Hvis du har et ønske om at få støbt et nyt betongulv, så kan du i denne artikel finde en masse nyttig information. Hvis du f.eks. er i tvivl om, hvordan det helt præcist foregår eller hvad det kommer til at koste dig, så kan du få svar på dine spørgsmål og blive meget klogere på denne side.

Ydermere, så får du også muligheden for at læse gode tips om, hvordan du bedst indhenter de bedste og mest attraktive tilbud på støbning af betongulv – og endda helt uden forpligtelser og helt uden, det koster dig noget. På denne måde er du garanteret, at du til enhver tid kan finde den skarpeste pris på din opgave.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på støbning af betongulv

Har du behov for at få støbt et betongulv derhjemme, så skal du naturligvis sørge for, at arbejdet bliver udført af en professionel virksomhed eller håndværker, da resultatet dermed også bliver derefter.

Du kan med fordel vælge at gøre brug af 3byggetilbud.dk til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Tilbuddene kommer fra professionelle aktører i dit nærområde, der er klar til at tage fat med det samme!

Hvad koster støbning af betongulv?

Der kan naturligvis et gives noget entydigt svar på hvad, det koster at få støbt et betongulv og dertil findes der også mange meninger om, hvad der kan betragtes som værende en god pris for støbning af betongulv. Der er mange parametre og mange faktorer, du skal sørge for at tage med i dine overvejelser.

Derfor kan der heller ikke gives noget konkret svar på, hvor meget, det kommer til at koste. Det er meget forskelligt fra både firma til firma, men samtidig afhænger det også meget af opgavens omfang, hvor i landet den respektive opgave til udføres og mange, mange andre ting.

Nedenfor får du dog muligheden for at finde en række vejledende priser, der kan give dig et indblik i, hvor meget, det koster at få støbt et betongulv. Vær dog opmærksom på, at de udelukkende er vejledende og derfor kan de også variere fra firma til firma og fra opgave til opgave:

 • Nyt gulv samt ophugning og bortkørsel: 1.500-1.600 kr. pr. m2.
 • Spartling inkl. selvnivellerende mørtel: 450-500 kr. pr. m2.
 • Pudslag: 350-375 kr. pr. m2.

Som det kan ses ovenfor, så afhænger prisen selvfølgelig meget af, hvilken type gulvstøbning, størrelsen af det areal, der er tale om, hvilken håndværker, der vælges til at udføre den respektive opgave og dertil også hvor i landet, du er bosat, da prisen i Hovedstadsområdet f.eks. er højere end i Sønderjylland.

Sådan får du den bedste pris på støbning af betongulv

Hvis du har intentioner om at få støbt et betongulv, så skal du naturligvis sørge for, at det udføres af enten en professionel virksomhed eller selvstændig håndværker. Det kan dog være en krævende proces, at skulle finde den bedste leverandør til din opgave, hvis du selv skal kontakte forskellige mulige aktører i dit nærområde.

Heldigvis findes der en mere effektiv måde hvorpå du kan indhente tilbud på din opgave med at få støbt et betongulv, hvad end opgavens omfang lyder på 5 m2 eller 50 m2. Du kan med fordel vælge at gøre brug af vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, der er en udbudstjeneste indenfor håndværkerbranchen.

Hos 3byggetilbud.dk får du muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Du skal blot angive dine kontaktinformationer, give en grundig beskrivelse af din opgave og derefter indsende den. Din opgave sendes derefter i udbud og firmaer i dit nærområde får muligheden for at byde på din opgave.

Fordelen med dette er, at din opgave sendes i udbud blandt mange aktører, der skal byde direkte mod hinanden. Derfor presser de deres pris i bund og sætter deres vilkår i vejret. Det sikrer dig, at du får en rigtig skarp pris på din opgave, samtidig med at den udføres af en professionel leverandør.

I og med, at det er både gratis og uforpligtende at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud på din opgave, så kan du frit vælge og vrage mellem de modtagne tilbud. Hvis der end ikke er ét af de tre tilbud, der appellerer til dig, så er du ikke nødsaget til at vælge nogle af tilbuddene.

Ønsker du at indhente tilbud på støbning af betongulv hos 3byggetilbud, så kan det gøres ved at klikke på knappen nedenfor – så har du tre skarpe tilbud indenfor 24-48 timer.

Sørg for at have forarbejdet på plads

Der skal ikke lægges skjul på, at støbning af et betongulv er en opgave, der bør overlades til professionelle. Hvis ikke du har den nødvendige erfaring og ekspertise til at kunne varetage en sådan opgave, så er det meget bedre, at du i stedet vælger at udlicitere opgaven til en professionel virksomhed eller håndværker i stedet for.

Hvis du alligevel har bestemt dig for, at du ønsker at gøre det på egen hånd, så har du muligheden for at læse meget mere om, hvordan du kan gøre det nedenfor i en trin-for-trin-guide. Der skal dog ikke lægges skjul på, at det bestemt anbefales, at du vælger at udlicitere opgaven til professionel i stedet for at varetage opgaven selv.

Når du skal have støbt dit betongulv, så er det særdeles vigtigt, at du er klar i mælet allerede i planlægningsfasen. Det er meget vigtigt, at du sørger for at holde styr på de mange krav, der er til denne type af gulv, du har intentioner om at støbe. Der er desuden også en længere række af lovkrav, der skal opfyldes, men du skal også sørge for at tænke gulvvarme o.lign. ind allerede fra start.

Du skal også tage højde for, om der føres installationer gennem gulvet. Det kan være en god idé at lave en plan over hele processen og samtidig også sørge for at planlægge de forskellige installationer, inden du vælger at påbegynde støbningen af dit gulv. På den måde er du sikker på, at du ikke kommer til at opleve ubehagelige overraskelser i løbet af processen.

Endvidere, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det også er vigtigt, at du sørger for at finde ud af, hvilke typer værktøj og hjælpemidler, du skal bruge til at kunne udføre arbejde til UG. Værktøj du med fordel kan benytte til denne type af opgaver, som mange firmaer også bruger:

 • Værktøj der bruges til at grave jord væk
 • Værktøj til at pudse beton
 • Flamingoplader og fordeler
 • Snore og søm til arbejdet

Hvis du allerede har et eksisterende gulv i det lokale, hvor du ønsker at støbe dit betongulv, så skal du selvfølgelig sørge for at det bliver fjernet fuldstændig først. Du kan med fordel gøre brug af en såkaldt betonhammer til at fjerne det eksisterende gulv, hvis der er tale om et betongulv, der er støbt i forvejen.

Når du først har ovenstående værktøj på plads, så er det selvfølgelig tid til at brække gulvet op og fjerne det. Du skal sørge for, at alt løst jord også er fjernet, så du kommer helt ned til den faste bund. Det kan også betyde, at det er forskelligt fra opgave til opgave, hvor meget, du skal grave for at nå denne bund.

Sådan støbes et betongulv

Når alt forarbejdet er gjort, så er næste skridt selvfølgelig at støbe selve betongulvet. Det er vigtigt, at du sørger for at afsætte gulvets niveau med ledere, hvad end det er med brædder eller betonledere er op til dig selv – det er dog meget vigtigt, at det bliver gjort ordentligt, da det er en form for fundament for gulvet.

Efter du har afsat gulvets niveau med ledere (brædder eller betonledere), så er det tid til at lave en betonblanding, der nemt og hurtigt kan laves ved hjælp af støbemix. Det er i bund og grund blot vand og cement, der blandes i en blandingsmaskine. Der er dog også mulighed for at købe en færdiglavet blanding.

Det er meget vigtigt, at du er bevidst om, at de forskellige typer af gulv kræver forskellige blandingsforhold. Hvis du selv ønsker at blande betonen, så bør du bruge tid på at finde det rette blandingsforhold, der gør sig gældende for lige netop dén type af gulv, du ønsker at støbe – det kan du nemt finde på nettet.

De føromtalte ledere skal bruges til at danne et form for underlag for dine lister eller for de rør, der kan benyttes til at jævne det efterfølgende betonlag. Når du fylder betone på og derefter trækker den af med et bræt, så er det meget vigtigt, at du sørger for at bevæge det fra side til side, mens du trækker mod dig sev.

Du skal desuden også være opmærksom på, at des længere brættet er, des mere beton vil det også komme til at trække på samme tid. Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at det er meget vigtigt, at man utroligt nemt kan ende med at trække skævt, hvilket du skal være meget opmærksom på.

Du bør bestemt holde dig til at lægge cirka 1 meter flydebeton på af gangen og derefter afrette det. Hvis der forekommer huller, så udfyldes disse og der trækkes efterfølgende igen. Rør der bliver brugt til afretning flyttes samtidig. Hvis der forekommer riller, så skal disse også efterfyldes efter behov.

Til slut, så skal du sikre dit betongulv mod udtørring. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du venter med at gå på gulvet til du er helt sikker på, at det ikke ødelægger selve overfladen. Når du kan det så udlægger du en plastfolie over betongulvet, der skal sørge for at gulvet ikke ender med at udtørre.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan en støbning af betongulv foregår:

Opsummering: Sådan støber du et betongulv

For at give en kort opsummering, så kan du nedenfor se i meget korte og markante træk, hvordan du kan støbe et betongulv – helt fra start til slut:

 1. Eksisterende gulv hamres op, graves ud og køres væk
 2. Et sandlag bliver påført
 3. Plader bliver placeret på sandlaget
 4. Varmerør bliver bundet fast
 5. Der trækkes snore, så du kender arbejdshøjden
 6. Beton bliver derefter påført og jævnet
 7. Den påførte beton bliver udglattet med et bræt
 8. Der lægges plastfolie over det færdige betongulv

Derfor bør du udlicitere opgaven med støbning af betongulv

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan virke appellerende at skulle håndtere processen på egen hånd. Der kan være en del penge at spare ved at klare opgaven på egen hånd, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at det bestemt anbefales, at du vælger at udlicitere opgaven til en professionel virksomhed eller håndværker i stedet.

Hvis du vælger at udlicitere opgaven til en professionel virksomhed eller håndværker, så kan du naturligvis være sikker på, at du ender med at få udført til UG. Der er mange virksomheder og håndværkere, der arbejder med sådanne opgaver, så derfor kan du med garanti også finde nogen, der kan klare lige netop din opgave.

Som du nok kan læse ovenfor, så er det en meget tung og tidskrævende proces, at skulle støbe et betongulv. Derfor er der også rigtig mange ting, der kan ende med at gå galt. Du kan ende med at skævt gulv eller du kan ødelægge det ved at betræde det for tidligt. Sådanne ting undgår du ved at overlevere opgaven til en virksomhed eller selvstændig håndværker.

Hvis du har bestemt dig for, at du ønsker at udlicitere opgaven, så skal du selvfølgelig lige netop dén virksomhed eller håndværker, der på bedste vis kan håndtere din opgave. Nedenfor kan du finde en metode, der gør det nemt og enkelt at finde det absolut bedste tilbud på din opgave.

Få tilbud på støbning af betongulv hos 3byggetilbud

Hvis du skal indhente tilbud på din opgave med at få støbt et betongulv, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på udbudstjeneste 3byggetilbud.dk, som vi samarbejder med her hos Byggesektionen. Det er en udbudstjeneste, der gør det nemt for dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Der er mange fordele ved at benytte sig af 3byggetilbud.dk, men det handler i høj grad om, at du både kan spare penge og tid. Processen foregår blot ved at du skal oplyse dine kontaktinformationer, give en god beskrivelse af din opgave og indsende opgaven – herefter skal du ikke foretage dig andet.

Opgaven bliver sendt i udbud blandt de mange firmaer og håndværkere hos 3byggetilbud, der kan håndtere denne opgave. De byder direkte mod hinanden og derfor bliver priserne presset i bund, mens dine vilkår derimod bliver forbedret, da enhver virksomhed eller håndværker ønsker at vinde din opgave.

I og med, at det er 100% gratis og uforpligtende at gøre brug af 3byggetilbud, så skal du ikke føle dig forpligtet til at vælge ét af de tre modtagne tilbud, hvis ikke de appellerer til dig. Der skal dog ikke lægges skjul på, at tilbuddene oftest vil være særdeles skarpe og derfor er der med garanti også ét eller flere af dem, der er noget for dig.

Ønsker du at indhente tre tilbud på din opgave, så kan du blot klikke på knappen nedenfor:

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here