Hvis du skal have lagt nyt gulv i køkkenet, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det kan være noget, der er svært for enhver boligejer. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at tage dig god tid om at undersøge de mange forskellige muligheder og i sidste ende også vælge dét, der appellerer mest til dig.

I denne artikel får du muligheden for at læse mere om køkkengulve, hvorfor du dermed også kan være helt og aldeles sikker på, at du kan finde al den information, du søger. I artiklen finder du blandt andet information om de forskellige gulvtyper, hvordan du finder det bedste tilbud og meget, meget mere.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at du gør klogt i, at læse med i denne artikel, hvis du har intentioner om at få lagt et nyt gulv i dit køkken. Du kan blive meget klogere på dette emne og du kan derfor også finde hjælp til alt det, du har behov for ved at læse videre nedenfor.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af køkkengulv

Hvis du drømmer om at få nyt liv i køkkenet ved at lægge et nyt køkkengulv, så er der ikke nogen grund til at tøve. Find et firma eller en håndværker, der kan lægge dit nye køkkengulv for dig.

Det er heldigvis ikke synderligt svært at finde et godt tilbud fra en professionel aktør. Du kan blot bruge 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Typer af køkkengulv

Der findes rigtig mange forskellige typer af gulve, der kan bruges i køkkenet. Derfor kan det også være svært at vælge lige netop dén gulvtype, der er den mest appellerende for dit vedkommende. De mest populære typer af køkkengulve er beskrevet nedenfor:

Vinylgulve

Vinylguve er en meget populær type af gulv til køkkenet, der bringer en helt særlig fordel med sig; at du kommer til at få et særdeles slidstærkt gulv. Vinyl er et materiale, der kan holde til rigtig meget, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at det er en gulvtype, der er ideel til køkkenet.

Ikke nok med, at der er tale om en meget slidstærk form for gulv, så er det ligeledes også både dejligt, blødt og komfortabelt at gå på. Det er ydermere også særdeles nemt for dig at vedligeholde gulvet, da det ikke kræver andet end, at du sørger for at vaske det med en våd moppe af og til.

En anden særlig fordel ved at vælge vinylgulv er, at det kan fås i en lang række forskellige farver og varianter. Det er også ensbetydende med, at der er mulighed for at vælg et gulv, der passer perfekt sammen med resten af din indretning og naturligvis også din personlige smag.

Der er dog også en ulempe forbundet med vinylgulve, hvilket er, at det er blødt materiale, så derfor vil du også opleve, at du kan komme ud for, at dine bord- og stoleben giver mærker i gulvet. Det kan dog nemt undgås, hvis blot du sørger for at flytte bord og stole et par centimeter om måneden.

Trægulve

Trægulve er selvfølgelig også en meget populær gulvtype til køkkenet. Langt de fleste, der ender med at vælge trægulv til deres køkken gør det dog ene og alene af den årsag, at det er særdeles flot at se på. Derfor skal det også gøres klart, at det ikke just er det mest praktiske valg ifm. gulv i køkkenet.

Der skal ikke lægges skjul på, at du godt kan forvente, at trægulve kommer til at kræve relativt meget vedligehold sammenlignet med andre gulvtyper, hvis du ønsker at holde det både flot og indbydende. Dog findes der enkelte typer af trægulve, der er nemmere at vedligeholde end andre, hvilket du bør tage med i overvejelserne.

Hvis du godt kunne ønske dig at få etableret trægulv i dit køkken, men er i tvivl om hvilken træsort, du skal vælge, så får du nedenfor serveret en oversigt over nogle af de mest almindelige træsorter i de danske hjem, sorteret efter bløde og hårde gulvtyper. Se oversigten her:

Hårde trægulve:

  • Teak
  • Ask
  • Eg
  • Bambus
  • Bøg

Bløde trægulve:

  • Gran
  • Fyr

Linoleumsgulve

Linoleum er et 100% naturmateriale. Det er en helt særlig gulvtype, der både passer godt til brug i køkkenet, men det passer ligeledes også rigtig godt til dig, der gerne vil have et slidstærkt gulv, der oven i købet også kan bryste sig af, at være særdeles nemt for dig at rengøre og vedligeholde.

Ydermere, så er linoleumsgulve ligeledes også et ganske fornuftigt valg, hvis du leder efter et gulv, hvor diverse former for skidt og snavs ikke vil være tydeligt. Ligesom det gør sig gældende med vinylgulve, så er der også mulighed for at finde linoleumsgulve i et væld af forskellige farver og varianter.

Som nævnt, så er det ganske simpelt for dig at vedligeholde dit linoleumsgulv, eftersom det faktisk ikke kræver meget andet end, at du sørger for at støvsuge det regelmæssigt og ligeledes også sørger for blot at vaske gulvet med såkaldt linoleumspleje. Du bør vaske gulvet med linoleumspleje et par gange i måneden.

Klinker

Du er med garanti ikke i tvivl om, at klinker er et særdeles populært valg blandt de danske boligejere. Der er rigtig mange forskellige fordele ved at vælge klinker til gulvet i dit køkken, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det særligt er som følge af designet, du kan skabe med nogle smukke klinker.

Endvidere, så skal det naturligvis også gøres klart, at det er nemt og enkelt for dig at vedligeholde dit gulv, hvis der er tale om klinker. Det tæller selvfølgelig også rengøringen af gulvet, der nemt kan klares i løbet af ganske kort tid, hvis blot du sørger for at gøre rent et par gange i ugen.

En anden særlig fordel ved at vælge klinkegulv er, at du har en meget stor frihed i forhold til designet. Der findes et væld af forskellige typer af klinker samtidig med, at der også er mulighed for at tilpasse lægningen af klinkerne, så det stemmer helt og aldeles overens med dine behov og præferencer.

På lige fod med andre gulvtyper, så er der naturligvis også en række ulemper forbundet med klinker. Du skal dog være opmærksom på, at én af de helt særlige ulemper er prisen. Et flot klinkegulv kan virke appellerende for enhver, men du skal dog være opmærksom på, at du bestemt også får lov til at betale for det.

Sådan vælger du det rette køkkengulv

Som tidligere nævnt, så kan det være vanskeligt at skulle vælge det helt rette køkkengulv for dit vedkommende. Der er mange ting, der skal tages op til overvejelse i denne sammenhæng, eftersom det bestemt ikke er nemt at skulle vælge et gulv til dit køkken, da det kommer til at ligge der i lang tid.

Nedenfor bliver du præsenteret for en række overvejelser, du bør gøre dig i forbindelse med at skulle vælge det rette køkkengulv. Der er mange ting, der skal overvejes og des mere tid, du er villig til at bruge på dette, des nemmere bliver det også for dig at foretage det rette valg første gang.

Overvej at vælge et slidstærkt køkkengulv

Køkkenet er ét af de rum, der bliver tilbragt mest tid i, i den gennemsnitlige bolig. Det ved du med garanti også allerede, hvilket også er ensbetydende med, at det sagtens kan svare sig at investere i et gulv til dit køkken, der er slidstærkt, så det kan holde til at blive brugt i et stort omfang.

Fordelen ved at vælge et slidstærkt gulv er naturligvis, at det kan holde i længere tid og samtidig heller ikke vil se slidt ud. Det betyder dog også, at gulvet ikke slides nær så hurtigt, hvorfor levetiden af gulvet vil være kraftigt forlænget. Derfor er et slidstærkt gulv både et økonomisk og praktisk valg.

Store rum kan klare urolige gulvoverflader

Hvis du står i en så heldig situation, at du er bosat i en bolig, der har et stort køkken, så kan du roligt (og med fordel) vælg at investere i et køkkengulv med en urolig gulvoverflade. Store rum har generelt nemmere ved at håndtere forskellige uroligheder i gulvet sammenlignet med mindre rum.

Bor du derimod i et hus eller en lejlighed, hvor du ikke har et synderligt stort køkken, så vil du med stor sandsynlighed være bedre stillet med at vælge et køkkengulv, der kan bryste sig af at være en kende mere homogent i udtrykket. Det kan f.eks. være ved at det er ensfarvet over det hele, da det givet et mere balanceret køkken.

Hvordan er lysindfaldet i dit køkken?

Du skal sørge for at tage lysindfaldet i dit køkken op til overvejelse, eftersom det i høj grad er noget, der kan vise sig at have rigtig stor indflydelse på, hvordan dit gulv opfattes. Det er ikke alle, der tænker over dette, men lysindfaldet kan vise sig at have stor indflydelse på, hvordan gulvet opfattes.

Hvis du ønsker at finde den gulvtype, der passer bedst til dit køkken, så kan du med fordel investere i en række forskellige vareprøver hjem. Det giver dig selvfølgelig muligheden for at se med egne øjne, hvordan de forskellige gulve ser ud, når de rammes af lysindfaldet fra dét eller de vinduer, der er i køkkenet.

Neutralt eller pangfarver?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der findes rigtig mange forskellige motiver og farver, du frit kan vælge mellem, når det kommer til køkkengulve. Hvis du f.eks. ønsker at holde dit gulv klassisk og stilfuldt i takt med resten af din bolig, så bør du vælge et gulv, der er præget af én eller flere neutrale farver.

Hvis du derimod har et ønske om at kunne bruge dit køkkengulv til at skabe lidt mere liv i dit køkken, så kan det sagtens tænkes, at det er en bedre løsning for dig at vælge et pangfarvet køkkengulv. Der findes et væld af muligheder, når det kommer til dit køkkengulv, så derfor er der med garanti også noget for dig.

Overvej assistance fra en boligstylist/indretningsekspert

Føler du, at du er helt på bar bund, når det kommer til valget af dit kommende køkkengulv, så kan det anbefales at kontakte en boligstylist eller en indretningsekspert. Du kan være sikker på, at han eller hun kan komme med gode input, du kan tage med i dine overvejelser om at finde det rette gulv.

Du kan dog også sagtens vælge at lade ham eller hende finde en række forskellige gulve, der vil være ideelle til dit køkken. Det vil selvfølgelig også betyde, at du selv slippe for at skulle gøre dig overvejelser i denne forbindelse andet end, at skulle vælge det gulv, du bedst kan lide af de udvalgte gulvtyper.

Få professionel assistance, når du lægger nyt køkkengulv

Hvis du har planer om at få lagt et nyt køkkengulv derhjemme, så har du – som udgangspunkt – to muligheder for at få det gjort; du kan enten vælge at få en professionel håndværker eller virksomhed til at klare arbejdet for dig eller du kan vælge at gøre det på egen hånd.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er op til flere fordele ved at vælge at få arbejdet udført af en professionel virksomhed eller håndværker. Det handler dog i høj grad om, at du selv slipper for at skulle bøvle med selve arbejdet, hvilket godt kan være en anelse tidskrævende og ensformigt.

Ydermere, så er du naturligvis også garanteret, at du får et optimalt resultat, hvis du vælger at udlicitere din opgave til et professionelt gulvfirma eller hvis du vælger at hyre en dygtig håndværker. Derfor anbefales det også på kraftigste vis, at du ikke lægger gulvet selv, men derimod får professionel assistance.

Nedenfor har du muligheden for at læse meget mere om, hvordan du skal bære dig ad, hvis du skal indhente tilbud fra virksomheder og håndværkere på din opgave.

Sådan kan du spare penge på lægning af dit køkkengulv

Hvis du ønsker at få lagt et nyt køkkengulv, hvilket du ønsker professionel assistance til, så er du med garanti interesseret i, at holde din investering på så sobert et niveau som muligt. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kan spare penge på lægningen af dit nye køkkengulv.

Ønsker du at indhente en række tilbud på din opgave med lægning af dit kommende køkkengulv, så kan du med fordel vælge at gøre brug af 3byggetilbud.dk, der giver dig muligheden for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave fra professionelle gulvfirmaer og håndværkere.

Det betyder ikke blot, at du kan spare meget tid i forbindelse med at indhente tilbud på din opgave, men det betyder samtidig også, at din opgave sendes i udbud blandt de tilmeldte virksomheder og håndværkere, der dermed skal byde direkte mod hinanden, for at kunne vinde din opgave.

Når du modtager de tre tilbud (det gør man oftest indenfor 24-48 timer), så står det dig frit for at vælge og vrage mellem tilbuddene. Du har rig mulighed for at vælge fra og til, og du kan endda udbede dig tre nye tilbud, hvis dette ønskes, eftersom det er helt uden forpligtelser at modtage disse tilbud.

Hvis du ønsker at spare penge på dit nye køkkengulv, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal indhente dine tilbud gennem udbudstjeneste 3byggetilbud.dk. Du skal blot udfylde én formular, hvorefter du er i gang. Sådan én formular finder du ved at klikke på knappen nedenfor:

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here