Hvis du står overfor en hulmursisolering, så har du en lang række forskellige muligheder i forbindelse med valget af det materiale, der skal bruges til at foretage den respektive isolering. Et godt bud på et sådant materiale kunne f.eks. være papiruld, der er et både godt og effektivt materiale.

Der skal bestemt heller ikke være nogen tvivl om, at papiruld er et materiale, der er begyndt at blive mere og mere populært blandt de danske husejere i løbet af de seneste par år. Det skyldes naturligvis, at danskerne i langt højere grad har fået øjnene op for dets mange gode kvaliteter.

Går du med overvejelserne om, at få foretaget en isolering af din hulmur, men er du i tvivl om, hvilket materiale, du skal vælge, så har du muligheden for at læse meget mere om papiruld i denne artikel. Du finder al den information, du skal bruge og dertil også både gode priser og tilbud.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering med papiruld

Skal du have hulmursisoleret din bolig og har du intentioner om at isolere med papiruld. Det er vigtigt, at arbejdet overlades til en professionel isolatør, så du er sikker på, at isolering er optimal.

Ønsker du hjælp til at finde en god og billig isolatør, så kan du med fordel benytte dig af udbudstjeneste 3byggetilbud.dk, hvor du gratis og uforpligtende kan få 3 tilbud på din opgave.

Papiruld er en miljøvenlig løsning

Én af de primære årsager til, at papiruld er et rigtig godt valg i forbindelse med hulmursisolering er, at det er et materiale, der skåner miljøet. Der er nemlig tale om et organisk genbrugsmateriale, der er blevet fremstillet af gammelt avispapir, hvilket i høj grad er med til at skåne miljøet. Nedenfor kan du se, hvorfor det er tilfældet:

  • Der bliver ikke brugt tørmekaniske processer til at omdanne papiret til isoleringsgranulat.
  • Avispapiret bliver tilsat salte og brandhæmmende midler igennem produktionsprocessen.
  • Der opstår ikke noget ubrugeligt affald som resultat af fremstillingsprocessen.
  • Fremstillingen af papiruld kræver mindre energi end andre materialer og skåner derfor miljøet.

Hvis du vælger papiruld, så kan du samtidig også bryste dig af, at du skåner råstof-reserverne ved at genbruge gammelt papir, der ellers blot skulle have været brændt el.lign. Hvis du er miljøaktivist eller derimod blot ønsker at skåne miljøet, så er det – uden tvivl – papiruld, du skal bruge som isoleringsmateriale.

Ydermere, så skal det også understreges, at der er rig mulighed for at genbruge papiruld, hvis du enten skal bygge om, rive en væg ned eller deslige. Hvis du ikke får brug for noget overskydende papiruld, så er det heldigvis biologisk nedbrydeligt, hvilket endnu engang understøtter at det er et miljøvenligt valg.

Effektiv isolering af din hulmur

Ikke nok med, at papiruld er en meget miljøvenlig løsning, så er det samtidig også et materiale, der kan sikre dig en god og effektiv isolering. Papiruld egner sig til langt de fleste former for isolering, eftersom de små papirfibre nemt kan finde plads mellem både sprækker og samtidig også kan komme ud i alle hjørner.

Det er ligeledes også af denne årsag, at du kan være sikker på, at papiruld kan give dig en høj varmebeskyttelse af hulmuren – og det er trods alt noget af det vigtigste, når det kommer til en god isolering af din hulmur. Med andre ord, så får du både en effektiv isolering og en isolering, der holder rigtig godt på varmen.

Endvidere, så er der faktisk også tale om et meget åndbart materiale, der vil kunne bruges som dampspærrer. Det beskytter derfor mod både fugt og skimmelsvamp, eftersom der er tale om et materiale, der er fugttransporterende. Det betyder, at det både kan optage og afgive fugt alt efter, hvad der er behov for.

Hvis du har en tung ydervæg, så kan du vælge at få den isoleret med en helt særlig form for papiruld, der er blevet udviklet særligt til dette formål. Det er et materiale, der isolerer endnu bedre end almindeligt papiruld, og dertil bruges der faktisk også færre indblæsningshuller, når isoleringen laves.

Det skal desuden også nævnes, at du ikke skal være bange for, at papiruld er brandfarligt. Som tidligere nævnt, så er der blevet tilsat borsalte til materialer under fremstillingsprocessen, hvilket er med til at sikre, at materialet er meget modstandsdygtigt overfor ild.

Falske rygter om fugt

Der var i en periode frygt for, at papiruld kunne give fugt og skimmelsvamp. Det resulterede i at Teknologisk Institut valgte at foretage en række undersøgelser og deciderede starte en efterforskning indenfor dette felt. Efter en rum tid kunne Teknologisk Institut dog konkludere, at papiruld ikke kan give fugtrelaterede problemer.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at det ikke er noget, du skal være bange for. Samtidig betyder det også, at du ikke skal være bange for, om der er tale om et sikkert isoleringsmateriale, for det er det bestemt. Det er et stærkt og effektivt isoleringsmateriale, du roligt kan benytte dig af.

Hvis ikke papiruld lyder som et appellerende isoleringsmateriale for dit vedkommende, så kan du i stedet overveje at få lavet en hulmursisolering med flamingo. Det er et materiale, der er begyndt at komme mere og mere frem hos de danske isolatører og dermed hos de danske boligejere.

Hvad koster hulmursisolering med papiruld?

Selvom du med garanti allerede er overrumplet over de mange fordele, der er forbundet med at vælge papiruld til din hulmursisolering, så er det faktisk ikke slut endnu. Der er nemlig endnu en fordel; prisen. Det er ét af de billigste isoleringsmaterialer, der kan bruges til at isolere din hulmur.

Hvis du er bosat i et almindeligt parcelhus i Danmark, der har størrelse, der lyder på 120-140 m2, så vil du have en hulmur, der har et areal på cirka 70-90 m2, der skal fyldes med papiruld. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der er tale om en opgave, hvor priserne kan variere rigtig meget.

Dog kan du forvente, at prisen anslås til at lyde på mellem 11.000 kr. og 13.000 kr. inklusiv moms. Denne pris indbefatter naturligvis både betaling af materialer såvel som arbejdslønnen til den eller de håndværkere, der står for at udføre selve opgaven for dig.

Priseksempel med tilskud indregnet

Når du får lavet en hulmursisolering, så skal du naturligvis være klar over, at der er mulighed for at få et energitilskud til at betale opgaven. Det kan være med til at nedsætte den samlede pris med op til flere tusinde kroner, hvorfor der bestemt er penge at hente på denne konto. Nedenfor følger et eksempel på dette:

Prisen for en hulmursisolering med papiruld inkl. arbejdsløn og moms lyder på 12.500 kr. inkl. moms, hvis der er tale om en hulmur med et samlet areal, der lyder på 85 m2 og en tykkelse, der lyder på 70 mm:

  • Du kan få energitilskud pålydende 1.540 kr., hvis din varmekilde er fjernvarme, eller individuel biomasse.
  • Du får derimod et energitilskud pålydende 2.310 kr., hvis din varmekilde i stedet er enten kul, olie eller naturgas.

Ikke nok med det, så er der naturligvis også rig mulighed for at benytte dig af Håndværkerfradraget i denne sammenhæng. Du skal dog være opmærksom på, at det udelukkende er noget, der gør sig gældende til og med 2017, hvorfor det altså er en god idé at få udført din hulmursisolering mens der fortsat er mulighed for at benytte dig af fradraget.

Find professionel isolatør til hulmursisolering med papiruld

Hvis du har intentioner om at få isoleret din hulmur med papiruld, så skal du naturligvis sørge for, at opgaven varetages af en professionel isolatør eller et professionel isolationsfirma. Der kan dog være stor forskel på, hvad disse firmaer og isolatører kan tilbyde – både i forhold til priser og vilkår.

Det er naturligvis også én af grundene til, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at indhente flere forskellige tilbud på din opgave. Det giver dig nemlig muligheden for at sammenligne de forskellige tilbud med hinanden og finde dét, der er bedst og appellerer mest til dig.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk får du muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på en hulmursisolering. Tilbuddene kommer fra professionelle isolatører eller isolationsfirmaer i dit nærområde. De byder direkte mod hinanden, hvilket sikrer dig at modtagne tilbud er særdeles skarpe.

Du skal blot klikke på knappen nedenfor, udfylde formularen med kontaktinformationer og en beskrivelse af din opgave, hvorefter du indenfor 24-58 timer vil modtage 3 tilbud på din opgave – og du er naturligvis ikke forpligtet til at tage imod nogen af dem, hvis ikke de frister. Det bør de dog gøre, for tilbuddene er altid rigtig gode!

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here