En skummadras har altid været betragtet som værende det billige alternativ, men det er samtidig også en madras, der ofte er at finde i mange baby- og barnesenge, da det er en populær løsning i denne sammenhæng. Derfor er det naturligvis heller ikke i alle sammenhænge, at det er den ideelle løsning at vælge en skummadras, men der findes dog sammenhænge og scenarier, hvor du er bedst tjent med en skummadras. Du kan blive langt klogere på dette i denne artikel, så du dermed også har muligheden for at finde ud af, om du skal vælge en skummadras eller en anden type af madras.

I mange tilfælde vælger folk at gøre brug af en skummadras som en erstatning for en topmadras eller derimod som den primære madras i enten en barneseng, barnevogn eller andre steder, hvor der ikke er mulighed for at gøre brug af en anden type af madras eller det ikke kan betale sig for dig, fordi det er enten er for dyrt eller ganske enkelt er for krævende at anskaffe. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at skummadrasser kan fås i rigtig mange forskellige kvaliteter, hvilket inkluderer alt lige fra de helt billige modeller, der er produceret af koldskum eller purskum til de dyrere madrasser, der i stedet er fremstillet af Memory Foam.

Derfor skal du naturligvis heller ikke være bange for, at der ikke er mulighed for at finde en skummadras, der passer til dig og dine krav. Uanset om, du leder efter en skummadras, der skal bruges til din primære seng som værende en form for topmadras, om du mangler en madras til dit barns seng eller du måske leder efter en fin madras, der kan bruges til sengen i gæsteværelset, så er der mulighed for at finde frem til en seng, der er lige noget for dig. Det er vigtigt, at du sørger for at vælge en madras, der harmonerer med dine krav i stedet for at fokusere på det økonomiske aspekt.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, hvor du skal lede henne og hvad du helt konkret skal lede efter, hvis du skal finde en skummadras, så er du kommet til det helt rette sted. Ikke nok med, at du finder en lang række rigtig gode eksempler på forskellige typer af skummadrasser i denne artikel, så finder du også en række rigtig gode tips og tricks, der kan hjælpe dig på rette vej. Derfor er du også garanteret, at efter, du har læst denne artikel, så har du de bedste betingelser for at finde lige netop dén skummadras, der er den bedste for dit vedkommende.

Bial Latexmadras – 90 cm. x 200 cm.

Bial er en klassisk latexmadras, der kommer med en 14 cm. tyk kerne, der er bestående af perforeret latex. Den hovedsagelige fordel ved, at der er tale om en perforeret produktion er, at du dermed er garanteret, at der er tale om en åndbar madras, hvilket naturligvis skyldes, at der er huller vertikalt gennem latexkerne, som er med til at gøre det meget nemmere for din madras at få lov til at ånde. Det er selvfølgelig noget, der er med til at sikre, at du får et rigtig godt sovemiljø, uanset om den bliver brugt som primær madras eller derimod blot som topmadras.

Bial Latex skummadras

Se flere billeder og informationer af Bial madrassen.

Ydermere, så skal det naturligvis også nævnes, at Bial er en latexmadras, der bliver produceret hos én af de absolut førende producenter af latex såvel som produkter indeholdende latex såsom topmadrasser. Det er naturligvis også med til at sikre, at der er tale om en madras af absolut højeste kvalitet, hvorfor du hverken skal frygte for kvalitet af selve kerne eller de øvrige materialer, der er anvendt til produktionen af denne skummadras. Selve kerne af latex har en tykkelse af intet mindre end 14 cm., hvorfor du er garanteret en sublim komfort og uovertruffen støtte hver eneste nat, du tilbringer på madrassen.

Selve betrækket som Bial er blevet betrukket med er naturligvis blevet fremstillet i polyester, hvilket også er ensbetydende med, at der er tale om et betræk af rigtig god kvalitet. Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at betrækket er både aftageligt og vaskbart, hvilket er ensbetydende med, at du har mulighed for at tage det af og vaske det, hvis behovet skulle opstå. Slutteligt, så skal det naturligvis også nævnes, at madrassen kan vælges med to forskellige fastheder (medium og fast), hvorfor der også findes en fasthed, der passer godt til dig, uanset om du foretrækker en fast eller knap så fast madras.

Bial Latexmadras – 180 cm. x 200 cm.

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at der her er tale om en skummadras, der faktisk er ens med den madras, der er beskrevet ovenfor. Den eneste forskel mellem denne madras og dén, der er beskrevet ovenfor er, at der er tale om en variant, der faktisk er dobbelt så stor, da den er skabt til dobbeltsenge. Det er naturligvis også ensbetydende med, at der er tale om en madras, der kan bryste sig af, at være en klassisk latexmadras, der kommer med en kerne, der har en tykkelse på intet mindre end 14 cm. Kernen er bestående af såkaldt perforeret latex, der har mange fordele sammenlignet med almindeligt latex.

Bial Latex skummadras

Se flere billeder og informationer af Bial madrassen.

Én af de helt særlige fordele ved at vælge en skummadras, der kommer med en kerne, der er bestående af en kerne af perforeret latex (og endda en 14 cm. tyk én af slagsen) er, at du får en langt mere åndbar madras, eftersom kerne er blevet fremstillet med en række huller vertikalt gennem selve latexmaterialet. Lige netop denne skummadras og ligeledes også den lækre latexkerne, der udgør langt størstedelen af madrassens komfort bliver fremstillet hos én af de absolut største producenter af latex i hele Europa, der er beliggende i Belgien. Derfor er der naturligvis også en garanti for, at der er tale om en madras af høj kvalitet.

Denne madras er naturligvis også blevet udstyret med et særdeles lækkert betræk, der er fremstillet af polyester af absolut bedste kvalitet. Ikke nok med, at der er tale om et betræk, der gør det muligt for dig, at lade din madras ånde frit, så er betrækket samtidig også med til at sikre, at en skummadras som Bial hurtigt kommer til at se særdeles indbydende og appellerende ud. Det skader selvfølgelig heller ikke, at det føles behageligt, når du ligger på madrassen. Samtidig får du selvfølgelig også muligheden for at vælge mellem to forskellige typer af fastheder (medium og fast), så du kan vælge den rette fasthed for dit vedkommende.

Hvornår skal jeg vælge en skummadras af koldskum eller purskum?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de billigste skummadrasser på markedet bestemt må siges at være de modeller, der kommer med koldskum og purskum. Det er særligt noget, der bruges i forbindelse med billige topmadrasser, men ofte også til de skummadraser, der f.eks. skal bruges til barnesenge og barnevogne. De billige kold- eller purskum-madrasser har dog en række ulemper, du skal være opmærksom på. Først og fremmest, så holder de på kropsvarmen og dertil giver de ingen støtte til kroppen, hvilket er ensbetydende med, at du kan ende med at få det rigtig varmt om natten og samtidig heller ingen støtte får.

På trods af, at en kold- eller purskumsmadras vil være med til at forlænge din sengs levetid, så er det ikke ensbetydende med, at du også skal forvente, at der er tale om en madras, der kommer til at give kroppen ekstra støtte eller kommer til at forbedre den generelle liggekomfort, du oplever i sengen. Du skal samtidig også være klar over, at skummet ikke aflaster kroppen synderligt godt på de områder af kroppen, hvor vægten af størst. Derfor skal du også være opmærksom på, at nytteværdien er meget begrænset og derfor er det bestemt også meget begrænset hvor meget, du bør investere i en sådan madras. Den kan dog bruges til dig, der har svært ved at holde varmen i sengen eller til dig, der ønsker at forlænge levetiden af din seng.

Overvej i stedet en skummadras med latex

Hvis du har mulighed for det, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du bør vælge en skummadras med en kerne af latex – uanset hvad formålet med den respektive madras nu engang er. Det skyldes blandt andet, at der er tale om et naturprodukt, der tillader kroppen at ånde frit og dermed også komme bedre af med varmen om natten. Det sikrer ikke blot, at du får et sundt soveklima, men der er samtidig også tale om et materiale, der er med til at give rigtig god støtte såvel som god fasthed til kroppen, hvilket naturligvis medfører en dybere søvn.

Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at hvis du ofte døjer med varme i sengen, så kan du vælge at investere i en skummadras med latexkerne, eftersom det lige netop gør det muligt for dig at få kropsvarmen ledt væk fra kroppen i løbet af natten. Derfor skal du heller ikke være bange for at vågne op om natten, fordi det er for varmt, fordi du sveder eller fordi du har fået koldsved, fordi du er endt med at sparke dynen af i løbet af natten. En sådan madras har en ventilerende effekt, der bestemt gør meget for din samlede søvnkomfort, da varmen reguleres, så den stemmer godt overens med, hvad du mener er et behageligt niveau.

Ikke nok med det, så er du også garanteret, at du kommer til at opleve en helt fortrinlig liggekomfort, der blandt andet kan sammenlignes med de madrasser, der kommer med en kerne af Memory Foam. Latex-madrassen er i stand til at tilpasse sig dine kropsformer og støtter samtidig også, så din rygsøjle kommer til at ligge mere lige, end hvis du i stedet havde ligget på en koldskumsmadras eller på en hårdere boxmadras uden en topmadras.

Latex er både allergi- og miljøvenligt

Hvis du går op i miljøet, så bliver du selvfølgelig også glad for at høre, at madrasser med latex er væsentligt mere miljøvenlige at producere end traditionelle koldskums- og purskumsmadrasser, som oftest også er dem, der er beskrevet som værende billige skummadrasser. Sådanne madrasser bliver produceret af syntetiske materialer, mens der derimod udelukkende indgår naturlige materialer i produktionen af skummadrasser, der kommer med en kerne af latex. Derfor er du også garanteret, at din madras er langt mere miljøvenlig, hvis du vælger at investere i en madras, der har en kerne af latex i stedet for blot en madras fremstillet af traditionelt purskum eller koldskum.

Det er desuden også ganske udbredt viden, at en madras med latexkerne ikke vil opmagasinere støv, skidt og mug- samt skimmelsvamp i samme omfang som det er tilfældet med en regulær skummadras. Ved en traditionel skummadras (samt langt de fleste andre typer af madrasser) vil støv-, skidt og diverse sporer nemlig kunne ophobe sig i skummadrassens småhuller, mens en latexmadras derimod er fremstillet af et massivt, blødt materiale. I og med, at madrassen ikke på samme måde er et sted, hvor der samles støv, skidt og lignende, så er det også ensbetydende med, at der er tale om en allergivenlig madras.

Hvor meget koster en god skummadras?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er mulighed for at finde skummadrasser i rigtig mange forskellige prisklasser. Det er også ensbetydende med, at det kan være svært at vurdere hvor meget, du skal investere i din kommende skummadras. Der kan – desværre – ikke gives et entydigt svar på, hvor meget, du reelt set skal forvente, at skulle investere i din kommende skummadras, da det afhænger meget af, hvad du har af krav til madrassen, da der kan være stor forskel på priserne på de forskellige madrasser.

I denne forbindelse er det værd at huske på, at der er stor forskel på de mange forskellige typer af madrasser på markedet, men der er mange andre typer af madrasser, der er dine penge bedre tjent. Hvis du helst ser, at du får mest for pengene i forbindelse med et madraskøb, så bør du i stedet finde en god springmadras eller en god topmadras til din nuværende boxmadras.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here