Flamingokugler eller flamingogranulat er et rigtig godt valg, hvis du har intentioner om at få lavet en hulmursisolering. Ikke nok med det, så er det samtidig også én af de billigste materialer, der kan tages i brug i forbindelse med isoleringen af hulmuren i din bolig – og derfor er der også mange, der vælger flamingo.

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at det har været brugt i rigtig mange år i byggebranchen. Det har også betydet, at det i dag er et meget anerkendt isoleringsmateriale, der bruges af rigtig mange danske virksomheder og professionelle isolatører, hvorfor du selvfølgelig også kan få isoleret din hulmur med flamingo.

Flamingo hedder i virkeligheden EPS, hvilket er en forkortelse for ekspanderbart polystyren. I dag kaldes det dog blot for flamingo, som i virkeligheden er navnet på dén virksomhed, der først fremstillede det og senere hen også formåede at gør det til et meget populært isoleringsmateriale her i Danmark.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering med flamingo

Hvis du har planer om at få hulmursisoleret din hulmur med flamingo, så skal arbejdet naturligvis overlades til en professionel isolatør eller et isolatørfirma, så du er garanteret, at opgaven udføres til UG.

I den forbindelse skal du selvfølgelig indhente en række tilbud på din opgave. Det kan du med fordel bruge 3byggetilbud.dk til. Det er udbudstjeneste, der giver kan give dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Hvorfor skal jeg vælge flamingo?

Flamingo er et såkaldt oliebaseret plastprodukt. Ved at lade det gennemgå en helt særlig opskumningsproces ender det med at kunne fungere som et meget let materiale, der på trods af dette har en meget høj isoleringsevne, og det er naturligvis også derfor, at der er mange, der ender med at vælge flamingo (eller EPS, om man vil).

Det er et materiale, der er afsindigt effektivt i forbindelse med isolering, hvilket blandt andet skyldes at flamingo er et materiale, der er fyldt med luft (95% luft og 2% polystyren). Når det bliver blæst ind i din hulmure i form af enten granulat eller kugler, så kommer du til at opnå et rigtig godt resultat med lav varmeledningsevne.

Fordele ved isolering med flamingo:

Der er mange fordele forbundet med at få lavet en hulmursisolering med flamingo. De mest væsentlige fordele har du dog mulighed for at se lige nedenfor:

  • Har en høj isoleringsevne
  • Kan bryste sig af en lav lambda-værdi (varmeledningsevne)
  • Er fugtafvisende i høj grad
  • Flamingo er genanvendeligt
  • Oftest billigere end andre materialer

Du skal dog være opmærksom på, at der er én særlig ulempe forbundet med at få isoleret din hulmur med flamingo, hvilket er, at det er et brandfarligt materiale. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal være bagne for at bruge flamingo til din hulmursisolering, da det er omgivet af mursten, så derfor kan du roligt vælge EPS til hulmursisolering.

Du kan eventuelt vælge genbrugt flamingo-granulat

Hvis du går meget op i miljøet og gerne vil skåne det, så kan du vælge at gøre brug af genbrugt flamingo-granulat. Som nævnt ovenfor, så er der faktisk mulighed for at genanvende flamingo. Der findes mange virksomheder, der arbejder med at opkøbe brugt flamingo, granulere det og efterfølgende sælge det som isoleringsmateriale.

Det anses oven i købet for at have lige så gode isoleringsegenskaber som nyproduceret flamingo, hvilket også er ensbetydende med, at du ikke skal frygte, at det taber kvalitet af genanvendelsen. Du kan dog spare atmosfæren for intet mindre end 1 kg. Co2 pr. kg. flamingo, der bliver genanvendt.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at det ligeledes er et billigere alternativ, så derfor er der mange gode grunde til, hvorfor du bør vælge at få lavet en hulmursisolering med genbrugt flamingo-granulat. Du skåner ikke bare miljøet, men skåner samtidig også din egen pengepung – dét er en win-win-situation.

Overvej også flamingo med grafit

Du kan i stedet også vælge at isolere med en anden form for flamingokugler eller flamingogranulat, der faktisk kan bryste sig af, at have en endnu bedre isoleringsevne. Det er flamingo, der efterfølgende har fået tilsat grafit, der er tale om her – det er et materiale, der bliver mere og mere populært blandt danskerne.

Et skøn er, at dette materiale kan bryste sig af en isoleringsevne, der er intet mindre end 20% bedre end almindelige flamingokugler, og derfor er der også mange danske isolatører og isolationsfirmaer, der bruger denne form for flamingo til hulmursisolering – og mange gør det endda helt uden merpris sammenlignet med almindelig flamingo.

Hvad koster hulmursisolering med flamingo?

Der kan – desværre – ikke rigtigt gives et entydigt svar på, hvor meget, du skal betale for at få foretaget en hulmursisolering med flamingo. Der er stor forskel på de mange isoleringsopgaver og det er naturligvis også ensbetydende med, at prisen kommer til at afhænge meget af den respektive isoleringsopgave og dens omfang.

Du kan dog forvente, at prisen kommer til at lyde på mellem 100 kr. og 150 kr. pr. m2, hvis du får isoleret din hulmur med flamingo. Du skal dog være opmærksom på, at det kan variere meget alt afhængigt af opgavens egentlige omfang, hvor i landet opgaven skal udføres, hvilke type af flamingo, der anvendes og meget, meget andet.

Indhent tilbud på hulmursisolering med flamingo

Hvis du ønsker at få et mere specifikt bud på, hvor meget, det koster at få isoleret din hulmur med flamingokugler eller -granulat, så kan du med fordel vælge at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave – på denne måde får du tre specifikke priser på lige netop din opgave.

Ydermere, så kan du være sikker på, at tilbuddene er rigtig gode, da priserne fra 3byggetilbud.dk altid er presset i bund. Det skyldes, at din opgave sendes i udbud blandt en række isolatører og isolationsfirmaer, der kan byde på din opgave. De er naturligvis bevidst om, at de er i direkte budkrig med konkurrenten, så derfor presser de prisen en anelse mere.

Det er desuden enkelt, gratis og endda helt uden forpligtelser at benytte sig af 3byggetilbud. Du skal blot klikke på knappen nedenfor, angive dine kontaktoplysninger og give en beskrivelse af din opgave. Herefter modtager du tre tilbud på din opgave inden for 24 til 48 timer fra professionelle isolatører i dit nærområde.

I og med, at det er helt uden forpligtelser, så står det dig naturligvis frit for, om du ønsker at vælge ét af de tre modtagne tilbud eller du derimod ønsker at modtage tre nye tilbud, fordi ingen af dem var gode nok. Du skal dog ikke være bange for, at tilbuddene ikke er gode nok, for tilbuddene, der indhentes gennem 3byggetilbud.dk vil til hver en tid være rigtig skarpe!

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here