan en ingeniør bærer sig ad med dette arbejde:

Husk altid byggetilladelser, inden du starter

Ud over, at du får behov for hjælp fra eksperter og et nedrivningsfirma, når du skal rive enten en bærende eller en stabiliserende væg ned, så skal du også huske på, at det er nødvendigt, at du sørger for at hente de nødvendige byggetilladelser fra din kommune, inden du går i gang med selve arbejdet.

Hvis du har intentioner om at rive en bærende eller en stabiliserende væg ned, så skal du altid få en ingeniør til at beregne væggens reelle bæreevne, inden du reelt set går i gang med nedrivningsarbejdet. Hvis ingeniøren mener, at det er muligt at fjerne væggen, så skal du indhente tilladelser fra din kommune.

I langt de fleste tilfælde vil din kommune samtidig også kræve, at du ikke blot nøjes med at søge om en byggetilladelse, men derimod ligeledes også søger om en såkaldt ibrugtagningstilladelse. Det er en god idé, at du tager kontakt til din egen kommune, så du kan forhøre dig om regler for nedrivning af vægge.

Hvis ikke du selv har adgang til dem, så vil din kommune oftest også kunne være i stand til at levere byggeplaner såvel som plantegninger over dit hus, hvilket naturligvis er ideelt for dig, der ikke længere kan finde dine planer og tegninger, som du gerne skal kunne fremvise til ingeniøren.

Hvad koster en nedrivning af væg?

Det er selvfølgelig et spørgsmål, der er relativt svært at svare på, da det afhænger af rigtig mange forskellige faktorer, men det er dog i høj grad noget, der afhænger meget af dit valg af leverandør såvel som det samlede omfang af din opgave, hvilket f.eks. tæller størrelsen af væggen og deslige.

Langt de fleste nedrivningsfirmaer vil dog kunne tilbyde dig at nedrive en bærende eller stabiliserende væg for en pris, der lyder på mellem 4.000 og 6.000 kroner pr. væg. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er tale om et estimat, så derfor vil prisen også kunne variere i både den ene og anden retning.

Hvis blot du sørger for at tage dig god tid til at finde det helt rette tilbud, så er der dog mulighed for at spare mange penge. Priserne kan variere rigtig meget fra leverandør til leverandør, men nedenfor kan du heldigvis læse meget mere om, hvordan du har mulighed for at spare penge på nedrivning af én eller flere vægge.

Sådan kan du spare penge på nedrivning af væg

Hvis du ønsker at finde det bedste og billigste tilbud på nedrivningen af én eller flere vægge i din bolig, så findes der særligt én rigtig god måde at gøre det på. Det handler om at sætte din opgave i udbud, så du kan få bud fra flere forskellige leverandør og interesserede aktører.

Brug 3byggetilbud.dk til at indhente gratis og uforpligtende tilbud:

Vil du gerne sætte din opgave i udbud, så kan du med fordel vælge at gøre brug af vores samarbejdspartner; den populære udbudstjeneste, 3byggetilbud.dk. Det er Danmarks største udbudstjeneste inden for forskellige former for håndværkerrelaterede opgaver og herunder også nedrivning af vægge.

Efter du har sendt din opgave i udbud hos 3byggetilbud.dk, så vil du efterfølgende modtage tre gratis og uforpligtende tilbud, som du frit kan vælge mellem. Hvis du ikke ønsker at bruge ét af de tre tilbud, fordi du ikke synes de er gode nok eller du har droppet projektet, så kan du frit takke nej til alle tre.

Derfor får du den bedste pris via 3byggetilbud.dk

Når du vælger at sætte din opgave i åbent udbud blandt de mange leverandører, der er tilmeldt hos 3byggetilbud, så sker der nemlig særligt én ting. Du kommer til at fremprovokere en forhøjet priskonkurrence, da de forskellige virksomheder og håndværkere kommer til at byde direkte mod hinanden.

Det er også ensbetydende med, at der er mange, der vælger at presse priserne en hel del, for at få deres tilbud til at virke som det mest attraktive for dig. Den bedste tjeneste til at opnå dette er – uden tvivl – 3byggetilbud.dk, så derfor bør du bestemt udfylde formularen ved at trykke på knappen nedenfor:

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here