Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at nedrivning af skorsten kan vise sig at være et både stort og dyrt projekt. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at sørge for at sikre, at det reelt set er den rette løsning for både dig og din bolig, inden du går i gang med selve projektet.

Det skal naturligvis nævnes, at der er flere muligheder i denne sammenhæng, eftersom der både er mulighed for at rive hele skorstenen ned, men der er ligeledes også mulighed for at fjerne den synlige del på taget, så det ikke længere kan ses, at der er en skorsten i boligen.

Hvis du har en gammel skorsten, du ikke længere har brug for eller ikke længere har lyst til at se på, så kan det være en god idé at rive den ned. En gammel skorsten kan også ende med at lugte eller være udsat for løbesod, hvorfor det i visse tilfælde faktisk er et klogt træk at få den fjernet, så den ikke længere er til gene.

I denne artikel har du muligheden for at læse alt, hvad du skal vide, inden du kan gå i gang med at rive din skorsten ned. Der skal ikke lægges skjul på, at det er en omfangsrig opgave, som du ikke bør udføre selv, men derimod overlade til en professionel virksomhed eller håndværker, der både har erfaring og ekspertise.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af skorsten

Har du planer om at få revet din skorsten ned, så skal du overlade det til et professionelt nedrivningsfirma. Det er vigtigt, at det gøres professionelt og struktureret af en professionel!

Derfor bør du også gøre brug af 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivningen af din skorsten. Det sikrer dig, at du får den bedste og billigste pris på din opgave!

Spørg din kommune til råds vedr. nedrivning af skorsten

Inden du går i gang med noget andet, så er det første, du skal gøre at tjekke den lokalplan, der gør sig gældende for din kommune. Her kan du nemlig finde ud af, om du overhovedet må rive din skorsten ned. Derfor skal du også starte med at tage kontakt til din tekniske afdeling i din kommune og forhøre dig om dette.

Den tekniske afdeling i din kommune vil med garanti kunne give dig svar på, om det er tilladt for dig at rive din skorsten ned eller om der er nogle særlige bestemmelser omkring skorstene i dit område, der gør sig gældende og som du derfor skal sørge for at tage højde for, når du går i gang med arbejdet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er meget svært selv at skulle fjerne en skorsten – og det er samtidig heller ikke synderligt sikkert, da arbejdet selvfølgelig foregår oppe på taget. Derfor bør du også blot vælge at udlicitere opgaven, så du hverken udsætter dig for fare eller ender med at gøre noget galt.

Hvis du vælger at hyre enten et murerfirma eller et nedrivningsfirma til at klare opgaven, så vil de oftest medbringe nogle små stilladser, der passer til din tagryg, så de dermed kan stå let og sikkert, når de skal fjerne din skorsten fra taget. Det tager i øvrigt lang tid, eftersom alle mursten skal fjernes nænsomt én efter én.

Du skal desuden også sørge for at tænke på, hvordan du har intentioner om at dække hullet til bagefter. Det er oftest noget, du har mulighed for at rådføre dig med et nedrivningsfirma om, da der findes flere løsninger og nogle er naturligvis både pænere og dyrere end andre.

Skal hele din skorsten rives ned eller kun det øverste?

Det er forskelligt fra person til person, eftersom nogle vælger at få fjernet hele skorstenspiben og ligeledes også hele skorstensrøret, så man dermed kommer til at være fuldstændig fri for den gamle skorsten og den ubehagelige lugt, der sommetider også er forbundet med en gammel skorsten.

Det er dog ikke alle, der vælger at fjerne hele skorstenen, da de udelukkende vælger at gøre det af kosmetiske årsager, hvorfor det bedst kan betale sig for dem blot at få fjernet selv skorstenspiben. Skorstenspiben er den synlige del af skorstenen, der stikker op over taget, men skorstensrøret er den del, der går gennem huset.

Det er naturligvis meget vigtigt, at du er forberedt på, at dit hus kan komme til at se meget nøgent ud, hvis din skorsten fjernes. Derfor er det også vigtigt, at du er meget bevidst om dette og ligeledes har en god idé til, hvordan problemet med hullet efter skorstenen bedst løses.

Hvis du godt kan lide udseendet af din skorsten, men er træt af, at blive generet af lugten fra din skorsten, så kan du i stedet blot vælge at få fjernet selve skorstensrøret. I en sådan sammenhæng vil opgaven dog være en kende mere krævende end, hvis der blot er tale om at fjerne skorstenspiben på dit tag.

Nedenfor kan du læse en række forskellige overvejelser, du bør vælge at gøre dig, inden du finder ud af, om du ønsker at benytte dig af den ene eller anden løsning. Som tidligere nævnt, så er det meget vigtigt, at du sørger for at overveje ethvert aspekt af, at få fjernet din skorsten:

  • Vælger du at få fjernet hele skorstensrøret, men lader skorstenspiben blive på taget, så skal du have bygget en bærende konstruktion under skorstenen. Det kan du blandt andet gøre ved hjælp af nogle spær. Du skal samtidig også lave en kuldebro, så det ikke trækker gennem skorstenen. Det er en ideel løsning for dig, der har problemer med lugt fra skorstensrøret fra gammelt sod og røg.
  • Hvis du derimod ønsker at fjerne hele skorstenen, så skal hullet på taget dækkes med tagsten, der matcher de andre tagsten på taget. Endvidere, så skal du også have udbedret hullet mellem stuen og etagen ovenover, så der ikke er hul igennem huset. Det er et stort arbejde, da der er mange krævende opgaver, der skal løses i forbindelse med nedrivning af skorsten.
  • Er din skorsten en del af en bærende væg, så bør du få opsat stålbjælker. Du bør samtidig også være helt sikker på, at der ikke ændres på den bærende væg, medmindre du har en dygtig ingeniør tilknyttet opgaven, der kan hjælpe dig med at finde en ny løsning, der er lige så sikker som den nuværende bærende væg.
  • Du har også mulighed for blot at fjerne skorstenspiben, men samtidig lade skorstensrøret bliver i huset. Det giver dig frihed til at benytte røret til andre formål. Mange danske familier har f.eks. succes med at omdanne det til et vasketøjsrør, der gør det muligt blot at smide vasketøjet gennem røret ned i vaskekælderen, så det er nemt at smide over i vaskemaskinen.

Ender du med at fjerne hele din skorstenspibe, så er det meget vigtigt, at du ikke må smide murstenen ned igennem din skorsten, da de kan ende med at sætte sig fast. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er en relativt stor opgave at få en sådan mursten ud igen, så derfor er det vigtigt, at dette ikke gøres.

Da der naturligvis vil være byggematerialer, der skal fjernes, når du har revet din skorsten ned, så skal det køres væk. Det skal behandles som miljøaffald, hvilket langt de fleste kommuner har specielle regler for, så derfor bør du også forhøre dig om, hvor det skal afleveres. Oftest vil det dog blot skulle køres hen på en såkaldt kontrolleret losseplads (eller genbrugsplads, om man vil).

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at afmelde din skorstensfejer, når du har fået revet din skorsten ned, så du dermed ikke længere skal betale for skorstensfejerens årlige besøg – det vil være dumt, at bruge unødige penge på dette, hvis du rent faktisk ikke længere har en skorsten, der kan rengøres.

Og hvad koster nedrivning af en skorsten, så?

Oftest vil prisen for nedrivning af en skorsten lyder på mellem 50.000 kroner og 80.000 kroner. Derfor skal der selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en relativt stor investering. Du skal dog være opmærksom på, at det i nogle sammenhænge kan være en nødvendighed for at fjerne den, hvis den er ved at falde sammen.

Du kan med fordel vælge at kontakte flere forskellige nedrivnings- eller byggefirmaer, da det giver dig muligheden for at danne diget bedre overblik over mulighederne. Ydermere, så kan du også få et estimat på prisen, der giver dig en mulighed for at finde ud af, om du vil bruge pengene på det eller ej.

Du skal huske på, at nedrivning af en skorsten kan være et stort stykke arbejde, der både kan vise sig at være dyrt og samtidig kan det også være noget, der tager lang tid. Du skal sørge for at planlægge hele processen grundigt på forhånd, og derfor skal du også starte med at indhente tilbud, inden du igangsætter noget som helst.

Brug professionel arbejdskraft, når du river skorsten ned

Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at bruge professionel arbejdskraft, når du skal have revet din skorsten ned. Der findes en lang række virksomheder og håndværkere, der kan være behjælpelig med denne type af opgave, hvorfor du med garanti også kan finde nogen, der kan hjælpe dig.

For alt i verden bør du dog ikke forsøge dig med at rive din skorsten ned på egen hånd. Der er rigtig mange ting, der kan gå galt. Du kan komme til skade, hvis du falder ned, taber mursten over fødderne, men du kan samtidig også ende med at fejle med selvfølgelig opgaven.

Hvis blot du sørger for at udlicitere opgaven til et professionelt nedrivningsfirma el.lign., så kan du være sikker på, at opgaven bliver udført til UG. Du kan samtidig også være sikker på, at du ikke ender med at komme galt afsted, hvorfor anbefaling bestemt lyder på at udlicitere arbejdet til et professionelt firma.

Få 3 tilbud fra professionelle nedrivningsfirmaer på din opgave

Står du overfor at skulle rive din skorsten ned, så skal du naturligvis sørge for at indhente en række tilbud på din opgave. Der er mange virksomheder og håndværkere, der beskæftiger sig med opgaver som denne, og det giver dig også muligheden for at indhente en række tilbud og sammenligne dem på kryds og tværs.

Du kan med fordel vælge at gøre brug af 3byggetilbud.dk, der er en dansk udbudstjeneste, der giver dig muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på byggeopgaver – og herunder også tilbud på din opgave med nedrivning efter din skorsten, så du kan vælge det bedste og billigste.

Det er ganske simpelt at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Du skal blot udfylde en formular, som du finder ved at klikke på knappen nedenfor. Formularen skal blot udfyldes med dine kontaktinformationer og naturligvis også en god beskrivelse af din opgave – når dette er gjort, sendes din opgave i udbud.

Én af de helt særlige fordele ved 3byggetilbud.dk er, at opgaven sendes i udbud. Det betyder at de forskellige tilmeldte virksomheder og håndværkere byder direkte mod hinanden. Det er med til at sikre, at de modtagne tilbud er meget skarpe og dermed får du også din nedrivning til den bedst tænkelige pris.

Derfor lyder anbefalingen naturligvis også på at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud på din opgave. Som tidligere nævnt, så kræver det blot at du klikker på knappen nedenfor, udfylder formularen og inden for blot 24-48 timer, vil du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here