Sandblæsning er et indgreb, der – kort sagt – bruges til at rengøre forskellige typer af overflader. En sandblæsning er oftest noget, der bruges inden en facaderenovering, inden du maler din facade eller inden du foretager dig andre ændringer, der har med facade på din bolig eller anden ejendom at gøre.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en facademur kan gemme på en lang række former for skidt, der bør fjernes fra facaden, inden du ender med at foretage en renovering af din facade. Der kan være tale om at lige fra gammel maling og kalk til snavs og løs puds.

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du sørger for at få fjernet alle disse rester, inde du påbegynder en pudsning af facaden, inden du begynder at male eller noget helt tredje. Årsagen til dette er, at din nye overfladebehandling ikke vil have samme effekt og holdbarhed, hvis ikke rester, skidt og andet er fjernet inden.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på sandblæsning

Hvis du skal have lavet en sandblæsning af din facade, så bør du bestemt overlade opgaven til en selvstændig håndværker eller en professionel virksomhed, hvis du ønsker at resultatet udføres til UG.

Hvis du skal indhente tilbud på din opgave, så kan du med fordel gøre brug af 3byggetilbud.dk. Det er en udbudstjeneste, der gør det muligt for dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.

Vigtigt at sandblæsning udføres korrekt

Hvis du sørger for at få udført en professionel sandblæsning af din facade, inden du går videre, så kan du være sikker på, at den efterfølgende overfladebehandling kommer til at have nogle langt bedre vilkår og forudsætninger for at have en lang levetid og dermed også give dig det ønskede resultat.

Ydermere, så vil du i samme ombæring også kunne være sikker på, at du ikke skal have fat i enten en murer eller anden håndværker forbi relativt kort tid efter, hvis du sørger for at der udføres en god og professionel sandblæsning inden overfladebehandlingen påbegyndes. Puds og maling vil ikke holde synderligt længe, hvis ikke der er udført en god sandblæsning forinden.

Det er naturligvis også derfor, at det er uhyre vigtigt, at du ikke undlader at udføre en sandblæsning, inden du går i gang med en overfladebehandling af din facade. Hvis malingen begynder at krakelere eller pudsningen ikke binder ordentligt, fordi du ikke fik udført en nødvendig (og korrekt) sandblæsning forinden, så skal du hele møllen igennem igen.

Hvad koster en professionel sandblæsning?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at prisen på en sandblæsning kan variere rigtig meget, da prisen bliver beregnet med udgangspunkt i en lang række forskellige parametre og faktorer. Derfor vil der også være stor forskel på prisen på to vidt forskellige opgaver, der begge tager udgangspunkt i sandblæsning.

Det vil oftest være faktorer som materialer, behov, behandling, tilgængelighed og naturligvis også opgavens samlede omfang, der har relevans for prisens endelige størrelse. Der er mange firmaer og håndværkere, der beregner deres priser for sandblæsning udelukkende med udgangspunkt i en fast pris pr. m2.

Dog kan det være en rigtig god idé, hvis du vælger at tage kontakt til et murerfirma eller anden form for håndværkerfirma, hvor du har mulighed for at få en samlet pakke, der både indeholder en sandblæsning og ligeledes også overfladebehandling og den resterende del af din facaderenovering, da det kan give en bedre samlet pris.

Dét faktum, at du vælger at samle opgaven under ét tag giver firmaet eller håndværkeren muligheden for at give dig en bedre pris på den samlede opgave. Du skal dog være klar over, at prisen naturligvis også vil afhænge af, om der er tale om en våd- eller tørblæsning, om du selv vil stå for afdækning af døre og vinduer eller ej såvel som andre faktorer.

Sådan kan du spare penge på din sandblæsning

Når du skal finde en virksomhed eller selvstændig håndværker til din opgave, så er det meget vigtigt, at du er villig til at investere den nødvendige tid i, at finde den rette til opgaven. Ikke nok med, at der kan være stor forskel på priserne hos de enkelte firmaer og håndværkere, så kan der også være stor forskel på, hvad de forskellige tilbud egentlig indeholder.

Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at bruge den nødvendige tid til at gå kritisk til værks, når du skal kigge de modtagne tilbud igennem. Hvis du er kritisk og sørger for at gennemlæse alle tilbud, så er du også garanteret, at du ender med at vælge den bedste leverandør til at varetage din opgave.

Hvis du gerne vil spare penge på din opgave med sandblæsning, men samtidig gerne vil sikre dig, at kvaliteten er i top, så kan du med fordel vælge at gøre brug af udbudstjeneste 3byggetilbud.dk, som vi samarbejder med her hos Byggesektionen.dk.

Ved at benytte dig af denne udbudstjeneste, så får du muligheden for at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Tilbuddene kommer fra professionelle virksomheder og håndværkere i dit lokalområde, der ønsker at varetage din opgave. Alle aktører er blevet screenet ned til mindste detalje og det sikrer naturligvis en høj kvalitet.

I og med, at din opgave sendes direkte i udbud blandt de tilmeldte virksomheder og håndværkere hos 3byggetilbud.dk, så er der også budkrig om din opgave. Det er med til at presse prisen for din opgave i bund, men uden at der bliver gået på kompromis med kvalitet og vilkår. Klik på knappen nedenfor og indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave:

Hvornår på året bør jeg få lavet en sandblæsning af min facade?

En sandblæsning kan reelt set udføres hele året rundt. Der skal dog ikke lægges skjul på, at det kan variere en anelse fra hus til hus, eftersom materialet kan have en stor betydning i denne sammenhæng. Generelt set er der dog intet, der bør forhindre dig i også at få renset og derefter sandblæst din facade i vinterhalvåret.

Der er mange fagfolk og eksperter, der har besvaret spørgsmål i denne retning, og de er enige om, at der intet sker ved, at din facade står renset og helt afblæst henover vinteren. Den behandlede overflade og murværk vil oven i købet have meget nemmere ved at ånde, og den smule fugt, der skulle ende med at blive optaget kan ikke skade murværket.

Hvor meget sviner en sandblæsning?

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at du skal forvente, at en sandblæsning kommer til at støve og svine en hel del. Det kan desuden også være sundhedsskadelige, hvis ikke den bliver udført korrekt og det er blot endnu en god grund til, at den bør udføres af en professionel og erfaren fagperson.

Med korrekt skal der selvfølgelig forstås, at en sandblæsning skal udføres med det rigtige, professionelle udstyr. Det gælder alt lige fra sandblæseren og materialet til det sikkerhedsudstyr, der bruges i forbindelse med sandblæsningen. Det anbefales, at der både bruges maske, handsker osv.

I og med, at du med garanti gerne vil undgå at udsætte dig selv for sundhedsfare, så bør du blot overlade en opgave som denne til et professionelt firma eller en dygtig håndværker. De har den nødvendige erfaring, der sikrer, at alt kommer til at forløbe som det skal, hvilket også betyder, at hverken materielle ting eller personer kommer til skade.

I videoen nedenfor kan du se hvordan en sandblæsning foregår:

Vigtigt at vinduer og døre bliver afdækket

Hvis du vælger at hyrer et firma eller blot en lokal, selvstændig murer til at foretage din sandblæsning, så vil du oftest også kunne forvente, at du kan få hjælp med at få afdækket både dine vinduer og dine døre på korrekt vis. Der skal både tages hensyn til åbninger, materialer o.lign., da intet af det skal ende med at tage skade.

Vælger du selv at stå for sandblæsning eller hvis du selv vælger at stå for tildækningen for at spare lidt penge, så er det meget vigtigt, at du sørger for at det hele bliver afdækket på korrekt vis. Du skal sørge for, at det både er vinduer, døre, ventilatorer, afløb og meget andet, der bliver fuldstændig tildækket.

Hvis du selv ønsker at stå for afdækningen, så kan det være en god idé, at du sørger for at forhøre dig hos en erfaren fagperson, inden du går i gang. Her kan du med garanti få en udførlig liste med, hvad du skal sørge for afdække, hvad du særligt skal være opmærksom på og hvordan du bærer dig ad med det hele.

Hvilket udstyr skal bruges til en sandblæsning?

Hvis du gerne vil spare penge på din sandblæsning og derfor har planer om at gøre det på egen hånd, så skal du vide, at gør-det-selv-metoden langt fra er det optimale valg. Ikke nok med, at det kan ende med at gå rigtig galt, så kan prisen også hurtigt ende med at løbe op, da der skal bruges meget udstyr til en sådan opgave.

Ikke nok med, at du skal ud og finde meget forskelligt udstyr, som samtidig heller ikke er billigt, så skal du oven i købet også selv sørge for at anskaffe en række nødvendige og korrekte materialer, der skal bruges til tildækning, men du skal også anskaffe dig en kompressor og selvfølgelig også selve sandblæseren.

Hvis du alligevel vælger at gå i krig med opgaven på egen hånd, så kan du nedenfor finde en række relevante informationer og ligeledes også en liste over, hvad du skal bruge af udstyr til opgaven. Du har heldigvis mulighed for at leje dig til meget af udstyret, men det er dog stadig noget, der kan ende med at løbe op.

Nødvendigt udstyr til at udføre en professionel sandblæsning:

En kraftig og effektiv kompressor: Det første, du skal anskaffe er en solid og kraftfuld kompressor. Den skal kunne opnå mellem 8 og 10 bar, da dette er påkrævet for at kunne opnå en optimal sandblæsning. Hvis ikke du opnår en optimal sandblæsning, så kan du lige så godt lade være.

Det skyldes, at du ved lavere tryk ikke vil kunne udføre opgaven ordentligt, og resultatet vil derfor også være dårligt. En sådan kompressor koster mellem 4.000 og 6.000 kr. på nettet, men kan selvfølgelig lejes til en pris, der befinder sig et godt stykke under både 4.000 kr. og 6.000 kr.

Materiale til sandblæsning: Det er mindst lige så vigtigt, at du sørger for at bruge det rette materiale, når du udfører opgaven. Hvis du f.eks. bruger for groft sand eller et for højt kompressortryk, så kan du ødelægge din facade, hvis den er porøs og skrøbelig – og det er præcis det modsatte af hvad, du ønsker at opnå.

Du kan dog også komme til at bruge for mildt og fint materiale, hvilket heller ikke giver et optimalt resultat, hvis du skal sandblæse en facade, der kræver en mere robust behandling for at kunne opnå et godt resultat, som du kan tillade dig at være tilfreds med.

De nødvendige materialer kan købes mange steder. Du kan f.eks. finde materialer som både kvartssand, glasperler, jerngrit og endda også knuste nøddeskaller i dit lokale byggemarked. Det kan dog i stedet også bestilles på nettet med levering direkte til din adresse.

Glem ikke regler og love på dette område

Ønsker du selv at stå for din sandblæsning, så skal du være opmærksom på, at der findes en række regler og love, du skal sørge for at forholde dig til. Der findes f.eks. en længere række af sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal overholdes, når du udfører en sandblæsning. Dem kan du finde i Arbejdstilsynets vejledning.

Det vil desuden også til enhver tid være din pligt og ansvar at melde til kommunen, at du skal lave en sandblæsning. Du skal nemlig have en tilladelse fra kommunen inden du kan igangsætte din sandblæsning. Tilladelsen kan indhentes 14 dage inden projektstart.

Ydermere, så skal du selvfølgelig også sørge for at orientere dine naboer om sandblæsningen. Det skal du – i henhold til den lov, der er gældende på dette område – gøre seneste 2 dage inden selve sandblæsningen finder sted. Det kan gøres via e-mail, telefon eller blot ved lige at banke på døren.

Spar tid og penge – brug 3byggetilbud.dk

Hvis du i stedet ønsker at overlade arbejdet til et professionelt firma eller en professionel håndværker, så bør du bruge 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud på opgaven. På dén måde er du både sikret, at du kommer til at spare penge og tid på alt lige fra at indhente tilbud til udførelsen af selve opgaven.

Det er ganske simpelt at benytte sig af 3byggetilbud.dk. Du skal blot klikke på knappen nedenfor, angive dine kontaktoplysninger, give en beskrivelse af din opgave og derefter sende opgaven i udbud. Herefter modtager du 3 gratis og uforpligtende tilbud i løbet af blot 24-48 timer. Kom i gang med det samme:

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here