Der skal ikke være nogen tvivl om, at senge kan findes i en lang række forskellige størrelser, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du sagtens vil kunne finde frem til en seng, der har den helt rette størrelse for dit vedkommende. Der skal ikke lægges skjul på, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge din kommende seng med den absolut største omhu, eftersom det er særdeles vigtigt, at du vælger en seng, der har den helt rette størrelse for dit vedkommende, hvilket både gør sig gældende i forhold til din højde, men bestemt også i forhold til dine præferencer.

I og med, at der findes mange forskellige senge på det danske marked, der også har rigtig mange forskellige sengemål, så kan det naturligvis godt blive en vanskelig proces at skulle finde hoved og hale i de mange forskellige senge, der er mulighed for at købe på det danske marked. Nedenfor bliver du præsenteret for en række af de mest almindelige sengemål på det danske marked, hvilket naturligvis byder på både en ganske almindelig enkeltmandsstørrelse, men selvfølgelig også størrelser, der er svarende til både en trekvartseng og en dobbeltseng, der alle tre er nogle af de mest almindelig sengetyper på det danske marked og dermed også blandt de danske sengekøbere.

Liste over de forskellige sengemål og størrelser

Senge typeSenge størrelse og mål
Enkeltmandsseng90 cm. x 200 cm.
Halvandenmandsseng140 cm. x 200 cm.
Dobbeltseng180 cm. x 200 cm.

Enkeltmandsseng mål – 90 cm. x 200 cm.


Den typiske enkeltmandsseng har en bredde, der lyder på 90 cm., mens længden derimod lyder på cirka 200 cm. Der findes dog også andre størrelser af enkeltmandssenge, eftersom der blandt andet også er mulighed for at finde en seng, der har en bredde på kun 80 cm., men en sådan bredde anbefales dog kun til børn, da du ellers vil komme til at fortryde, at du vælger en seng, der er for smal. Ydermere, så er der også mulighed for at vælge forskellige længder, som selvfølgelig er en fordel, da der er forskel på, hvad man har af behov og præferencer i forhold til længden.

Halvandenmandsseng mål – 140 cm. x 200 cm.

Halvandenmandsseng mål
Der er ligeledes også rigtig mange danskere, der ender med at investere i en halvandenmandsseng i stedet for en enkeltmandsseng. Der er – desværre – også rigtig mange danskere, der tror, en sådan sengetype vil kunne bruges som værende en dobbeltseng, men det er dog ikke tilfældet. Du bør i stedet investere i en sådan type af senge, hvis du skal sove selv eller sjældent har overnattende gæster, da en halvandenmandsseng vil kunne give dig lidt ekstra plads at brede sig ud på om natten. En halvandenmandsseng er dog ikke helt stor nok til, at den kan rumme to personer hver nat, da det bliver knap så komfortabelt.

Dobbeltseng mål – 180 cm. x 200 cm.

dobbeltseng mål
Hvis du leder efter en seng, der kan rumme to personer hver nat, så skal du naturligvis også sørge for at investere i en seng, der rent faktisk tillader dig og din partner at have god plads og samtidig også er med til at sikre, at I begge to kommer til at sove behageligt og komfortabelt. I en sådan forbindelse, så skal du naturligvis investere i en dobbeltseng. En sådan seng vil oftest måle cirka 180 cm. i bredden, mens det også er meget almindeligt at den måler 200 cm. i længden, men på lige fod med de andre sengetyper, så kan denne også variere i længden.

Findes der andre sengemål?

Selvom det er de mest gængse sengemål, der er blevet beskrevet ovenfor, så er det naturligvis ikke ensbetydende med, at du ikke har mulighed for at finde senge i andre mål end dem, der er blevet beskrevet ovenfor. Der findes også senge, der har andre mål, så hvis du ikke synes at nogle af de størrelser, der er blevet beskrevet ovenfor, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du har mulighed for at finde senge i mange andre størrelser, der både er større, mindre og i nogenlunde samme størrelse som dem, der er blevet beskrevet ovenfor, hvorfor du også kan vælge et sengemål, der er perfekt for dit vedkommende.

Du skal dog være opmærksom på, at i og med, at de størrelser, der er blevet beskrevet ovenfor også er de mest gængse på markedet, så er det selvfølgelig også ensbetydende med, at der findes et langt større udvalg af disse størrelser på det danske marked, hvorfor der er flere forskellige modeller at vælge mellem, hvis du holder dig til de gængse størrelser. Der findes dog rigtig mange danske webbutikker og fysiske forretninger på det danske marked, der sælger senge, hvorfor der selvfølgelig også er et sted, hvor du kan købe en seng, der har den helt rette størrelse for dig, uanset om det er en meget unormal størrelse eller ej.

Sengens længde skal vælges med udgangspunkt i din højde

Det skal naturligvis understreges, at du har mulighed for at finde senge i et bredt spektrum af forskellige længder og bredder på det danske marked. Selve bredden afhænger naturligvis af, om du har intentioner om at investere i en enkeltmandsseng, en halvandenmandsseng eller derimod en større dobbeltseng til dig og din partner. Længden er derimod noget, der kan variere ved alle sengestørrelserne, da længden af sengen afhænger meget af hvad, den enkelte person egentlig har behov for og ligeledes også hvad, den enkelte person (og eventuelt også vedkommendes partner) har af præferencer i forhold til længden af deres kommende seng.

Derfor skal du selvfølgelig også sørge for at tage din højde med i betragtningen, når du skal vælge den rette længe for din kommende seng. Du bør – som udgangspunkt – sørge for at vælge en seng, der har en længde, der lyder på cirka 10 cm. længere end din egen højde, men hvis du gerne vil være helt og aldeles sikker på, at du ikke ender med at ligge med dine fødder ud over sengen, så bør du i stedet sørge for at vælge en seng, der måler 20 cm. mere i længden end din højde – så er du i hvert fald på den sikre side i forhold til, om dine fødder stikker ud over din seng eller ej.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here