På trods af, at badeværelset typisk er ét af de mindst rum i hele boligen, så er det ikke noget, der ændrer på det faktum, at det ligeledes er ét af de rum i hele boligen, der bliver brugt mest. Derfor skal det naturligvis også være et rum, der rent faktisk er pænt og som du godt kan lide at opholde dig i og se på.

Hvis du er bosat i en ældre bolig, hvor badeværelset – måske – ikke længere er helt up-to-date med hensyn til de nyeste materialer og trends, så kan det være, at det er ved at være på tide, at du får lavet en komplet badeværelsesrenovering. Det kan dog betyde rigtig mange forskellige ting.

En renovering af badeværelse kan blandt andet byde på udskiftning af klinker, ny håndvaske, en ny bruse eller noget helt fjerde. I denne artikel kan du læse meget mere om, hvordan du kan bære dig ad med renovering af dit badeværelse, om du bør gøre det selv, hvor meget, det kommer til at koste og meget andet.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på renovering af badeværelse

Har du længe gået med drømmen om, at få renoveret dit badeværelse, så skal du selvfølgelig sørge for at få en professionel og autoriseret virksomhed eller håndværker til at håndtere din opgave for dig.

Du kan finde en passende håndværker eller virksomhed ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Her kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave fra firmaer og håndværker.

1. Valg af badekar og/eller brusekabine

Dit badekar og/eller dine brusekabine er en meget central del af badeværelset, hvilket også betyder, at det er meget vigtigt, at du sørger for at finde den helt rette løsning. Hvilken løsning, der er den rette for dig er naturligvis noget, du først kan finde ud af, når du får set nærmere på de forskellige muligheder.

Der er rigtig mange badeværelser, der f.eks. ikke har plads til et badekar og slet ikke begge dele. Derfor er det også nødvendigt, at du giver dig tid til at finde ud af, hvad du har af muligheder. Hvis der er plads til begge dele, så vil det naturligvis være at foretrække i stedet for at kombinere det, da det ikke just er bekvemt at skulle bruse oppe i et badekar.

Hvorvidt du ender med at vælge et badekar, en brusekabine eller begge dele er naturligvis en smagssag. Der er dog en række tanker, du skal gøre dig, inden du bestemmer dig for, om du vil foretrække det ene eller det andet. Nedenfor finder du en række tanker, du bør gøre dig i denne sammenhæng:

 • Er det af høj prioritet for dig at kunne tage et karbad? Hvis ikke det er meget vigtigt for dig, så er det ikke just den mest økonomiske investering. Du bruger normalt 2-3 gange så meget vand ved et karbad i forhold til et almindeligt bad under bruseren.
 • Hvor meget plads har du at gøre godt med? En brusekabine fylder en hel del mindre end et badekar, så derfor er det naturligvis mest oplagt, at nøjes med en brusekabine, hvis ikke du har synderligt meget plads på dit badeværelset.
 • Hvis du ønsker at få installeret et lækkert badekar, så er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge et kar, der er skridsikkert i belægningen. Hvis ikke det er en mulighed, så bør du som minimum sørge for at få installeret en skridsikker bademåtte i stedet.

2. Valg af toilet

Du skal selvfølgelig også sørge for at vælge et godt toilet. Det skal både være et toilet, der funktionelt set er i top, da du både skal sidde godt på det, men det skal selvfølgelig også kunne skylle godt. Hvis du samtidig kan finde et toilet, der er energivenligt og kan spare på vandet, så er det blot en fordel.

Ydermere, så er det naturligvis også en god idé at sikre dig, at du ender med at vælge et toilet, du synes, der ser godt ud. Det er – uden tvivl – en smagssag, hvad man ønsker at vælge i denne sammenhæng, så derfor skal du vælge med både hjertet og med hjernen. Nedenfor finder du en række ting, du skal tænke på i denne sammenhæng:

 • Ventil: Skal der f.eks. kunne lukkes nemt for vandet til toillettet?
 • Størrelse: Du bør overveje størrelsen af dit kommende toilet – hvor stort skal det være?
 • Højde: I hvilken højde ønsker du, at toilettet skal installeres?

Ventil: Du kommer med – stor sandsynlighed – til at skifte dele på dit toilet fremadrettet. Derfor er det også en god idé, at du sørger for, at der bliver installeret en simpel ventil på rørsystemet. Det giver dig nemlig muligheden for at lukke for vandet, så du hurtigt kan komme til.

Hvis du i fremtiden får behov for at skulle skifte én eller flere dele i dit toilet, så er det muligt uden at skulle til at lukke for al vandet i dit hus, hvilket også betyder, at det gør det muligt for dig at spare et par VVS-timer ved at sikre dig, at der er installeret en god ventil i dit toilet.

Størrelse: Der skal ikke være nogen tvivl om, at toiletter kan fås i et væld af forskellige størrelser og former, så derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at finde ud af, hvad du mener er den rette størrelse og form for dit (og den øvrige husstands) vedkommende.

Toilettet skal selvfølgelig være pænt og moderne, så du kan være sikker på, at det passer godt ind på dit nye og renoverede badeværelse. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu, så du både kan lide udseendet af det og størrelsen af det.

Højde: Du ønsker med garanti også, at dit toilet har en bestemt højde, så du kan være sikker på, at du kommer til at sidde godt i de minutter, du sidder på dit toilet. Oftest vil et toilet hænges i en højde, der er svarende til cirka en halv meter, hvis du vælger at hænge det op.

Hvis der derimod er tale om et toilet, der blot skal monteres direkte på gulvet, så skal du naturligvis tage dette med i dine overvejelser i stedet. Du kan dog med fordel snakke med din VVS-mand om, hvad du har af ønsker og krav i denne forbindelse, og dermed også høre hvad, han anbefaler.

3. Valg af den rigtige håndvask

I forbindelse med en renovering af dit badeværelse, så skal du naturligvis også sørge for at vælge en rigtig god og flot håndvask, der har et design, der passer til den resterende del af badeværelset. Det er dog ligeledes også vigtigt, at du sørger for at vælge en vask, der har en god størrelse, der matcher både krav og præferencer.

Hvis dit kommende badeværelse f.eks. kommer til at have mange runde former, så vil det passe godt, hvis du vælger en håndvask med et blødt design. Det samme gør sig gældende, hvis du i stedet havde et badeværelset med mange skarpe kanter. Nedenfor finder du en række forskellige ting, du bør overveje i forbindelse med din håndvask:

 • Størrelse: Skal du f.eks. have plads til klatvask, vask af fødder eller noget helt tredje?
 • Farve: Har du nogle bestemte krav til farven på din håndvask? Sort, hvid, grå eller noget helt fjerde?
 • Belægning: Ønsker du at din vask enten skal stråle og funkle eller skal den være rå og mat?
 • Design: Tænker du, at din håndvask skal have et moderne eller traditionelt design?
 • Bundprop: Stiller du nogle krav i forbindelse med bundproppen? Skal den være i rustfrit stål? Kobber?
 • Greb: Skal der f.eks. være børnesikrede vandhanegreb, så vandforbruger holdes i bund?

4. Valg af armatur

Uanset om du har intentioner om, at du kun skal have en brusekabine, et badekar eller derimod begge dele, så skal du naturligvis sørge for, at du vælger et armatur, der passer rigtig godt til den øvrige indretning af dit badeværelse og som samtidig også stemmer godt overens med dine krav og præferencer.

Det er naturligvis vigtigt, at du både vælger med henblik på dine præferencer i forhold til designet af dit kommende armatur, men der er ligeledes også en lang række øvrige faktorer, du bør tage hensyn til i forbindelse med valget af dit kommende armatur. Det kan du læse mere om nedenfor:

 • Betjening af vand: Skal betjeningen være automatisk sensorstyret eller skal det være manuelle greb?
 • Design: Du skal sørge for at vælge et flot og moderne design, du selv kan lide.
 • Funktionalitet: Det skal selvfølgelig være et armatur, der lever op til dine forventninger.
 • Vinkel: Vandstrålen skal sendes afsted i en vinkel, du ønsker, og som du ligeledes kan justere på.

Nedenfor kan du se en video, der kan give dig inspiration til din renovering:

Derfor bør du bruge en autoriseret håndværker

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der faktisk er mulighed for at renovere dit badeværelse på egen hånd. Det er dog ikke noget, der ændrer på det faktum, at det udelukkende er noget, du bør gøre, hvis du er sikker på, at du reelt set er i stand til at udføre opgaven til UG.

Hvis ikke du har den nødvendige erfaring med denne form for byggeopgaver, så er det bedre, at du i stedet vælger at udlicitere opgaven til en autoriseret håndværker eller et professionelt firma. Du kan være sikker på, at arbejdet lægges i hænderne hos en professionel person eller virksomhed ved at gøre dette.

Der er naturligvis rigtig mange, der vælger at klare arbejdet selv, som oven i købet også får ganske fin succes med det, men det ændrer dog ikke på, at der – desværre – også er en del personer, der ikke har nær så meget succes med at forsøge at renovere deres badeværelse på egen hånd.

Hvis ikke du har lyst til at løbe risikoen, så er du bedre stillet ved at vælge at udlicitere arbejdet til enten et firma eller en selvstændig håndværker, der kan sikre dig, at arbejdet gøres ordentligt. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvordan du nemt kan indhente tilbud på din badeværelsesrenovering.

Indhent flere tilbud på din opgave

Det er meget vigtigt, at du ikke blot vælger at indhente ét enkelt tilbud på din opgave fra hverken en virksomhed eller en håndværker – i stedet skal du sørge for at indhente flere tilbud. Der findes rigtig mange forskellige firmaer og håndværkere hele landet over, der arbejder med lige netop denne type af opgaver.

I og med, at der findes rigtig mange danske virksomheder og håndværkere, der arbejder med denne type af opgaver, så skal du naturligvis også være klar over, at der er stor forskel på, hvor meget disse virksomheder og selvstændige håndværkere vil tage sig betalt for en renovering af dit badeværelse.

Det er lige netop også derfor, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at indhente flere forskellige tilbud på din opgave med at få renoveret dit badeværelse. Det er dog vigtigt, at du ikke blot har fokus på at vælge den billigste løsning, eftersom der også er mange andre faktorer, der skal tages med i overvejelserne.

På den anden side, så er det naturligvis heller ikke ensbetydende med, at du ikke skal holde fokus på det økonomiske aspekt. Du skal naturligvis læse de forskellige tilbud igennem, så du kan sammenligne dem og dermed også vælge det bedste tilbud på lige netop din opgave.

Sådan kan du få gratis og uforpligtende tilbud på renovering af badeværelse

Du skal dog ikke være bange for, at det bliver krævende at skulle indhente tilbud på din opgave fra forskellige virksomheder og håndværkere på renovering af dit badeværelse. Det er dog ganske nemt at indhente en række tilbud på din opgave, hvis blot du gør brug af en udbudstjeneste som 3byggetilbud.dk.

Der er mange virksomheder og selvstændige håndværkere, der er tilmeldt 3byggetilbud.dk, som er villige til at give dig et skarpt tilbud på renoveringen af dit badeværelse. Det er nemt og enkelt, da du blot skal indsende din opgave hvorefter du vil modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud indenfor 24-48 timer.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here