Der skal ikke være nogen tvivl om, at din seng er det absolut vigtigste møbel i både dit hjem og i dit liv. Hvis du har, hvad der kan betragtes som værende et optimalt søvnmønster, så tilbringer du faktisk intet mindre end en tredjedel af dit liv i sengen. Hvis du gerne vil gøre det til en behagelig oplevelse og samtidig også kunne føle dig frisk og veludhvilet om morgenen, så er det særdeles vigtigt, at du har en god seng til rådighed. Mange tror, at det blot er madrasser, der udgør komforten, men størrelsen af sengen er faktisk også uhyre vigtig.

Hvis du sover selv i din seng, så kan du sagtens nøjes med en seng, der har en bredde, der lyder på 90 cm., men hvis du derimod ønsker at gøre det mere behageligt og komfortabelt for dig selv, så kan du i stedet vælge at investere i en seng, der måler f.eks. 140 cm. x 200 cm. Denne størrelse er ét af de mest hyppigt brugte halvandenmandsseng mål, men der findes dog også andre (og lidt mindre regulære) størrelser, der går under samme betegnelse – den har naturligvis fået dette tilnavn, da en seng med denne størrelse er svarende til cirka halvanden enkeltmandsseng.

Mange vælger at bruge en sådan seng som værende en mindre dobbeltseng, men det skal dog understreges, at det ikke er noget, der anbefales. Det skyldes, at hver person ganske enkelt ikke har plads nok i en seng, der blot måler 140 cm. i bredden. I stedet kan du dog med fordel vælge en halvandenmandsseng (kaldes ofte også for en trekvartseng) i stedet for en regulær enkeltmandsseng, der kun måler mellem 80 cm. og 90 cm., hvilket ikke giver dig muligheden for at brede dig nær så meget ud sammenlignet med en halvandenmandsseng, der måler f.eks. 140 cm. i bredden.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at der også er mange, der ender med at investere i en såkaldt halvandenmandsseng, fordi de ganske enkelt ikke har plads til en seng, der er større end det klassiske halvanden mands seng mål, der lyder på 140 cm. i bredden og cirka 200 cm. i længden. Som det også nævnes ovenfor, så skal du naturligvis også være opmærksom på, at der ikke er synderligt megen plads til to personer i en halvanden mands seng, hvorfor du skal være indstillet på, at komme til at sove relativt tæt med din partner – skal du sove selv, så er det naturligvis irrelevant.

Elevationssenge

Venus – 140 cm. x 200 cm.

Hvis du har planer om at investere i en ny elevationsseng af høj kvalitet, hvor der er blevet tænkt på selv den mindste detalje, så kan du roligt vælge at se nærmere på en seng som Venus fra Kinnabädden. Der er tale om en seng, der ikke blot har et meget stilrent og elegant design, men samtidig også en elevationsseng, der kan give dig en optimal komfort, så du dermed er sikret en god nattesøvn – nat efter nat. Samtidig skal det også understreges, at der bestemt må siges at være tale om en seng i luksusklassen, da den er fremstillet af de absolut bedste materialer.

140x200 cm. elevationsseng fra Venus

Se flere billeder og informationer af Venus.

Venus er desuden også blevet betrukket med et eksklusivt møbelstof i en farve efter eget valg. Møbelstoffet er med til at give sengen et helt særligt præg, der gør den både charmerende og indbydende at se på – og så er det naturligvis også blot en bonus, at den også er komfortabelt og indbydende at ligge i. Kinnabädden har selvfølgelig haft fokus på at fremstille en seng i halvandenmandsstørrelse, der er noget af det ypperste på markedet, hvorfor der er kræset for hver enkelt detalje for at sikre, at du får en optimal søvn, så du vågner frisk og veludhvilet hver morgen.

En elevationsseng er ikke meget værd, hvis ikke elevationskomponenterne er optimale. Derfor har Kinnabädden også fået leveret alle elevationskomponenter af det internationalt anerkendte danske firma, Linak, der er placeres på Als. Det er en elevationsmotor, der både kan garantere dig et minimalt støjniveau, men naturligvis også en funktionalitet, der er helt i top. Sengen er bestående af en madras med Cooltex, der har den fordel, at det er temperaturfølsomt, hvorfor det selv tilpasser sig både din krops og soveværelsets temperatur, så du hverken fryser eller har det for varmt. Du kan desuden vælge mellem to forskellige topmadrasser med enten latex eller Memory Foam.

Senses Lux – 140 cm. x 200 cm.

Senses Lux er – som navnet også antyder – en seng i den absolutte luksusklasse. Der er tale om en seng, der produceres her i Danmark og samtidig også af materialer af den absolut højeste kvalitet, hvorfor der bestemt også må siges at være blevet kælet for selv den mindste detalje. Selve rammen er blevet fremstillet af svensk fyrretræ, mens elevationsmotoren er blevet produceret af Linak, der er et dansk selskab, der er kendt hele verden over for deres høje kvalitet og funktionalitet. Den kommer samtidig også med en såkaldt nakkeløftsfunktion, der gør det muligt at løfte toppen af madrassen et yderligere hak.

Dobbelt elevationsseng Senses Lux 180x200

Se flere billeder og informationer af Senses Lux.

Sengen produceres af European House of Beds i Horsens, der i dag ejer Kinnabädden, der oprindeligt er et svensk brand. Senses Lux produceres af danske håndværkere og tømrere, der har mange års erfaring, og sengen fremstilles samtidig under strenge kvalitetskontroller. Madrassen i Senses Lux er desuden en springmadras med pocket-fjedre, der skaber opdrift og dermed også er med til at sikre, at du får en både sund, behagelig liggeposition i sengen. Typisk trykpunkter som nakke, skuldre og lænd udsættes for minimalt modtryk, så du får en dybere og mere behagelig søvn. Det sikrer, at du restituere godt og dermed også er frisk, når du vågner.

Topmadrassen har meget at skulle have sagt i forhold til komforten. Derfor er det også vigtigt, at du har en god og komfortabel topmadras som det øverste lag på din elevationsseng. Hvis du vælger at investere i en Senses Lux, så får du muligheden for at vælge mellem en topmadras med en kerne af latex eller derimod en topmadras med en kerne af Memory Foam. Topmadrassen med latex-kerne er elastisk, så derfor får du støtte afhængig af din vægt, mens madrassen med Memory Foam optager din kropsvarme og vil bruge den til at forme sig efter din krop, hvorfor én af dem med garanti også appellerer til dig.

Kontinentalsenge

Jupiter – 140 cm. x 200 cm.

Jupiter er ikke blot en kontinentalseng, der er en helt særlig fryd for øjet, for ikke nok med det, så er der også tale om en kontinentalseng, der kan bryste sig af en høj, danskproduceret kvalitet. Jupiter No. 1 er både designet og fremstillet af Kinnabädden i Horsens, hvor der arbejder en lang række danske håndværkere under sunde arbejdsvilkår og under streng kvalitetskontrol, hvilket er med til at sikre dig en seng af høj kvalitet, der både er veldesignet og kan give dig en uovertruffen nattesøvn – hver eneste nat. Derfor er du selvfølgelig også garanteret, at prisen er i bund og kvaliteten er i top.

140x200 Jupiter kontinentalseng

Se flere billeder og informationer af Jupiter.

Kinnabädden, der står bag Jupiter No. 1 og en lang række andre senge, er specialister i fremstilling af senge, der henvender sig til det skandinaviske klima, de de både er bygget til den typiske skandinaviske person, men naturligvis også til det nordiske klima, der kan være meget varierende. Det er også ensbetydende med, at der er tale om en seng, der er lun om vinteren og sval om sommeren, så den dermed er behagelig at sove i året rundt. Derfor er det ikke blot det faktum, at den er opbygget af tre madraslag, der giver dig høj komfort, men også, at den altid har en god temperatur, uanset om det er koldt eller varmt om natten.

Sengens platform udgøres af en boxmadras, mens det midterste lag er en springmadras, der både er vendbar og kommer med intet mindre end 5 zoner, mens der samtidig også er en topmadras som det øverste lag på sengen. Du har mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser; én med en kerne af latex og én med en kerne af Memory Foam. Samtidig er der også mulighed for at vælge mellem to fastheder i springmadrassen, hvor det anbefales at vælge en medium fasthed, hvis du vejer 75 kg. eller derunder. Vejer du mellem 75 kg. og 90 kg., så bør du vælge en fast fasthed i springmadrassen.

Nordkap – 140 cm. x 200 cm.

Nordkap er en dansk kontinentalseng, der er fremstillet af de bedste råmaterialer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at en seng som denne vil give dig muligheden for at forbedre din nattesøvn med det samme. Springmadrassen er desuden udstyret med moderne pocket-fjedre, der reagerer individuelt på din vægt, hvilket også er ensbetydende med, at disse fjedre giver dig en personlig og sund støtte. Selve fundamentet i denne seng er naturligvis bestående af en boxmadras, der danner en solid platform for sengen, som ikke blot giver dig en solid og robust seng, men også en sund liggeposition og restituerende nattesøvn.

Nordkap kontinentalseng 140x200 halvandenmands

Se flere billeder og informationer af Nordkap.

Komforten af denne seng er naturligvis i en klasse for sig. Springmadrassen er blandt andet inddelt i fem komfortzoner, som hver enkelt tager hensyn til hvilken støtte, der er behov for, at dine forskellige kropsdele og støttepunkter får. Dine skuldre har naturligvis et andet behov end dine ben, hvorfor madrassen er inddelt i komfortzoner, der tager hensyn til de mest typisk trykpunkter som f.eks. skuldre, nakke, hofte osv. Du finder desuden intet mindre end 261 pocket-fjedre (af uhyre god kvalitet) pr. kvadratmeter i springmadrassen, hvilket er ensbetydende med, at madrassen indeholder intet mindre end 261 individuelle støttepunkter pr. kvadratmeter.

Topmadrassen er – på trods af, at det er det mindre madraslag i en kontinentalseng – en madras, der er meget vital for din komfort. Derfor er der også mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser, når du investerer i en seng som Nordkap. Du kan enten vælge mellem en topmadras med en kerne af latex eller en topmadras med en kerne af Memory Foam. Topmadrassen med latex giver en elastisk støtte, der samtidig er med til at gøre madrassen mere åndbar og ventilerende. Vælger du topmadrassen med en kerne af Memory Foam, så får du i stedet en topmadras, der bruger din kropsvarme til at forme sige efter din krop, så du nærmest synker ned i madrassen.

Boxsenge

Bergen by BN – 140 cm. x 200 cm.

Én af de mest almindelige senge på det danske marked er naturligvis senge, der blot er bestående af en almindelig boxmadras. Ét godt eksempel på en sådan seng er Bergen by BN, hvor der har været fokus på at sikre en høj kvalitet, den absolut bedste liggekomfort og samtidig også små bonusegenskaber, der er med til at give den sidste finish til produktet. Ikke nok med, at kvaliteten er helt i top, så er der tale om en boxmadras, der er produceret her i Danmark, hvilket naturligvis er med til at sikre, at kvaliteten befinder sig på det ypperste niveau.

Bergen boxmadras 140x200 cm.

Se flere billeder og informationer af Bergen.

Boxmadrassen, der udgør Bergen by BN, er en madras, der er udstyret med den populære og mest benytte fjedrevariant til personer, der har en vægt, der lyder på under 95 kilo; nemlig pocket-fjedre. Du får samtidig også en boxmadras, der er blevet udstyret med en polstring af latex, der omgiver fjedrene inde i madrassen. Det resulterer i, at du får den absolut bedste udnyttelse af de pocket-fjedre, der er at finde inde i boxmadrassen, mens levetiden ligeledes også forøges kraftigt. Boxmadrassen kommer desuden også med såkaldt “antislid”, der sikrer, at topmadrassen ikke glider for meget rundt på boxmadrassen som det ellers er tilfældet med en topmadras – og særligt hvis man ligger lidt uroligt om natten.

Ovenstående giver naturligvis også en indikation af, at der medfølger en topmadras, hvis du vælger at investere i en boxseng som Bergen by BN. Du har muligheden for at vælge mellem en række forskellige topmadrasser. Du kan vælge mellem to standard topmadrasser, der har en 4 cm. kerne med enten trykaflastende celcius eller med elastisk latex. Du kan – dog for en merpris – også vælge en mere luksuriøs topmadras, der har en kerne på intet mindre end 6 cm. Latex skubber tilbage afhængigt af det tryk, der placeres på madrassen, mens Celcius derimod optager din kropsvarme og bruger varmen til at forme sig efter din kropsbygning.

AirPur Mind – 140 cm. x 200 cm.

AirPur Mind er en boxseng, der er bestående af en boxmadras, der passer rigtig godt til dig, der søger en formidabel liggekomfort og samtidig også en dybere, forbedret nattesøvn, som du samtidig også har mulighed for erhverve til en fair pris. Selve madrassen tilpasser sig din krop og liggeposition, så den hele tiden kan give dig optimal støtte, uanset hvordan du ligger om natten, hvor meget, du ruller rundt eller noget helt tredje. Madrassen er samtidig også yderst miljøvenlig og ventileret, så den samtidig også holdes frisk, ren og sikrer, at boxmadrassen er langtidsholdbar. AirPur Mind er til dig, der ønsker en fortrinlig søvnoplevelse.

AirPur Mind halvandenmandsboxmadras 140x200

Se flere billeder og informationer af AirPur Mind.

AirPur er en hel kollektion, der er designet og udviklet af danske håndværkere, tømrere og søvneksperter ved European House of Beds i Horsens. Selve madrassen er blevet opbygget af såkaldt Waterlily-skum, der er et meget trykaflastende skum i flere lag. Boxmadrassen er endda blevet opdelt i intet mindre end tre komfortzoner, som har til formål at sikre, at typisk trykpunkter som blandt andet nakke, skuldre og lænd udsættes for et minimalt modtryk, når du ligger på madrassen, og det er med til at sikre dig en dybere søvn. Du kan desuden også være sikker på, at du sover roligt i sengen.

AirPur Mind leveres med en såkaldt CLIMA-topmadras, der har en helt særlig egenskab, der kan regulere temperaturen alt efter rummets og din krops temperatur. Topmadrassen har en indbygget temperaturkontrol, der gør det muligt for den at både opbevare og frigøre varme eller kulde ved nøje fastlagte temperaturer – og det er selvfølgelig med til at sikre, at du hverken skal være bange for, at du ender med at få det for varmt eller for koldt om natten, når du sover i en seng som AirPur Mind. Topmadrassen kan desuden også bryste sig af en trykaflastende skumkerne, hvori den indbyggede temperaturkontrol også er at finde.

En halvandenmandsseng er et godt valg til én person

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en halvandenmandsseng er et rigtig godt bud på en seng til dig, der har behov for en kende mere plads til at boltre dig på end, hvad du får fra en regulær enkeltmandsseng, der typisk måler mellem 80 cm. og 90 cm. i bredden. I forbindelse med købet af en halvandenmandsseng, så er der rigtig mange forskellige ting, du skal sørge for at tage op til overvejelse, men noget af det vigtigste er, at du sørger for at vælge en madras (både box- og springmadras) med den rette fasthed, hvilket du kan læse mere om nedenfor:

  • Vejer du under 80 kg., så bør du sørge for at vælge en madras, der kommer med pocketfjedre og en medium fasthed.
  • Vejer du derimod mellem 80 kg. og 95 kg., så bør du i stedet sørge for at vælge en madras, der kommer med pocketfjedre og en fast fasthed.
  • Slutteligt, hvis du vejer mere end 95 kg., så skal du have en madras, der er udstyret med multipocketfjedre og samtidig også en fast fasthed.

Ikke nok med, at du skal sørge for at vælge en god boxmadras, der harmonerer med dine behov qua ovenstående, så er det samtidig også en nødvendighed, at du sørger for at vælge den helt rette type af seng, da der findes rigtig mange forskellige typer af senge på det danske marked, der også er blevet lavet i halvandenmandsstørrelse. Som du også har haft mulighed for at se ovenfor, så er der blandt andet mulighed for at vælge mellem både regulære senge, der blot er bestående af en boxmadras (kaldes også for boxsenge), men der er naturligvis også mulighed for mere luksus i form af enten en kontinentalseng eller derimod en elevationsseng.

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at det kan være vanskeligt at vælge den rette type af seng, hvis det ikke er noget, du har synderligt megen erfaring med. Ydermere, så skal der heller ikke være nogen tvivl om, at der både er fordele og ulemper forbundet med alle typer af senge, hvorfor det er uhyre vigtigt, at du sørger for at stille de forskellige fordele og ulemper op mod hinanden, så du dermed kan vurdere, hvad der er den bedste type af seng for dit vedkommende. Det er vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu i stedet for at forhaste processen, da du kan risikere at foretage et forkert køb og dermed lave en dum investering.

Halvandenmandsseng Mål

Halvandenmandssenge kan fås i mange forskellige størrelser, men bredden lyder dog på 140 cm., selvom der er mange, der mener, at der også findes i halvandenmandssenge, der har en bredde, der lyder på 120 cm. og 160 cm., men officiel bredde er dog 140 cm. Det er også ensbetydende med, at det er længden, der kommer til at variere, eftersom der naturligvis er forskel på, hvad folk har af behov i forhold til længden af deres seng. Hvis du er en tand højere end gennemsnittet, så er det selvfølgelig også relevant, at du sørger for at finde en seng, der har en længde, der understøtter dette.

Noget af det vigtigste i forbindelse med valget af en seng er naturligvis, at den har den helt rette størrelse. Det er vigtigt, at du sørger for at vælge en seng, der har den rette længde for dit vedkommende. Som udgangspunkt, så bør du sørge for at vælge en halvandenmandsseng, der minimum er 10 cm. længere end, du selv er høj, men hvis der er mulighed for det, så vil du dog være langt bedre tjent med at investere i en seng, der er cirka 20 cm. længere end, du selv er høj – på dén måde kan du være sikker på, at dine fødder ikke stikker ud over eller at du skal ligge og krumme dig sammen.

Derfor kan der selvfølgelig heller ikke gives en entydig beskrivelse af, hvad der kan betragtes som værende de rette halvandenmandsseng mål, men bredden lyder dog på 140 cm., mens længden varierer i forhold til hvad, du mener er den rette længde for dit vedkommende. Som nævnt ovenfor, så skal længden af din kommende seng vurderes i forhold til din egen højde (uanset hvilken type af seng, du har planer om at investere i), da du skal være sikker på, at du kan ligge udstrakt.

Er der plads til to personer i en halvandenmandsseng?

Som nævnt ovenfor, så skal der ikke være nogen tvivl om, at en halvandenmandsseng er et særdeles oplagt valg for dig, der ønsker mere plads end, hvad du kan få i en regulær enkeltmandsseng, så hvis du har intentioner om, at du skal sove én person i sengen, så er det et oplagt valg, der kan give dig yderligere komfort, men hvis du derimod har planer om, at sengen skal bruges af to personer, så er det ikke nogen god idé at vælge en halvandenmandsseng. Der er ikke nær så meget plads som i en dobbeltseng, hvorfor du dermed også skal være forberedt på, at du og din partner kommer til at ligge meget tæt.

En almindelig halvandenmandsseng måler typisk 160 cm. i bredden, men der findes også andre mere obskure størrelser. Da hver person bør have minimum 90 cm. at ligge på, så er det også ensbetydende med, at der ikke er nok plads til to personer i en seng, der kun mål 160 cm. i bredden. Mange har ikke plads til en dobbeltseng i soveværelset, hvorfor de vælger at investere i en halvandenmandsseng i stedet – det er naturligvis et oplagt valg, hvis ikke man har andre muligheder, men som udgangspunkt bør man forsøge at omrokere de øvrige møbler i soveværelset således, at der er plads til en dobbeltseng i stedet.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here