Hvis du står overfor en hulmursisolering, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der ender med at vælge Rockwool. Det skyldes naturligvis, at der er tale om ét af de gode, traditionelle isoleringsmaterialer, der ikke blot har været brugt, men samtidig bliver brugt i forbindelse med et væld af forskellige isoleringer.

Én af de helt særlige fordele forbundet med at vælge Rockwool, hvis du står overfor en hulmursisolering er, at det er et materiale, der er blevet brugt i byggebranchen i rigtig mange år. Det er ensbetydende med, at langt de fleste fagfolk har et godt kendskab til materialets egenskaber såvel som anvendelse.

Hvis du har planer om at få isoleret din hulmur med Rockwool, så har du mulighed for at læse alt, hvad du skal vide nedenfor. Du kan naturligvis finde al nødvendig information om Rockwool, men du kan ligeledes også læse mere om priser samt finde ud af, hvordan du nemmest indhenter tilbud på din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering med Rockwool

Hvis du ønsker at få isoleret din hulmur med Rockwool, så skal du naturligvis overlade arbejdet til en professionel isolatør eller et isoleringsfirma, så du er sikker på, at det gøres korrekt.

Hvis du ønsker at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på isolering af din hulmur med Rockwool, så kan du med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dk – så er du sikret 3 rigtig skarpe tilbud!

Hvad er Rockwool?

Selvom der er rigtig mange, der tror det, så er Rockwool faktisk ikke navnet på et materiale, men det er derimod navnet på det danskejede firma, der er den største producent af stenuld på verdensplan – og det er også heraf navnet er opstået og derfor mange danskere kender materialet under dette navn.

Derfor er det for mange danskere også gået hen og blevet ensbetydende med, at stenuld blot er kendt under navnet Rockwool. Hvis du forhører dig hos en håndværker eller hos isoleringsfirma vedrørende isolering med Rockwool, så ved de naturligvis også godt, hvad du snakker om. Men hvad er det egentlig?

 • Rockwool kan bedst beskrives som en efterligning af ét af naturens fænomener.
 • Selve idéen stammer fra et vulkanudbrud på Hawaii, hvor man fandt uldtotter af sten.
 • Det er ét af de isoleringsmaterialer, der har den bredeste anvendelse.
 • Rockwool bliver fremstillet ved at smelte sten, kalksten, briketter og råmateriale ved 1.500°C.
 • Det er et naturmateriale, der nærmest svarer til sammensætningen af jordskorpen.

Fordele ved Rockwool til isolering

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange fordele forbundet med at vælge, at gøre brug af Rockwool i forbindelse med isolering. Det er ikke blot et materiale, der er rigtig godt ifm. isolering af din hulmur, men også i forbindelse med f.eks. en gulvisolering.

 • For det første har materialet bevist sin isoleringsevne gennem en lang årrækkes anvendelse.
 • Rockwool fremstilles af fornybare materialer, hvorfor der ikke bruges mange ressourcer.
 • Det er brandhæmmende og kan modstå temperaturer, der lyder på helt op til over 1000° C.
 • Derfor bliver din hulmursisolering også en effektiv brandbarriere.
 • Materialet er både vandafvisende og derfor vil du heller ikke skulle frygte fugtproblemer.
 • Rockwool er desuden blevet miljøcertificeret.
 • Kan genanvendes, da stenuld ikke indeholder giftstoffer.

Hvordan foregår en hulmursisolering med Rockwool?

Det kræver ikke synderligt meget at få lavet en hulmursisolering med Rockwool, hvilket også betyder, at det er nemt og hurtigt at få lavet den. En isolatør vil starte med at fjerne murstne i din ydermur med mellem 1,5 og 2 meters mellemrum. Derefter bliver der blæst såkaldt Rockwool-granulat ind i hulmuren via disse huller.

Når din isolatør er færdig med denne indblæsning, så vil han/hun samtidig sørge for at lukke hullerne med de samme sten, som han eller hun først har valgt at tage ud. Endvidere, så vil der naturligvis også blive sørget for at fugerne får den samme farve som de andre, så det hele ser ud som det var før.

Det betyder også, at du heller ikke skal forvente, at det tager meget mere end en enkelt dag. Efter dette, så vil det næsten ikke kunne ses, at du har fået lavet en isolering af din hulmur. Det betyder også, at du ikke skal være bange for, at det kommer til at give mærkbare ændringer til din boligs facade.

Hvis ikke du er af den opfattelse, at Rockwool er det rette for dit i forbindelse med din hulmursisolering, så kan du i stedet vælge at få isoleret din hulmur ved hjælp af papiruld. Det er ligeledes en meget effektiv og populær løsning blandt de danske isolatører og boligejere.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan en hulmursisolering med Rockwool foregår. Videoen er produceret af Rockwool:

Priseksempel på hulmursisolering med Rockwool

Det kan selvfølgelig være svært at give dig en endelig og fast pris på, hvor meget, det kommer til at koste at få lavet en komplet hulmursisolering med Rockwool. Der kan dog gives et estimat på det, hvorfor der nedenfor følger et specifikt eksempel på, hvad prisen for en Rockwool-isolering kan lyde på:

 • Hulmurens størrelse: 110 kvadratmeter
 • Kvadratmeterpris: 190 kroner
 • Rockwool-isolering: 80 mm.
 • Samlet omkostning: 20.250 kr.

Du skal dog være opmærksom på, at der naturligvis også er mulighed for at trække energitilskud fra, hvilket kan variere alt efter din boligs nuværende varmekilde. Hvis du i øjeblikket varme din bolig op med enten fjernvarme eller oliefyr, så er der mulighed for at få mellem 1.500 kr. og 2.000 kr. i tilskud, hvilket kan bringe regningen ned.

Ikke nok med det, så står det dig naturligvis også frit for at bruge Håndværkerfradraget til denne opgave. Hvis du har intentioner om at udføre andre, større opgaver i din bolig, så skal det dog ikke være nogen hemmelighed, at det kan give mening at bruge dit fradrag til disse opgaver i stedet for.

Brug altid en professionel isolatør til arbejdet

Hvis du har planer om at få udført en isolering af din hulmur med Rockwool, så er det meget vigtigt, at du sørger for at udlicitere arbejdet til en professionel isolatør eller derimod af et professionel isoleringsfirma. Der er mange ting, der kan gå galt, hvis ikke isoleringen bliver udført på korrekt vis.

Ved at lade en professionel klare din opgave, så er du garanteret, at det bliver udført på korrekt vis. Du skal derfor heller ikke være bange for, at du ikke kommer til at opnå det fulde potentiale af din investering. Hvis der f.eks. ikke blæses granulat rundt i alle hjørner, så vil din isolering ikke være komplet, men derimod blot sporadisk.

Derfor lyder anbefalingen bestemt også på, at du sørger for at lade enten en isolatør eller et isoleringsfirma varetage din opgave med at isolere din hulmur med Rockwool. Det er en investering, du hurtigt kommer til at tjene hjem, hvis blot du er sikker på, at den er udført korrekt – og det er du kun, hvis du lader en professionel om arbejdet.

Sådan kan du nemmest indhente de bedste tilbud

Der findes op til flere måder hvorpå du kan indhente tilbud på din opgave. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det tager lang tid, hvis du selv skal indhente tilbud på manuel vis. Det skal du heldigvis heller ikke, da der findes en anden og mærkbart bedre løsning på denne opgave.

Hvis du har intentioner om at indhente tilbud på din opgave med at få hulmursisoleret din hulmur ved hjælp af Rockwool, så bør du gøre det ved hjælp af 3byggetilbud.dk. Det er en udbudstjeneste, der giver dig muligheden for at modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Det kræver blot at du udfylder en formular med dine kontaktinformationer, en god beskrivelse af din opgave og du derefter sender den i udbud blandt de tilmeldte virksomheder og isolatører. Indenfor 24-48 timer modtager du en række særdeles skarpe tilbud på din opgave.

Ønsker du at prøve kræfter med 3byggetilbud.dk, så kan du blot klikke på knappen nedenfor. Du udfylder blot formularen og efter 24-48 timer modtager du 3 gode tilbud på din opgave. De er gratis og uforpligtende, hvorfor du blot kan takke nej, hvis ikke tilbuddene frister.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here