Du bruger i gennemsnit 227.468 timer i din seng gennem hele livet. Det er faktisk svarende til, at du bruger mere end 26 år af dit liv på at sove. Derfor er det naturligvis også en rigtig god idé, at du sørger for at gøre det komfortabelt for dig selv, da det er med til at gøre det til en bedre oplevelse for dig at sove i din seng. Det er dog ikke kun for komfortens skyld, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at have en god seng stående i soveværelset, som kan sikre dig, at du får en god og rolig nattesøvn – nat efter nat.

Det handler i lige så høj grad om, at din søvn har stor indflydelse på din livskvalitet og din evne til at performe i løbet af dagen. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at gå en god og dyb nattesøvn, hvilket ganske enkelt ikke er muligt, hvis ikke du tilbringer dine nætter i en seng, der er skræddersyet til dig og dine behov. Der er rigtig mange danskere, der oplever, at de ender med at få en bedre nattesøvn ved at foretage et skifte til en elevationsseng – og det er der selvfølgelig mange gode grunde til.

Hvad er vigtigt i forbindelse med købet af en elevationsseng?

Hvis du har intentioner om at investere i en ny elevationsseng, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige faktorer, der skal tages hensyn til. Det er naturligvis også ensbetydende med, at der er et væld af forskellige ting, du skal sørge for at tage op til overvejelse, inden du kan beslutte dig for at vælge lige netop dén seng, der stemmer bedst overens med de behov, krav og præferencer, du søger dækket af en elevationsseng. Nedenfor kan du læse mere om hvad, der særligt er vigtigt i forbindelse med købet af en ny elevationsseng.

Motoren er essentiel

Der skal naturligvis ikke være nogen tvivl om, at det er uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge en elevationsseng, der er udstyret med en god og stabil motor. Det anbefales at vælge en elevationsseng, der er udstyret med en motor fra en velkendt producent, hvilket eksempelvis kunne være fra danske Linak eller fra tyske Okin, der begge er producenter af elevationsmotorer, der er kendt for høj kvalitet og stabilitet. Motorer fra sådanne producenter er særligt kendetegnet ved at være støjsvage og pålidelige, hvorfor du dermed heller ikke skal frygte for, at de ender med at gå i stykker.

Elevationsbunden skal være af høj kvalitet

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en elevationsseng ikke er synderligt meget værd uden en elevationsbund af høj kvalitet. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at investere i en elevationsseng, der kan bryste sig af, at være udstyret med en elevationsbund af høj kvalitet. Ydermere, så er det også en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en elevationsbund, der indeholder en madrasbremse, så du dermed ikke skal være bange for, at madrassen ender med at falde ud af position, selvom du vælger at hæve enten fod- eller hovedende på sengen.

Vælg fjedre med omhu

Der findes rigtig mange forskellige fjedre på det danske marked. Derfor kan det også virke vanskeligt at skulle vælge den rette type af fjedre til din seng. Det anbefales dog, at du sørger for at vælge en seng med enten posefjedre, pocket-fjedre eller multipocket-fjedre, eftersom sådanne fjedre kan give dig en uhyre god støtte og samtidig også er de også yderst gavnlige i forbindelse med at opnå en god nattesøvn. Vejer du mere end 95 kg., så bør du vælge en seng med multipocket-fjedre, eftersom de indeholder flere fjedre og derfor også kan understøtte en højere vægt end andre former for fjedre.

Elevationsseng test – find den bedste elevationsseng

Hvis du skal købe en elevationsseng, så skal der ikke lægges skjul på, at der er rigtig mange forskellige senge at vælge mellem på det danske marked. Derfor kan det også virke som en vanskelig proces at skulle vælge lige netop dén elevationsseng, der er den bedste for dit vedkommende. Det er dog vigtigt, at du sørger for at vælge din kommende seng med største omhu, hvad end du har intentioner om at købe en elevationsseng, kontinentalseng eller en helt tredje type af seng. Nedenfor finder du en række gode bud på forskellige elevationssenge, hvorfor der med garanti også er minimum én model, der appellerer til dig og dine krav.

Jupiter – 90 cm. x 200 cm.

Jupiter er en seng, der kan bryste sig af solidt dansk håndværk. Den fremstilles af Kinnabädden, der oprindeligt stammer fra Sverige, hvor det blev grundlagt tilbage i 1947, men produktionen er siden flyttet til Danmark, da selskabet er blevet købt af det danske firma, European House of Beds. Der er tale om et firma, der er baseret på mere end 60 år med traditioner og kvalitet – og det bære Jupiter naturligvis også præg af. Sengen produceres under streng kvalitetskontrol af danske håndværkere i Horsens, hvorfor du er garanteret, at der er tale om en seng, der kan bryste sig af en særdeles høj kvalitet.

90x200 elevationsseng fra Jupiter

Se flere billeder og informationer af Jupiter.

En elevationsseng er naturligvis ikke meget værd uden en god og stabil elevationsmotor, hvilket naturligvis også er årsagen til, at der har været stor fokus på den mekaniske del af denne seng. Derfor bliver denne elevationsseng fra Kinnabädden naturligvis også leveret med stabil elevationsmotor, der produceres af det danske firma, Linak, der er placeret på Als. Denne elevationsmotor kan bryste sig af, at være særdeles støjsvag og er desuden også meget vedligeholdelsesfri, så du dermed ikke skal spilde tid på, at holde den ved lige. Motoren er desuden også kun tændt, når der klikkes på fjernbetjeningen, hvorfor den også er meget strømbesparende.

Den primære madras (springmadrassen) i denne elevationsseng er vendbar og kan fås i to fastheder. Det anbefales for personer, der vejer under 75 kg. at vælge en madras med medium fasthed, imens personer, der vejer mere end 75 kg. bør vælge en madras med en fast fasthed. Ikke nok med det, så er den udstyret med posefjedre, der er blevet inddelt i hele fem komfortzoner. Det betyder også, at du aflastes forskelligt og efter behov i hver af de fem zoner. Dermed er du også garanteret, at dine mest vitale trykpunkter får lige netop dén støtte, de har behov for – og hverken mere eller mindre.

Venus – 90 cm. x 200 cm.

Går du med drømmen om at investere i en elevationsseng af høj kvalitet, hvor der er blevet tænkt på hver enkelt lille detalje, så kan du roligt vælge at se nærmere på Venus, der er en elevationsseng fra Kinnabädden. Med en seng som denne, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at du er sikret en god nattesøvn – nat efter nat. Ikke nok med, at det er en seng, der kan bryste sig af en optimal komfort og en høj kvalitet, så er det også en elevationsseng med et stilrent design, hvorfor det bestemt må siges at være en seng i luksusklassen.

90x200 cm. elevationsseng fra Venus

Se flere billeder og informationer af Venus.

Sengens elevationskomponenter leveres desuden af Linak, der er et internationalt anerkendt dansk firma, der er kendt for at producere elevationsmotorer af absolut højeste kvalitet – og det må bestemt siges at være et kvalitetsstempel af rang. Det er også ensbetydende med, at elevationsmotoren kan bryste sig af et meget minimalt støjniveau, når du ønsker at hæve eller sænke enten fod- eller hovedende på din elevationsseng. Denne elevationsfunktion kommer desuden også med en såkaldt nakkeløft-funktion, der giver madrassen et ekstra vip, der giver den samme yderligere komfort som en ekstra pude. Fjernbetjeningen kan også bruges til at tænde en lampe under sengen.

Madrassen i denne seng er fyldt med danskproduceret Cooltex-skum, der har den fordel, at det i modsætning til latex er temperaturfølsomt. Det er også ensbetydende med, at det tilpasser sig kroppens og soveværelsets temperatur, da det både kan opbevare og frigive varme efter behov, så du dermed er garanteret det perfekte soveklima med en behagelig indetemperatur. Madrassen i Venus er en springmadras med pocket-fjedre, der skaber opdrift og sørger for, at du får en både sund og behagelig liggeposition i din seng. Samtidig er det også ensbetydende med, at typisk trykpunkter som nakke, skuldre og lænd vil udsættes for minimalt modtryk, hvilket sikrer dig en dybere søvn.

Venus – 140 cm. x 200 cm.

Synes du sengen ovenfor lyder appellerende, men er du i stedet mere interesseret i, at skulle investere i en såkaldt trekvart seng, der dog stadig er udstyret med elevation, så bør du i stedet vælge at se nærmere på denne udgave af Venus-elevationssengen, da den måler 140 cm. i bredden, hvilket er hvad, der er svarende til en trekvartseng. Denne seng kan dog bryste sig af det samme som den mindre udgave af Venus-sengen, da den giver dig en optimalt komfort og samtidig også har et stilrent design, hvorfor den passer ind i ethvert soveværelse. Der er kræset for selv den mindste detalje.

140x200 cm. elevationsseng fra Venus

Se flere billeder og informationer af Venus.

Du skal ikke være bange for, at elevationsmotoren i denne seng ikke er af høj kvalitet, da den bliver leveret af Linak, der er et internationalt anerkendt dansk firma, der i høj grad er kendt for at fremstille elevationsmotorer til blandt andet elevationssenge. Den er blandt andet meget støjsvag, men ikke nok med det, så kan den også bryste sig af, at være meget strømbesparende, eftersom den udelukkende er tændt, når der trykkes på fjernbetjeningen. Motoren i denne seng kommer desuden også med muligheden for at give madrassen et ekstra vip, der giver samme funktion som en ekstra pude ville gøre.

Din seng er naturligvis ikke meget værd, hvis ikke den er udstyret med en god madras, der kan sikre dig, at både komfort og støtte er helt i top. Vælger du at investere i en elevationsseng som Venus, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du kan være sikker på, at begge dele er opfyldt. Springmadrassen i denne seng er udstyret med såkaldte pocket-fjedre, der skaber opdrift og sørger for, at du får en sund, behagelig liggeposition i sengen. Ydermere, så kommer den også med en række forskellige komfortzoner, der sikrer dig, at de typiske trykpunkter som nakke, skuldre og lænd udsættes for et minimalt modtryk.

Nordkap – 180 cm. x 200 cm.

Nordkap er en danskproduceret elevationsseng, der er fremstillet af gode råmaterialer og samtidig også under streng kvalitetskontrol. Der er tale om en elevationsseng, der kan forbedre din nattesøvn, give dig muligheden for at læne dig tilbage med en god bog eller blot se nyhederne fra sengen, inden du går i seng eller inden du stiger ud af sengen om morgenen. Nordkap er en elevationsseng, der er bygget i Horsens hos European House of Beds, hvor sengene bygges af danske håndværkere og af de bedste materialer, der kan findes, hvilket naturligvis er med til at garantere, at sengen er af høj kvalitet.

180x200 cm. elevationsseng fra den danske sengeproducent Nordkap

Se flere billeder og informationer af Nordkap.

Komforten er ét af de vigtigste parametre, når det kommer til en elevationsseng, hvorfor det også er noget, der er af høj kvalitet i forbindelse med en seng som Nordkap. Springmadrassen kan blandt andet bryste sig af fem komfortzoner, der sikrer, at du altid har den helt rigtige komfort og støtte ved de typisk trykpunkter som hofte og skulderparti. Komfortzonerne tager blandt andet hensyn til, at din krop har brug for varierende støtte forskellige steder på kroppen. Madrassen er desuden udstyret med en stor mængde pocket-fjedre, hvilket er den mest velegnede typer af fjeder til personer, der vejer under 95 kg.

En elevationsseng er naturligvis ikke meget værd, hvis ikke du sørger for at vælge en model, der har en elevationsmotor af høj kvalitet. Elevationskomponenterne er leveret af tyske Okin, der er verdens største fabrikant af motorer til elevationssenge. Derfor er du også garanteret, at der er tale om en elevationsmotor af høj kvalitet. Det skal naturligvis også nævnes, at der er mulighed for at vælge mellem to topmadrasser, når du investerer i en Nordkap-elevationsseng. Du kan enten vælge mellem en topmadras med en kerne af latex eller med en kerne af Memory Foam, hvorfor der er noget for enhver person.

Venus Nova – 180 cm. x 200 cm.

Venus Nova er én af de mest formidable elevationssenge på det danske marked, så hvis du leder efter en dobbelt elevationsseng, så skal der ikke være nogen tvivl om, at dette må siges at være en model, der er lige noget for dig. Der er tale om en seng, der er bygget på den samme succesfulde grundopskrift som Venus-kollektionen fra Kinnabädden. Hvis du har en drøm om hverdagsluksus og en bedre nattesøvn, og ikke er bleg for, at luksus er noget, du skal betale for, så er Venus Nova med garanti noget for dig. Sengen har et stilrent design og komforten er i top.

Venus Nova - 180x200 cm.

Se flere billeder og informationer af Venus Nova.

Sengen er opdelt i tre komfortlag, hvor nederste lag er bestående af en boxmadras, der udgør sengens platform. Denne boxmadras er udstyret med pocket-fjedre, hvorfor den tilpasser sig din liggeposition. Ydermere, så kommer sengen naturligvis også med en topmadras, du selv kan vælge blandt to mulige. Du kan enten vælge en topmadras med en kerne af latex eller en model med en kerne af Memory Foam. Latex-topmadrassen er en elastisk topmadras, der reagerer på den vægt, der lægges på den. Det betyder, at den skubber tilbage, hvor du vejer mest, og derfor aflastes dine trykpunkter. En Celcius-topmadras med Memory Foam vil derimod tilpasse sig din kropstemperatur, så skummet former sig om din krop og lader dig synke ned i topmadrassen.

Der skal ikke lægges skjul på, at Venus Nova er en elevationsseng af høj kvalitet, hvorfor elevationskomponenterne naturligvis også er af høj kvalitet, da de leveres af Linak, der er et internationalt anerkendt firma, der har base på Als. Den mekaniske del er af uhyre høj prioritet i en elevationsseng, hvorfor det naturligvis også er særdeles vigtigt, at den er af høj kvalitet, hvilket er årsagen til, at Kinnabädden har valgt at lade Linak levere elevationskomponenterne til Venus Nova. Elevationsmotoren giver dig mulighed for at hæve både hoved- og fodende på din seng, så du kan opnå lige netop dén position, du ønsker.

Hvilken størrelse elevationsseng er den rigtige?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en elevationsseng kan fås i rigtig mange forskellige størrelser. Du kan blandt andet få dem i en helt traditionel enkeltmandssengestørrelse, der lyder på 90 cm. x 200 cm. En sådan seng kan sagtens bruges til blot én person, men oftest vil det være tilfældet, at en elevationsseng, der måler 90 cm. i bredden bruges som en del af de elevationsseng, der sælges som dobbeltsenge. I denne forbindelse skal det naturligvis også siges, at det anbefales at vælge en elevationsseng, der er bredere end blot 90 cm., da det giver mulighed for en bedre komfort.

Hvis du har intentioner om at investere i en seng med elevation, der blot skal bruges af én person, så kan det være en rigtig god idé, at du i stedet vælger en model, der har en bredde, der lyder på 120 cm. som minimum. Det giver en kende mere plads sammenlignet med en model, der kun har 90 cm. at gøre godt med i bredden. Det er også ensbetydende med, at du får mere plads og du dermed ikke kommer til at få en følelse af, at sengen er for smal. Det er særligt noget, der giver en bedre komfort, hvis du har en tendens til at ligge uroligt om natten.

Hvis du er af den opfattelse, at du gerne får en kende mere plads i sengen, så kan du vælge en elevationsseng, der har den traditionelle størrelse som en halvandenmands- eller trekvartseng. Du skal dog være opmærksom på, at en seng med en bredde på 140 cm. vil være én stor seng, hvorfor den ikke er opdelt i to sider. Derfor anbefales det, at du ikke vælger at bruge en elevationsseng i denne størrelse som dobbeltseng, men i stedet anbefales det som værende en seng for dig, der foretrækker at have en kende mere plads end en traditionel enkeltmandsseng, der måler 90 cm. i bredden.

Fordelen ved at vælge en elevationsseng som dobbeltseng, der har en bredde, der lyder på 180 cm. er, at du har muligheden for at indstille din halvdel til at have lige netop dén indstilling, du foretrækker – og det samme er muligt for din partner. Du skal desuden være opmærksom på, at der ofte også er mulighed for at vælge en forskellige madrasser til begge halvdele af sengen. Ydermere, så har I begge cirka 90 cm. at ligge på, men du skal naturligvis være opmærksom på, at der vil være en revne mellem de to halvdele og hvis der er stor forskel på jeres præferencer ift. indstilling af position, så vil dette også være et problem.

Lad ikke det økonomiske aspekt være afgørende

Hvis du er på jagt efter en ny elevationsseng, så er det uhyre vigtigt, at du ikke blot vælger en tilfældig seng eller et tilfældet elevationsseng tilbud, fordi det virker appellerende. Der skal ikke være nogen tvivl om, at du vil kunne finde mange forskellige elevationssenge på det danske marked, der kan købes til en god pris, men på den anden side, så er det ikke altid, at det er en god pris, når det kommer til stykket. Derfor må du bestemt ikke lade dig styre af det økonomiske aspekt, når du skal ud og investere i en ny elevationsseng – i stedet skal du vælge med fokus på dine egne behov og præferencer.

Der kan være mange elevationssenge, der kan købes til rigtig gode priser, men hvis de er udstyret med elevationskomponenter fra billige producenter eller kommer med madrasser, der hverken giver støtte eller komfort, så er de ikke pengene værd. Derfor bør du til hver en tid holde fokus på at vælge en model af høj kvalitet, som stemmer godt overens med dine forskellige krav og præferencer, hvad end du har mange krav, mange præferencer eller du blot leder efter en seng, der kan give dig en god, dyb søvn og et komfortniveau, der er ud over det sædvanlige.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here