Kontinentalsenge er – uden tvivl – én af de sengetyper, der i absolut højeste grad er blevet mere og mere populære i løbet af det seneste stykke tid. Der er flere og flere danskere, der er begyndt at efterspørge denne type seng, eftersom der er tale om en særdeles behagelig én af slagsen, der kan sikre dig en rigtig god nattesøvn. Derfor er det også et oplagt valg for dig, der leder efter en ny seng og ikke ønsker at gå på kompromis med valget af din kommende seng, da du er garanteret, at du kommer til at sove formidabelt i den rette kontinentalseng.

En kontinentalseng (kaldes ofte også for en continentalseng) er i høj grad kendetegnet ved at være en seng, der er opbygget af flere lag. Oftest vil en kontinentalseng dog være opbygget af tre lag, hvor den nederste del (og dermed også hele fundamentet for resten af sengen) er en boxmadras, det næste og dermed også det midterste lag er i stedet en springmadras, og øverst finder du en topmadras, der skal give dig det sidste skub i retningen mod den ultimative komfort. En continental seng bruger desuden heller ikke rammer til at forblive stabil, hvilket langt de fleste øvrige senge ellers gør.

I og med, at der er tale om en seng, der er bestående af tre madrasser, der ligger ovenpå hinanden, så er der også tale om en seng, der er en kende højere end mange andre almindelige senge på markedet. Én af de helt særlige fordele ved en kontinentalseng er dog, at du slipper for problemet med at have en revne i midten af sengen, eftersom kontinentalsenge, der måler både 160 cm. x 200 cm. og modeller, der måler 180 cm. x 200 cm. vil være dækket med en topmadras. En topmadras kan både dække revnen i midten og kan samtidig også give en bedre komfort.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at kontinentalsenge generelt er et meget populært valg blandt os danskere. Det skyldes i høj grad, at en sådan seng giver dig en meget behagelig komfort, som du ikke kan finde i en ganske almindelig seng, der udelukkende er bestående af en boxmadras. Du får oven i købet også muligheden for at købe en kontinentalseng til en rigtig god pris sammenlignet med den mængde af komfort, du får. De tre lag er selvfølgelig også med til at gøre sengen yderst behagelig at sove i og mange danskere oplever, at deres søvn forbedres kraftigt af en kontinentalseng.

Hvad skal jeg være opmærksom på ifm. købet af en kontinentalseng?

Hvis du har bestemt dig for, at du har intentioner om at investere i en kontinentalseng, så er der en række forskellige ting, du skal være opmærksom på. Sengen er bestående af tre forskellige lag, og der kan derfor også være stor forskel på, hvad de forskellige madrasser kan bryste sig af og hvad kvaliteten lyder på, da det er noget, der afhænger meget af, hvilken seng, du beslutter dig for at vælge. Derfor er det også noget, du skal sørge for at tage højde for i forbindelse med valget af din kommende kontinentalseng, så du ikke ender med at foretage et urationelt køb.

Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at sikre dig, at både boxmadras, springmadras og topmadras er af uhyre god kvalitet. Man ser f.eks. ofte at en lang række kontinentalsenge leveres med en relativt dårlig boxmadras, eftersom det “blot” er sengens nederste lag og dermed er der også mange producenter, der vælger at nedprioritere denne madras. Selvom det ikke virker således, så har boxmadrassen også stor betydning for din komfort, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge en boxmadras af høj kvalitet – og det samme gør sig gældende for både den springmadras og topmadras, der udgør sengen.

Jupiter No. 1 – 140 cm. x 200 cm.

Jupiter No. 1 er designet af Kinnabädden, der oprindeligt er et svensk brand, der efterfølgende er blevet opkøbt af den danske koncern, European House of Beds. Det betyder også, at deres mange senge og herunder også Jupiter No. 1 bliver både designet og fremstillet i deres faciliteter i Horsens. Her arbejder en række danske håndværkere for at sikre, at du får en seng, der både er flot og som kan give dig en uovertruffen nattesøvn. Kinnabädden er desuden et brand, der kan bryste sig af mere end 60 års erfaring med at producere senge, der henvender sig til de skandinaviske kunder, der både passer til den skandinaviske kropsbygning, men naturligvis også til det nordiske klima.

140x200 Jupiter kontinentalseng

Se flere billeder og informationer af Jupiter No. 1.

Det er også ensbetydende med, at der er tale om en seng, der er lun om vinteren og sval om sommeren, hvilket er med til at sikre, at sengen er behagelig året rundt. Én af de helt særlige fordele ved at investere i en kontinentalseng som Jupiter No. 1 er, at den kan give dig en helt særlig komfort, der kan give dig en rigtig god nattesøvn og samtidig også en god start på dagen, da den har en højde, der gør, at du får en følelse af, at du stiger ud af sengen og ikke op af sengen – og det gør en stor forskel.

Denne kontinentalseng bliver leveret med en valgfri topmadras, da du kan vælge mellem to forskellige modeller. Du kan vælge en topmadras, der har en kerne af latex og en såkaldt Celcius-topmadras, der kommer med en kerne af Memory Foam. Latex-madrassen reagerer på den vægt, der bliver placeret på den, og hvordan det placeres på madrassen, mens en Celcius-topmadras derimod vil give dig en følelse af, at du kommer til at synke ned i topmadrassen, da det føromtalte Memory Foam bruger din kropsvarme til at forme sig efter din krop, så det lige netop giver dig følelsen af, at du synker ned i den.

Venus No. 1 – 160 cm. x 200 cm.

Venus No. 1 er ligeledes en kontinentalseng, der produceres af Kinnabädden, der ejes af den store koncern, European House of Beds, hvilket er ensbetydende med, at den bliver produceret af danske håndværkere af materialer, der er af rigtig høj kvalitet. Sengen er bestående af to boxmadrasser af absolut højeste kvalitet, der skaber en god platform og dermed også et grundlag for sengens høje komfortniveau. Boxmadrasserne er placeret i og samtidig også omgivet af en 14 cm. høj og modstandsdygtig træramme, der er med til at forlænge sengens levetid, men samtidig er den også med til at understøtte sengens karakteristiske og populære højde.

Venus no1 seng med målene 160x200

Se flere billeder og informationer af Venus No. 1.

Ovenpå boxmadrassen finder du en vendbar springmadras, der er produceret og udstyret med pocket-fjedre. Det er meget unikke fjedrer hvis opdrift påvirker din krop således at dine trykpunkter (som f.eks. nakke, skuldre og hofter), vil blive udsat for et minimalt modtryk og det sikrer naturligvis, at du får en dybere og bedre nattesøvn. Springmadrassen er det midterste lag i en kontinentalseng som Venus No. 1 og den fungerer som det perfekte supplement til boxmadrasserne, der danner det nederste lag. Kombinationen af de to madrastyper giver en suveræn liggekomfort og samtidig giver opdriften også en sund, naturlig liggeposition, mens boxmadrassen udgør en solid og behagelig platform.

En fordel ved at vælge Venus No. 1 er, at der medfølger en valgfri topmadras. Du har muligheden for at vælge mellem en elastisk topmadras med en kerne af latex eller derimod en topmadras, hvis kerne er bestående af Memory Foam. Der er fordele og ulemper forbundet med begge topmadrasser, hvorfor det handler om at vælge lige netop dén topmadras, der stemmer bedst overens med dine behov og præferencer. Du kan vælge en latex-topmadras, hvis du foretrækker at have en topmadras, der skubber tilbage, når der lægges vægt på den. Ønsker du derimod at synke ned i topmadrassen, så er en Memory Foam-topmadras bedre for dig.

Stavanger by BN – 180 cm. x 200 cm.

Stavanger by BN er en kontinentalseng, der er baseret på en platform bestående af to boxmadrasser, dernæst er det midterste lag bestående af en springmadras og det øverste lag udgøres naturligvis af en topmadras. En seng som denne udstråler hvile, ro og bestemt også god plads til at sove på. Da der er tale om en seng, der er opbygget af tre madraslag, så er der naturligvis også tale om en seng, der er en kende højere end mange andre senge på det danske marked. Den har en karakterisk højde og de ekstra madraslag gør samtidig også, at den ser meget mere indbydende ud – og den er bestemt også indbydende at ligge i.

Stavanger kontinentalseng med egeben 180x200

Se flere billeder og informationer af Stavanger.

Alle tre madrasser i en kontinentalseng er meget vigtige for den samlede oplevelse, men der skal ikke være nogen tvivl om, at det er springmadrassen, der bidrager med størstedelen af komforten. Stavanger by BN leveres med en springmadras hvori, der er installeret pocket-fjedre, der er både moderne, langtidsholdbare og komfortable fjedre. Der er tale om en række fjedre, der tilpasser sig din vægt, mens opdriften af fjedrene sørger for at du får en sund og korrekt liggeposition, der sikrer dig en rigtig god nattesøvn – nat efter nat. Springmadrassen i Stavanger by BN har intet mindre end 300 pocket-fjedre pr. kvadratmeter, hvilket sikrer en god holdbarhed og komfort.

Ved købet af Stavanger by BN medfølger en særdeles lækker og komfortabel topmadras, der går under navnet Latex Prestige. Der er tale om en topmadras, der er udstyret med en 5 cm. kerne af latex, hvilket er garant for en bedre nattesøvn og en mere optimal liggeposition. Topmadrassen giver en elastisk støtte, der stemmer perfekt overens med sengens øvrige specifikationer. Selve kernen af latex sikrer, at vægten fordeles jævnt, og det er også med til at sikre at dine personlige trykpunkter aflastes. Typisk trykpunkter som nakke, skuldre, lænd og øvrige steder hvor din vægt centreres i løbet af natten får dermed bedre støtte.

Senses Classic – 180 cm. x 200 cm.

Senses Classic er en danskproduceret seng, der kan bryste sig af en uovertruffen kvalitet, komfort og langtidsholdbarhed. I og med, at der er tale om en kontinentalseng, så kommer sengen naturligvis med tre madraslag, hvilket er én af de faktorer, der særligt har været med til at gøre kontinentalseng særdeles eftertragtede blandt danskerne. De tre madraslag er blandt andet med til at forbedre komforten betragteligt, men samtidig er det dog også noget, der bidrager til sengens karakteristiske højde, hvilket betyder, at du får en følelse af, at du stiger ud af sengen og ikke op af sengen – og dermed er det nemmere at stå op om morgenen.

Senses classic seng på 180x200 cm.

Se flere billeder og informationer af Senses Classic.

Sengen leveres med en vendbar springmadras, hvilket giver en lang række fordele. Hvis du sørger for at vende den én gang hvert halve år, så vil fjedrene udsættes for et mindre pres og vægtfordelingen vil samtidig også være ensbetydende med, at levetiden forlænges. Endvidere, så kan den selvsamme springmadras også bryste sig af, at være udstyret med intet mindre end fem forskellige komfortzoner. De forskellige komfortzoner indeholder en lang række forskellige multipocket-fjedre, der reagerer individuelt på din krop, hvilket betyder, at både nakke, skuldre, lænd og andre trykpunkter aflastes individuelt, så du dermed er garanteret, at du får den bedste støtte og komfort.

Som det er tilfældet ved andre senge, der er udstyret med en topmadras som øverste lag, så bliver Senses Classic naturligvis også leveret med en suveræn topmadras. Der er tale om en topmadras, der er udstyret med en kerne af latex, hvilket betyder, at den er mere åndbar end en topmadras med en kerne af skum. Det betyder, at topmadrassen skubber tilbage afhængigt af, hvor meget vægt, den pålægges. Des mere vægt, der lægges på topmadrassen, des mere støtte gives der også, hvilket lige netop er årsagen til, at Latex Single (som er navnet på topmadrassen) er et rigtig godt valg på tværs af alle vægtklasser.

Sirius Black – 180 cm. x 200 cm.

Hvis du leder efter en kontinentalseng, der kan bryste sig af et lækkert, simpelt design, der er kombineret med en ultimativ komfort, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal vælge at se nærmere på Sirius Black. Der skal ikke være nogen tvivl om, at Sirius Black er en komfortabel og ligeledes også eftertragtet kontinentalseng, der har mødt stor efterspørgsel på det seneste. Der er mange gode grunde til, at sengen er meget efterspurgt blandt de mange danskere, men det handler naturligvis i høj grad om den høje kvalitet og den uhyre høje komfort, du er sikret ved valget af Sirius Black.

En Sirius Black kontinentalseng 180x200 cm.

Se flere billeder og informationer af Sirius Black.

Sirius Black er en kontinentalseng, der produceret af Kinnabädden i Horsens, hvilket er et svensk firma, der senere er flyttet til Danmark som følge af et opkøb. Virksomheden har specialiseret sig i fremstilling af senge, der henvender sig til det skandinaviske marked, hvilket de har gjort siden stiftelsen af virksomheden tilbage i 1947. De sætter en helt særlig ære i både kvalitet, design og tilgængelighed. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er noget, du mærker allerede efter blot én nat i en seng som Sirius Black, da den bl.a. har temperaturregulerende polstring i madrassen, hvorfor den er sval om sommeren og lun om vinteren.

Som enhver anden kontinentalseng, så kan Sirius Black naturligvis også bryste sig af, at være en kende højere end andre senge, da den kommer med tre madraslag. Det betyder også, at du får en følelse af, at du står ud af sengen i stedet for at stå op af sengen, hvilket er ensbetydende med, at det er mere bekvemt og komfortabelt for dig at stå op om morgenen. Du får selvfølgelig også muligheden for frit at vælge mellem to typer af topmadrasser. Én med en kerne af latex og én med en kerne af Memory Foam – der er både fordele og ulemper forbundet med begge topmadrasser.

Venus Nova – 180 cm. x 210 cm.

Venus er – uden tvivl – én af de mest populære modeller fra Kinnabädden. I dette tilfælde er der tale om en opgraderet version, der går under navnet Venus Nova. Idéen med denne seng er naturligvis, at det skal fungere som værende en mere luksuriøs udgave af den populære Venus-seng fra Kinnabädden. Denne seng kommer blandt andet med en forbedret boxmadras, mens topmadrassen også er tykkere og samtidig er der også blevet tilføjet et lækkert full-cover af eksklusivt møbelstof til kontinentalsengen. Der er tale om en veldesignet design, der kan bryste sig af en uovertruffen komfort, du ikke får for mange andre senge.

Lækker Nova seng fra Venus - 180x210 cm.

Se flere billeder og informationer af Venus Nova.

Kinnabädden fremstiller alle deres senge i deres produktionslokaler i Venus Nova, hvor deres forskellige modeller bliver fremstillet under sunde arbejdsvilkår og naturligvis også af de absolut bedste materialer. Den danske produktion foregår desuden under meget strenge kvalitetskontroller og strenge vilkår, hvilket har betydning for hele sengen. Denne seng er resultatet af mere end 60 års erfaring med fremstilling af forskellige typer af senge til det skandinaviske marked, hvorfor du er garanteret en særdeles høj kvalitet og en komfort, du ikke får fra andre senge end Venus Nov – og det er blandt andet dét, der får sengen til at skille sig ud fra mængden.

Én af de specielle ting ved Venus Nova er, at den kan bryste sig af et tredelt komfortlag. Det nederste lag i sengen er en boxmadras, der er opgraderet sammenlignet med den tidligere udgave af Venus – skumkernen er blevet erstattet med pocket-fjedre. Ikke nok med det, så kommer springmadrassen også med et højt komfortniveau og en karakteristisk højde. Pocket-fjedrene i springmadrassen er omgivet af Cooltex-skum, der er med til at give Venus Nova en sund profil. Det øverste lag i Venus Nova udgøres af en topmadras – du kan vælge mellem en topmadras med en kerne af latex eller en kerne af Memory Foam.

Madrasser med den rette hårdhed er essentielt

Ofte er der rigtig mange danskere, der ender med at investere i en topmadras, der er for blød og samtidig er der også rigtig mange, der tager denne beslutning, fordi det virker som den bedste løsning. Faktum er dog, at det ofte handler om, at mange af disse personer har svært ved at vurdere, hvilken hårdhed, de reelt set har brug for, når de skal investere i en ny madras eller endda en helt ny seng. Oftest vil mange være af den opfattelse, at det føles rigtig behageligt at have en blød topmadras, når man ligger på den i en butik.

Du skal dog være opmærksom på, at du ofte blot ligger på en madras i ganske få minutter i en butik, hvilket ikke just er synderligt meget værd sammenlignet med, at du hvert år bruger cirka 3.000 timer i sengen. Hvis du ligger alt for blødt i din seng, så er det også noget, der kan ende med at gå ud over din ryg. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu, så du ikke ender med at købe en madras, der er for blød og som dermed også kan ende med at give dig ondt i ryggen, fordi du ligger for blødt.

Vælg din kommende kontinentalseng med omhu

Har du planer om, at investere i en ny kontinentalseng, så er det særdeles vigtigt, at du ikke blot springer på det første kontinentalseng tilbud, du kan finde. Oftest er sådanne tilbud ikke noget værd, hvis ikke du sørger for at vælge din kommende seng med største omhu, da en kontinentalseng kan have mange forskellige former for faktorer, der varierer fra model til model – og derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge din kommende kontinentalseng med omhu og med den største respekt for, at din kommende seng skal harmonere godt med dine krav og naturligvis også dine forskellige former for præferencer.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange forskellige former for kontinentalsenge på det danske marked, eftersom der både findes en lang række forhandlere, producenter og dertil også et utal af forskellige modeller – alt dette er med til at skabe et stort udvalg af forskellige senge, som du frit kan vælge mellem. Det er både positivt og negativt, eftersom det er med til at hæve chancen for, at du kan finde frem til den helt rette kontinentalseng for dit vedkommende, men samtidig er det også ensbetydende med, at du skal kunne frasortere en lang række forskellige modeller, der reelt set ikke har din interesse.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here