I denne artikel får du muligheden for at læse meget mere om de umådeligt populære epoxygulve. Du kan derfor også finde alt, hvad du har behov for at vide om denne gulvtype, hvilket inkluderer de fordele og ulemper, der er forbundet med et epoxygulv såvel som anden form for relevant information om epoxy.

Du får samtidig også muligheden for at læse om, hvad det som udgangspunkt koster at få lavet et epoxygulv, mens du også kan læse om, hvordan du nemmest og mest effektiv vil kunne indhente en række rigtig gode tilbud på din opgave med at få lavet et epoxygulv derhjemme.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et epoxygulv

Hvis du længe har drømt om, at få lavet et smukt og moderne epoxygulv i ét eller flere lokaler i dit hjem, så skal du naturligvis finde en dygtig håndværker eller et professionelt firma, der kan klare opgaven for dig.

Du kan med fordel vælge at gøre brug af 3byggetilbud.dk, der er en udbudstjeneste, der giver dig muligheden for at indhente hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på dit kommende epoxygulv. Alle tilbud kommer fra firmaer i dit lokalområde.

Hvad er epoxygulve helt præcist?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de populære epoxygulve fortsat bliver mere og mere eftertragtet blandt danskerne. Det er der flere årsager til, men de er i høj grad blevet kendt for deres suveræne slidstyrke, fugefrie overflade såvel som de mange flotte farvemuligheder, der kan vælges mellem, når du får lavet et epoxygulv.

Idéen med et epoxygulv er naturligvis, at det skal være slidstærkt og have mange år med sig. Det handler dog i lige så høj grad om, at det kan give et æstetisk og anderledes touch til hjemmet, hvilket blandt andet også er årsagen til, at det ikke kun er noget, man ser i de danske hjem, men også i både butikker og i restauranter.

Et epoxygulv kan naturligvis altid kendes ved at være et spejlblankt gulv, der kan fås i mange forskellige nuancer og farver, men uanset hvilken farve, du ender med at vælge, så vil gulvet med garanti få dig til at få associationer direkte til en blank skøjtebane.

Der skal dog heller ikke lægges skjul på, at epoxygulve i lang tid hovedsageligt har været kendt i industriel kontekst. Det er længe været brugt i en række forskellige industrielle sammenhænge, hvilket blandt andet skyldes, at det har en ekseptionel god slidstyrke, en imponerende hårdførhed og det er hurtigt og nemt at rengøre.

Modsat mange andre gulvtyper, så bliver epoxygulve faktisk lavet på et fundament af kunstharpiks (det er i øvrigt ganske ufarligt i hærdet tilstand). Denne harpiks giver et unikt look, der passer ind i det moderne, danske hjem. Det er i høj grad inspireret af en trend, der længe har været aktuelt i de såkaldte New Yorker-lejligheder.

I hvilke rum kan epoxygulve bruges?

Først og fremmest, så skal det naturligvis nævnes, at epoxy kan bruges i samtlige rum i boligen. Derfor er det også kun egen fantasi, der sætter grænser for, hvordan epoxy kan udnyttes. Der er rigtig mange muligheder ved at lege med de forskellige farver, der kan vælges mellem og dermed skabe spil i din boligindretning.

Som tidligere nævnt, så er det også særdeles nemt at have med epoxygulve at gøre i forbindelse med rengøring. Hvis du f.eks. kommer til at spilde på gulvet, så skal det blot fjernes hurtigt og nemt, hvorefter du ikke skal frygte for, at det er noget, der kommer til at efterlade pletter på gulvet.

Hvis du allerede har udvalgt det eller de rum, hvor du ønsker at få lavet et epoxygulv, så kan du med fordel vælge at søge vejledning hos en fagkyndig person eller hos et professionelt firma. De kan med garanti vejlede dig om både pris, opgavens omfang såvel som den mest hensigtsmæssige fremgangsmåde for at opnå det resultat, du ønsker.

Det skal dog understreges, at epoxy bestemt ikke er nemt at have med at gøre. Derfor anbefales det også, at du holder dig fra gør-det-selv-projekter, eftersom epoxy er et tokomponentmateriale, der skal blandt i de helt rette mængder. Ikke nok med det, så skal materialet ligeledes også være hærdet ordentligt, inden det reel set kan bruges til dit gulv.

Hvis ikke materialet får muligheden for at hærde ordentligt, inden det bliver taget i brug, så kan det ende med at gå ud over gulvets facon og det kan endda også være direkte giftigt for både mennesker og dyr at komme i kontakt med. Derfor bør du til enhver tid udlicitere opgaver til professionelle fagfolk, der har med epoxy at gøre.

Hvilke fordele og ulemper er der ved epoxygulve?

Der er – desværre – en del personer, der – fejlagtigt – tror, at epoxygulve også er giftige i hærdet tilstand. Derfor er der også mange, der ender med at fravælge epoxy, når de skal have lavet et nyt gulv. Det er en skam, for det er én stor misforståelse og der findes faktisk en lang række fordele ved at vælge et gulv af epoxy.

Nedenfor kan du se en række af de mest prominente fordele og positive egenskaber som epoxygulve er kendt for blandt både personer i gulvindustrien, men naturligvis også personer, der har besluttet sig for at prøve epoxy:

  • Epoxy giver dig en både fugefri og rengøringsvenlig overflade, hvor du ikke skal være bange for pletter
  • Det er ét af de mest skridsikre gulve og så giver det oven i købet også et moderne look til hjemmet
  • Materialet har antistatiske egenskaber, hvilket er ideelt til brug i forbindelse med bevægelige flader
  • Hvis du får lavet overfladebehandling med epoxy, giver det en rigtig god topforsegling
  • Epoxygulve er særdeles modstandsdygtige over for forskellige typer af hård punktbelastning

Man kommer naturligvis ikke udenom, at der også er en række ulemper forbundet med at vælge et epoxygulv i stedet for én af de mange andre alternativer, der er på det danske marked. Derfor kan du også læse lidt mere om nogle af ulemper ved epoxy nedenfor:

  • Det kan ikke understreges nok, at epoxygulve bestemt ikke er gør-det-selv-arbejde
  • Hvis ikke gulvet hærdes ordentligt, så kommer der permanente forandringer i overfladen
  • Epoxy kan være giftig for huden, hvis ikke det er hærdet og ikke bliver håndteret på korrekt vis
  • Det kan være relativt dyrt, hvis ikke du sørger for at få et godt tilbud på din byggeopgave

Ovenfor har du læst de mest prominente fordele og ulemper, der er forbundet med epoxygulve. Derfor kan du også overveje, om det er noget for dig, når du har set nærmere på både ulemper og fordele. Det er naturligvis ikke sikkert, at epoxy er noget for dig, men det er der dog rigtig gode muligheder for, da langt de fleste synes godt om epoxygulve.

Hvad skal et epoxygulv koste mig?

Der kan ikke gives et entydigt og specifikt svar på, hvor meget et epoxygulv kommer til at koste dig. Det skyldes at prisen selvfølgelig tager udgangspunkt i opgavens omfang og ligeledes også dine individuelle behov. Du skal dog være klar over, at der er mulighed for at få lavet et epoxygulv til en overkommelig pris.

Oftest vil der endda være mulighed for at spare penge ved at vælge at få lavet et epoxygulv i stedet for ét af de mange andre alternativer, der er på markedet. Du skal selvfølgelig huske på, at des flere m2 epoxybelægning, der er tale om, desto billigere vil det også blive for dig, da der gives mængderabat.

Du kan overveje epoxymaling i stedet

Hvis ikke du ønsker at investere den mængde penge, det koster at få lavet et epoxygulv, så kan du i stedet vælge et billigere alternativ. Det er selvfølgelig epoxymaling, der er tale om. Det kan fås i lige så mange farver som epoxygulve, men det giver naturligvis ikke det helt samme resultat.

Hvis du vælger at gøre brug af epoxymaling i stedet for at få lavet et rigtigt epoxygulv, så skal du være klar over, at du ikke kommer til at opnå den samme dybde og glans som ved et traditionelt epoxygulv. Fordelen ved at bruge epoxymaling er naturligvis at det er billigere og du samtidig kan gøre det på egen hånd, hvis det ønskes.

Epoxymaling er vandbaseret, så derfor skal du heller ikke frygte for giftholdige dampe, når du maler gulvet. Du får dog fortsat en række af de samme fordele, da det giver et slidstærkt gulv med en flot overflade. Hvis der er ujævnheder i overfladen, så er der naturligvis ikke muligt at opnå et jævnt og pænt resultat med epoxymaling. Det kan bruges på både trægulve, parketgulve, betongulve og fliser.

Hvor meget koster epoxymaling?

Langt de fleste butikker og webshops sælger både base og hærder, der giver dig muligheden for at dække 12-13 m2 gulv for cirka 700 kroner. Når du maler dit gulv med epoxymaling, så går der cirka en uge, inden gulvet er hærdet og klar til afbenyttelse. Det kan desuden være en fordel at søge råd hos en professionel, inde du starter projektet.

Der står desuden angivet i Arbejdsmiljøloven, at hvis du selv maler dit gulv med epoxymaling, så skal du gennemføre et lovpligtigt epoxykursus. Det skyldes, at epoxy kan virke allergifremkaldende og ætsende ved hudkontakt. Derfor bør du også male med både handsker og overtræksdragt, da det kan skade huden og give allergier.

Du skal dog ikke benytte maske, eftersom epoxymaling er vandfortyndende og indeholder desuden ikke-organiske opløsningsmidler. Selvom du udfører det på egen hånd og i eget hjem, så gælder de gængse regler fra Arbejdstilsynet vedrørende arbejde med polyurethan og epoxyprodukter dog fortsat.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at have dermatologiske renseservietter ved hånden, hvis det skulle hænde, at du ved et uheld ender med at få noget epoxymaling på huden.

Nedenfor kan du se, hvordan det ser ud, når man maler et betongulv med epoxymaling:

Sådan kan du spare penge på dit kommende epoxygulv

Hvis du gerne vil have lavet et rigtig epoxygulv, men fortsat ønsker at holde din investering på et minimum, så kan du med fordel vælge at indkøbe de nødvendige materialer på egen hånd. Der er mange gulvfirmaer, der naturligvis forsøger at tjene penge på deres materialer, hvorfor de hæver prisen på de materialer, der skal bruges til gulvet.

Derfor er det også muligt at undgå en kedelig overraskelse, når prisen skal gøres op, hvis blot du sørger for selv at indkøbe de materialer, der skal bruges til dit epoxygulv. Det er dog vigtigt, at kommunikationen mellem dig og vedkommende, der skal udføre opgave er optimal, så der ikke forekommer misforståelser undervejs.

Det er naturligvis også ensbetydende med, at du skal sørge for at gøre den respektive person eller virksomhed klar over, at du selv står for at indkøbe de materialer, der skal bruges til opgaven. Ellers kan du ende med at skulle betale for materialerne to gange, fordi det hyrede firma ligeledes også indkøber materialer.

Hvis du er relativt grøn på dette område og ikke er 100% sikker på, at du er i stand til at købe materialerne på egen hånd, så er det naturligvis bedre, at du overlader det til en kompetent fagperson, så du er sikker på, at det er de helt rigtige materialer, der bliver købt, så din opgave kan udføres til UG.

Få det bedste tilbud på dit nye epoxygulv

Uanset hvad din byggeopgave lyder på, om det er et nyt epoxygulv eller en ny carport, så anbefales det, at du altid sørger for at indhente tilbud fra mange forskellige firmaer og håndværkere. Det giver dig muligheden for at sammenligne de forskellige tilbud på kryds og tværs, så du dermed også kan vælge det bedste tilbud på din opgave.

Hvis du sørger for at gøre dette, så kan du også være sikker på, at du altid kommer til at få et alsidigt billede af prisen på din opgave. Det betyder samtidig også, at du ikke skal være bange for, at du kommer til at acceptere et tilbud, der er for højt eller som er baseret på for dårlige vilkår i forhold til andre bud.

Der er rigtig mange, der tror, at det er meget tidskrævende at skulle indhente en større mængde tilbud på ens opgave, men faktum er dog, at der i dag findes udbudstjenester, der kan gøre arbejdet for dig. Et godt eksempel på en sådan service er 3byggetilbud.dk, der giver dig muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Det er ganske simpelt. Det kræver blot, at du klikker på knappen nedenfor, indtaster dine kontaktinformationer og angiver en god beskrivelse af din opgave. I løbet af kort tid vil du modtage 3 tilbud på din opgave, der alle er gratis og endda helt uden forpligtelse, hvorfor du ikke er tvunget til at vælge ét af de tre tilbud.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here