Det kan ofte være en vanskelig proces at skulle gennemskue hvilken seng, der er det bedste køb. Markedet for senge er stort, da der findes et væld af forskellige senge fra næsten lige så mange producenter, der varierer i forhold til en lang række forskellige faktorer. Det gør det naturligvis ikke just nemmere for dig at skulle vælge den rette seng, at der er mange forskellige modeller at vælge mellem, men det sikrer naturligvis, at du til hver en tid kan finde lige netop dén seng, der stemmer godt overens med alle dine krav, dine præferencer og ligeledes også dit budget.

Gennemsnitlig bruger vi 26 år af vores liv i sengen. Ikke nok med det, så påvirker kvaliteten af din søvn dit liv på rigtig mange forskellige måder, hvorfor det er vigtigt, at vælge den rigtige seng. Sover du dårligt om natten, så ender det med at gå ud over hele din dag. Det betyder nemlig, at du vil være mindre veloplagt i dagtimerne og samtidig vil det også betyde, at du konstant vil føle dig træt. Hvis du derimod sover godt om natten, så vil du i stedet opleve, at du er fyldt med energi i hverdagen, og det forbedrer selvfølgelig din livskvalitet.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Det er naturligvis meget vigtigt, at du danner dig en forståelse for, at der ikke findes én seng, der er bedst for alle. En god seng for dig vil derfor ikke nødvendigvis være en god seng for hverken din partner eller din nabo. Den bedste seng for dig afhænger blandt andet af din kropstype og hvilke krav, du har til din kommende seng. Der er – desværre – mange danskere, der blot har fokus på at vælge blandt de billige senge, men det er vigtigt, at dit valg af seng ikke er baseret på det økonomiske aspekt, men derimod tager udgangspunkt i dine krav.

Alle kroppe er forskellige og alle kroppe har forskellige behov, så derfor har alle personer også forskellige krav ift. valget af en ny seng. Det er derfor også vigtigt, at du sørger for at tage højde for dine behov og præferencer i forbindelse med køb af seng. Der skal ikke lægges skjul på, at der skal tages højde for mange forskellige ting, hvis du ønsker at finde den bedste seng. Du kan dog heldigvis læse meget mere om det i denne artikel, hvorfor du ikke længere skal sidde og tænke hvilken seng skal man vælge, når du klikker dig rundt på nettet.

Det kan være en fordel at holde øje med diverse test af senge, da en veludført senge test kan give dig et godt overblik over, hvilke typer af senge, der er værd at se nærmere på. Derfor kan en test senge også spare dig for meget unødig tidsforbrug og besvær, da du ikke skal kigge på senge, der reelt set ikke er noget værd. I denne artikel finder du en seng test, der ser nærmere på en række forskellige senge, hvorfor der med garanti også er en god og billig seng, der appellerer til dig i denne artikel. Men husk; en seng test skal blot bruges som pejlemærke, da du skal vælge med udgangspunkt i egne behov.

Nedenfor har vi valgt at fremhæve en række forskellige senge, der hver især har deres egne kvaliteter, hvilket også er ensbetydende med, at der er både fordele og ulemper forbundet med valget af hver enkelt af disse senge. Alle de senge, du finder nedenfor er produceret i Danmark og derfor er du også garanteret, at der er tale om senge, der kan bryste sig af en uovertruffen kvalitet. Ydermere, så er det også ensbetydende med, at du med garanti også kan finde minimum én seng nedenfor, der appellerer til dig, eftersom der er senge i enhver prisklasse, type og størrelse nedenfor – og dermed også noget lige for dig!

Elevationssenge

Jupiter – 90 cm. x 200 cm.

Jupiter er en seng, der kan bryste sig af, at være solidt dansk håndværk. Sengen stammer fra den svenske producent, Kinnabädden, der dog i dag ejes af det danske selskab, European House of Beds. Derfor foregår al produktion også i Danmark under streng kvalitetskontrol. Der er tale om en seng, der er blevet fremstillet med et ønske om at kunne levere en seng, der kan bryste sig af en imponerende høj kvalitet. Sengen er ikke blot garant for høj kvalitet, men samtidig stilles den også synonym med European House of Beds mangeårige erfaring med produktion af forskellige typer af senge til det danske marked.

90x200 elevationsseng fra Jupiter

Se flere billeder og informationer af Jupiter.

En elevationsseng som Jupiter er naturligvis ikke meget værd, hvis ikke selve elevationskomponentet (med andre ord: den mekaniske del) fungerer. Der skal ikke lægges skjul på, at den mekaniske del af en sådan seng er alfa og omega for sengens kvalitet, hvorfor European House of Beds får leveret elevationskomponenter fra det danske selskab, Linak, der er verdenskendt for deres evne til at fremstille blandt andet elevationsmotorer, der har en unik kvalitet. Elevationsmotoren er yderst støjsvag og er desuden også vedligeholdelsesfri, ligesom den også er strømbesparende, da den kun er tændt, når der klikkes på fjernbetjeningen for at hæve eller sænke.

Det er dog samtidig også en vital del af enhver elevationsseng at den er udstyret med en god elevationsbund. I Jupiters tilfælde udgøres bunden af en 12 cm. ramme, der kommer med hele 28 lameller, hvoraf fem af dem er justerbare. Det betyder selvfølgelig også, at både fod- og hovedgærde på Jupiter kan justeres med den medfølgende fjernbetjening. Det er dog også værd at bemærke, at elevationsbunden har en madrasbremse, der sørger for at madrassen bibeholder den position, den er indstillet til. Der skal ikke være nogen tvivl om, at hver enkelt lille detalje er blevet gennemtænkt på denne seng fra European House of Beds/Kinnabädden.

Venus – 180 cm. x 200 cm.

Venus er ligeledes en elevationsseng, der er fremstillet af Kinnabädden, der – som nævnt – er en producent med svensk oprindelse, men som i dag er blevet opkøbt og derfor har danske produktionsfaciliteter. Med en seng som Venus er du garanteret en god nattesøvn – nat efter nat. Den kan dog ikke blot bryste sig af en optimal komfort, men også af et stilrent design, der gør den velegnet til ethvert soveværelset. Der skal ikke lægges skjul på, at der bestemt er tale om en seng, der hører til i luksusklassen, da der er blevet kræset for hver enkelt detalje for at sikre, at den giver en god nattesøvn.

140x200 cm. elevationsseng fra Venus

Se flere billeder og informationer af Venus.

Sengen er blevet betrukket med eksklusivt møbelstof i en farve, du selv vælger ved bestilling. Det er med til at give sengen et særligt præg, hvilket er ensbetydende med, at der er tale om en elevationsseng, der ikke blot er charmerende at se på og indbydende at røre ved, men bestemt også fremragende at ligge i. Venus fra Kinnabädden (og dermed også fra European House of Beds, der er én af de største producenter af senge i Europa) er en seng, der er et resultat af dansk, solidt håndværk, eftersom hele sengen (og med dette menes hele) bygges i Horsens i Midtjylland.

Ydermere, så er det naturligvis essentielt, at en elevationsseng som Venus kan bryste sig af, at være udstyret med elevationskomponenter, der er af uhyre høj kvalitet. Derfor er det også Linak, der er et internationalt anerkendt dansk firma med beliggenhed på Als, der leverer elevationsmotoren til Venus-sengen. Der er tale om en motor, der sikrer et minimalt støjniveau, når du hæver eller sænker hoved- eller fodende med den trådløse fjernbetjening. Motoren giver desuden også muligheden for at bruge nakkeløft-funktionen, der giver et ekstra vip i toppen, der giver samme komfort som en ekstra pude – det er særligt velegnet ved f.eks. læsning.

Kontinentalsenge

Jupiter – 140 cm. x 200 cm.

Jupiter er en meget populær serie af senge fra Kinnabädden, der strækker sig over flere sengetyper. I dette tilfælde er der tale om en kontinentalseng, der ikke blot er en fryd for øjet, da den er elegant, veldesignet og fremstillet af høj, dansk kvalitet, men samtidig er der også tale om en seng, der appellerer til livsnyderen, der ønsker høj kvalitet, design og komfort. Samtidig kan den dog bryste sig af et prismæssigt niveau, hvor langt de fleste er i stand til at være med. Derfor er der altså mulighed for at købe flot, dansk håndværk og en sund nattesøvn til en yderst favorabel pris.

140x200 Jupiter kontinentalseng

Se flere billeder og informationer af Jupiter.

Sengen fremstilles i Danmark under meget streng kvalitetskontrol og ordnede forhold. Det gøres for at sikre dig som kunde en rigtig flot seng og samtidig også en uovertruffen nattesøvn. Sengen bliver desuden også produceret med udgangspunkt i Kinnabäddens 60 år lange erfaring med at producere senge til det skandinaviske marked. Det betyder også, at en kontinentalseng som Jupiter er fremstillet med henblik på det skandinaviske folk og det nordiske klima. Det betyder, at sengen er lun om vinteren og sval om sommeren, så den dermed er behagelig at sove i året rundt uden frygt for, at den hverken er for kold eller for varm, så du er sikret, at du aldrig får problemer med at finde den rette temperatur.

Én af de særlige fordele ved en kontinentalseng er, at de har tre madraslag – og det har Jupiter No. 1 selvfølgelig også. De tre madraslag er med til at garantere et højere komfortniveau og dermed også en bedre søvnoplevelse. Madrasserne giver dog også sengen en meget karakteristisk højde, et appellerende udsenede og en uovertruffen komfort. Sengens platform udgøres af en boxmadras, imens en vendbar 5-zonet springmadras derimod udgør hovedparten af sengens komfort. Du får desuden muligheden for at vælge mellem to forskellige topmadrasser, når du investerer i en Jupiter-kontinentalseng. Du kan vælge mellem en Celcius-topmadras, der er fyldt med Memory Foam eller derimod en Latex-topmadras, der er fyldt med – ja, du gættede rigtigt – latex.

Stavanger by BN – 180 cm. x 200 cm.

Kontinentalsengen Stavanger er en både kvalitets- og prisbevidst seng, hvor der har været fokus på at lave en god seng, der kan erhverves til en fornuftig pris. Med andre ord, så har der været fokus på at skabe høj kvalitet til en lav pris. På lige fod med øvrige kontinentalsenge, er denne seng også bestående af en platform med to boxmadrasser, dernæst en springmadras, mens det øverste lag selvfølgelig er bestående af en topmadras. Stavanger by BN er en kontinentalseng, der udstråler hvile, ro og god plads, da de tre madraslag gør, at en sådan seng er en kende højere end de fleste almindelige senge.

Stavanger kontinentalseng med egeben 180x200

Se flere billeder og informationer af Stavanger.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er springmadrassen, der er hemmeligheden i enhver seng. Derfor er springmadrassen i Stavanger by BN naturligvis også udstyret med pocket-fjedre af bedste kvalitet. Det er moderne, langtidsholdbare og komfortable fjedrer, der formår at tilpasse sig din vægt, og opdriften i fjedrene sørger samtidig for at skabe en sund og korrekt liggeposition – og det giver i sidste ende en formidabel nattesøvn. Faktisk er springmadrassen udstyret med intet mindre end 300 pocket-fjedre pr. kvadratmeter. Det giver en større mængde punkter, der kan yde modtryk til kropsvægt og dermed give dig den mest optimale mængde støtte.

Topmadrassen kan bedst betragtes som værende prikken over i’et på en kontinentalseng. Ved købet af Stavanger by BN får du en seng, der er udstyret med en såkaldt Latex Prestige-topmadras, der er en topmadras af absolut ypperste kvalitet. Topmadrassen kan bryste sig af en 5 cm. latexkerne, der er garant for en forbedret nattesøvn og en liggeposition, der er udover det sædvanlige. Der er samtidig tale om en topmadras, der giver en elastisk støtte som følge af latex-kernen, hvilket er ensbetydende med, at den kan tilpasse sig langt de fleste personer og deres helt konkrete behov i forhold til deres seng.

Boxseng

Venus – 90 cm. x 200 cm.

Det er ikke altid, der er behov for hverken en kontinental- eller elevationsseng, ligesom det heller ikke er alle, der ønsker at betale sådanne mængder penge for en seng. I en sådan sammenhæng er der mulighed for at spare penge ved at investere i en seng, der blot er bestående af en boxmadras (eller ved at finde et rigtig godt senge tilbud). Et godt bud på en sådan seng kunne være Venus No. 1 i størrelsen 90 cm. x 200 cm. Det er en både funktionel og komfortabel seng, der er produceret med henblik på, at skulle kunne afgive god støtte og sikre god komfort nat efter nat.

Enmandsboxmadras Jupiter 90x200

Se flere billeder og informationer af Venus.

Der skal ikke lægges skjul på, at der bestemt er tale om en nem løsning i dette tilfælde. Det er en seng, der blot ankommer til dit hjem, hvorefter du skal montere ben – derefter er den klar til brug. Derfor er det også en nem og praktisk løsning for dig, der ikke ønsker at bruge for megen tid på sådanne opgaver. Det ændrer dog ikke på det faktum, at der tale om en kvalitetsseng i forhold til både komfort og funktion, men også i forhold til det udseendemæssige aspekt af sengen, der også må siges at være helt i top, hvorfor den passer ind i ethvert soveværelse.

Venus er en boxseng, der fremstilles i Horsens af Kinnabädden, der ejes af den danske koncern, European House of Beds, der altid har været garant med skandinavisk kvalitet, solidt håndværk og en gennemgående kvalitetskontrol på alle dele af sengen. Der er arbejdet meget nøje med hver enkelt detalje på denne seng, hvilket også er ensbetydende med, at der er tale om en seng, der er blevet fremstillet med den største omhu og respekt for den håndværksmæssige kvalitet. Derfor er du også garanteret en flot seng, der er både langtidsholdbar og modstandsdygtig, som kan følge dig de næste mange, mange år.

Senses Lux – 90 cm. x 200 cm.

Hvis du ikke ønsker at stille dig tilfreds med andet end det bedste, men en kontinentalseng eller en elevationsseng ikke appellerer til dig, så bør du bestemt vælge at se nærmere på Senses Lux. Det er en seng, der tilpasser sig dine søvnvaner og dine behov, så den dermed sikrer dig den bedst mulige søvn. Senge er udviklet og produceret af European House of Beds i Horsens, hvor hele produktionen foregår, hvilket sikrer dig en seng, der kan bryste sig af en høj, skandinavisk kvalitet. Der føres en meget streng kvalitetskontrol hos European House of Beds, der sikrer, at det udelukkende af det ypperste, der forlader produktionsfaciliteterne.

Senses Lux boxmadras 90x200

Se flere billeder og informationer af Senses Lux.

Sengen tager – som nævnt – særligt hensyn til din krop, og sørger dermed også for, at du får en sund og komfortabel liggeposition. Den leveres med en fantastisk topmadras, der tilpasser sig din vægt og din foretrukne liggeposition, da den har en perfekte overfladeblødhed, der lader dig synke ned i topmadrassen. I denne forbindelse ydes der støtte til dine vigtigste trykpunkter for at garantere en god nattesøvn. Der gives derfor god støtte til typiske trykpunkter som nakke, skuldre og lænd, da disse trykpunkter automatisk synker dybere ned i topmadrassen og dermed også aflastes på en anden måde end resten af kroppen.

Ved købet af en Senses Lux er det muligt at vælge mellem to topmadrasser. Der kan vælges en topmadras med en kerne af latex, hvilket er det mest hyppige valg. Det er en elastisk topmadras, der støtter dig afhængigt af, hvordan vægten placeres på madrassen. Des mere pres, der lægges på madrassen, des mere skubber madrassen også tilbage, hvilket betyder, at der derved støttes yderligere på dine vigtigste trykpunkter. Det andet valg er en topmadras med en kerne af såkaldt Memory Foam. Det er en topmadras, der optager din kropsvarme og bruger den til at forme sig efter din kropspositur.

Vælg en seng med nok plads

Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en seng hvori, der er plads nok. Mange fysioterapeuter og søvneksperter har udtalt, at det er særdeles vitalt for din søvn, at du har plads nok i sengen, når du sover. Derfor er det naturligvis også uhyre vigtigt, at du ikke ender med at vælge en seng, der er for lille, eftersom det reelt set kan være en problematik, der resulterer i, at du ikke kommer til at sove optimalt i din nyindkøbte seng – og så er det selvfølgelig hverken tid eller penge værd at skulle investere i en ny seng til soveværelset.

Det er forskelligt fra person til person hvor meget plads, man har behov for i ens seng. Nogle mennesker sover mere uroligt end andre, hvilket også er ensbetydende med, at de har behov for mere plads end andre mennesker, der derimod sover mere roligt om natten. Som udgangspunkt bør du vælge en seng, der er mindst 90 cm. bred, hvis du sover selv, mens sengen bør være cirka 20-30 cm. længere end du selv er høj, så du kan ligge helt udstrakt ubesværet. Hvis du derimod deler seng med en partner, så bør I som minimum have 90 cm. i bredden begge to, hvorfor langt de fleste dobbeltsenge også er 180 cm. bredde.

Spar penge på din kommende seng

Køb seng med udgangspunkt i dine behov og krav – det er det mest vitale aspekt. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan tillade dig at holde fokus på det økonomiske aspekt ligeledes. Der findes et væld af gode muligheder for at spare penge på din kommende seng, men der skal ikke være nogen tvivl om, at det bedste er, at holde øje med diverse tilbud på senge eller senge udsalg. Det er dog vigtigt, at du ikke lader dig drive for meget af det økonomiske aspekt, da billige priser oftest kan være appellerende, men i sidste ende dog også misvisende.

Derfor kan du sagtens tillade dig at holde fokus på prisen, men dog uden at gå på kompromis med yderligere af dine krav og behov. Hvis du finder et spændende seng tilbud, så er det bestemt værd at se nærmere på, men hvis ikke sengen lever op til dine mest essentielle krav, så bør du i stedet søge videre mod andre tilbud senge. Markedet er stort og byder på mange forskellige typer af senge og mange forskellige modeller fra mange forskellige producenter, hvorfor der naturligvis også findes en seng, der er helt perfekt for dit vedkommende, hvad end du stiller mange krav eller ej.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here