Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at det kan være særdeles vanskeligt for dig at gennemskue, hvilken seng, der er egentlig er det bedste køb for dit vedkommende. Markedet for senge – og herunder også dobbeltsenge – er stort og er næsten som en jungle, hvor der findes flere tusindvis af forskellige senge, hvilket ikke just er et parameter, der er med til at gøre valget nemmere. Hvis du er på jagt efter en dobbelt seng, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der skal tages op til overvejelse – og det kan du læse meget mere om i denne guide.

Samlet set bruger en gennemsnitlig person intet mindre end 26 år af sit liv i sengen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge en seng, der emmer af både kvalitet og komfort – din søvn påvirker nemlig dit liv på mange måder, hvorfor det handler om meget andet end, at det skal være behageligt at ligge i sengen. Sover du dårligt om natten, så vil det faktisk ende med at gå ud over hele din dag. Du vil være mindre veloplagt i dagtimerne og du vil samtidig også have en følelse af konstant træthed. Hvis du derimod sover godt om natten, så vil du opleve, at du er fyldt med energi i hverdagen, hvilket i sidste ende også vil være med til at forbedre din livskvalitet og -glæde.

Dobbeltsenge kan naturligvis fås i rigtig mange størrelser, men det klassiske dobbeltseng mål lyder dog på 180 cm. i bredden og mellem 200 cm. og 210 cm. i længden. Det skyldes naturligvis, at en regulær enkeltmandsseng måler 90 cm. i bredden og dermed er der altså tale om en dobbelt størrelse af en sådan seng, hvoraf navnet til sengen også er opstået. Der findes et bredt spektrum af forskellige dobbeltsenge på det danske marked, så derfor vil du med garanti også kunne finde en seng, der harmonerer godt med de krav og præferencer, du har, når det kommer til din kommende seng.

Hvis du leder efter en ny dobbeltseng, så skal der ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige ting, du skal tage op til overvejelse, inden du kan finde frem til lige netop dén model, der harmonerer bedst med dine krav og præferencer. Det er dog uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu og ikke forhaste processen, da det – i langt de fleste tilfælde – vil resultere i, at du ender med at foretage et forkert køb. I denne artikel bliver du præsenteret for en række forskellige senge såvel som gode tips til valget af din kommende seng.

Jupiter – Kontinentalseng – 180 cm. x 200 cm.

Jupiter No. 1 er ikke blot en kontinentalseng, der kan bryste sig af, at være uhyre flot og veldesignet. Der er samtidig tale om en seng, der er fremstillet af de bedste materialer – og så er den konstrueret her i Danmark. Jupiter er en seng, der appellerer til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med hverken kvalitet, komfort eller design, men dog heller ikke ønsker at investere en større formue i din kommende seng – med andre ord, så er Jupiter en passende kontinentalseng til dig, der ønsker komfort og kvalitet til en sober pris, hvor alle kan være med.

140x200 Jupiter kontinentalseng

Se flere billeder og informationer af Jupiter No. 1.

Sengen bliver produceret af det svenske brand, Kinnabädden, der i dag har til huse i Horsens efter de for cirka et årti siden er blevet opkøbt af den danske koncern, European House of Beds. Det er også ensbetydende med, at deres mange forskellige senge bliver produceret i Horsens, hvor de laves af danske håndværkere under både sunde arbejdsvilkår og strenge kvalitetskontroller. Jupiter er desuden også en seng, der både er tilpasset det skandinaviske folkefærd såvel som det nordiske klima, hvilket også er ensbetydende med, at sengen er lun om vinteren og sval om sommeren, hvilket sikrer, at den er behagelig hele året rundt.

Sengen udgøres af et fundament af en boxmadras, mens det midterste madraslag er en springmadras, der er en såkaldt vendbar model med 5 forskellige komfortzoner, der er med til at sikre en god og dyb nattesøvn. Du får desuden også selv muligheden for at vælge en fasthed i madrassen, der passer til din vægt og dine præferencer. Vælger du at investere i en kontinentalseng som Jupiter, så medfølger der en gratis topmadras. Du får muligheden for at vælge mellem to forskellige topmadrasser. Du kan enten vælge en topmadras med Latex eller Memory Foam, hvorfor der med garanti også er én af dem, der appellerer til dig.

Venus – Elevationsseng – 180 cm. x 200 cm.

Går du med drømmen om, at kunne investere i en rigtig lækker elevationsseng til dig og din partner, hvor der bestemt ikke er gået på kompromis med noget og hvor der har været fokus på selv den mindste detalje, så skal du bestemt vælge at se nærmere på Venus, der ligeledes er en seng, der er fremstillet af Kinnabädden i Horsens. Der er tale om en seng, der med garanti vil kunne sikre, at du kommer til at sove uhyre godt hver eneste nat, men ikke nok med det, så er du samtidig også garanteret, at sengen er veldesignet og er meget stilren, hvorfor den vil kunne pryde ethvert soveværelse.

Venus elevationsseng 180x200

Se flere billeder og informationer af Venus.

Venus er dansk håndværk, når det er bedst – den er fremstillet i Danmark af danske håndværkere, og er noget af det absolut ypperste, der kan tilbydes i dette prisleje. Der er kræset for hver enkelt detalje med ét simpelt formål; at kunne optimere din søvn bedst muligt. Derfor bliver sengen naturligvis også leveret med materialer af bedste kvalitet og en række elevationskomponenter, der er fremstillet af det internationalt anerkendte firma, Linak, hvilket bestemt må siges at være et kvalitetsstempel af rang. Elevationsmotoren er ikke blot både brugervenlig og funktionalitetsmæssigt helt i top – den er også strømbesparende og meget lydsvag under brug.

Springmadrassen, der udgør det midterste madraslag i denne seng, kommer med såkaldt Cooltex-skum. Det har den fordel i forhold til traditionelt skum, at det er temperaturfølsomt, hvorfor det er i stand til at tilpasse sig til både kroppens og soveværelsets temperatur – det er med til at sikre dig et perfekt klima. Du får naturligvis også muligheden for at vælge blandt to topmadrasser, hvis du vælger at investere i en Venus fra Kinnabädden. I modsætning til Jupiter-serien, så får du her en topmadras med en kerne, der byder på en 6 cm. tykkelse sammenlignet med 4 cm., der er standarden, når det kommer til topmadrasser.

Airpur Heaven – Elevationsseng – 180 cm. x 200 cm.

Airpur Heaven er for dig, der ikke ønsker at nøjes med det næstbedste. Der er tale om en seng, der kan bryste sig af et meget eksklusivt komfortniveau, hvilket er med til at sikre, at du får den absolut bedste liggekomfort, du nogensinde har oplevet. Det er blandt andet noget, der sikres ved hjælp af et gennemgående fjedresystem af posefjedre, der individuelt trykaflaster og støtter, mens du ovenpå finder flere lag af Waterlily-skum. En kombination af de egenskaber, du får, når du køber en Airpur Heaven er med til at give dig de bedste betingelser for at opnå den perfekte nattesøvn – nat efter nat.

Airpun Heaven dobbelt elevationsseng

Se flere billeder og informationer af Airpur Heaven.

Sengen kommer desuden også med indbyggede ventilationskanaler, der sikrer luftcirkulation såvel som affugtning af sengen, så den hele tiden holdes både frisk og hygiejnisk. Det åndbare 3D-betræk, som springmadrassen er blevet betrukket med sørger samtidig for, at det overskydende fugt nemt kan passere gennem betrækket og helt væk fra kroppen. Det er faktisk også ensbetydende med, at der er tale om en seng, der er i stand til at tilpasse sig til temperaturen, som din krop og dit soveværelse byder på, så du er garanteret, at du altid kommer til at sove i det bedste søvnmiljø, hvad end du foretrækker det varmt eller afkølet.

Airpur Heaven bliver selvfølgelig leveret med en topmadras af særdeles høj kvalitet. Mere specifikt, så leveres sengen med en såkaldt CLIMA-topmadras, der er blevet opbygget med en trykaflastende skumkerne, der har den helt særlige egenskab, at den kommer med indbygget temperaturkontrol, som det også er beskrevet ovenfor. Endvidere, så skal det naturligvis også nævnes, at den er blevet betrukket med et aftageligt og vaskbart hvidt stretch med bambusfibre. Det giver en silkeblød overflade og en kølende effekt. Alt i alt, så er der bestemt ikke mange elevationssenge på det danske marked, der kan konkurrere med Airpur Heaven, da den ganske enkelt er sublim.

Senses Lux – Elevationsseng – 180 cm. x 210 cm.

Senses Lux er en passende kontinentalseng for dig, der ønsker at have en kende mere længde på sengen, da den måler 210 cm. i længden mod de traditionelle 200 cm. Vælger du at investere i en kontinentalseng som Senses Lux, så er du garanteret, at du får et sundt, behageligt soveklima, da der er tale om en seng, der er i stand til at tilpasse sig dig og dine behov, hvilket inkluderet alt lige fra liggeposition til komfort og temperatur. Derfor er du selvfølgelig også garanteret, at du kommer til at få en rigtig god komfort og behagelig søvnoplevelse i Senses Lux.

Dobbelt elevationsseng Senses Lux 180x200

Se flere billeder og informationer af Senses Lux.

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at der er tale om en meget luksuriøs seng, der ikke blot er flot og indbydende at se på, men samtidig også byder på en ekstravagant komfort og søvnoplevelse. Springmadrassen i Senses Lux er bestående af temperaturregulerende og trykaflastende Cooltex-skum, der omgiver madrassens pocketfjedre. De mange fjedre er naturligvis med til at sikre opdrift i madrassen, hvilket giver en sund og behagelig liggeposition. Det er det føromtalte Cooltex-skum, der gør sengen temperaturregulerende, hvilket betyder, at den hele natten igennem arbejder på at tilpasse sig både din kropstemperatur og den generelle temperatur i lokalet, så du får et behageligt soveklima.

Som det er tilfældet med enhver anden kontinentalseng, så er det øverste madraslag i Senses Lux naturligvis en lækker topmadras. Du får muligheden for at vælge mellem to forskellige topmadrasser, der har hver deres fordele og ulemper, men de har dog dét tilfælles, at de begge er af høj kvalitet og er en del tykkere end regulære topmadrasser. Det betyder, at de er blødere og mere behagelige at ligge på end andre topmadrasser, og samtidig også tilpasser sig både krop, temperatur og liggeposition. Du kan enten vælge en topmadras, der kommer med en 6 cm. tyk kerne af Latex eller derimod en Celcius-topmadras med Memory Foam-kerne i samme tykkelse.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Det er naturligvis meget vigtigt, at du til at starte med danner dig en forståelse for, at der ikke findes én seng, der er den bedste for alle. Den bedste seng for dig, kan være den dårligste seng for anden, da det er noget, der afhænger meget af, hvilken kropstype du har og hvilke krav, du har til din kommende seng. Alle kroppe er forskellige og derfor har alle kroppe også forskellige behov, hvilket er noget, der skal tages højde for i forbindelse med købet af en ny seng. På denne måde sikrer du dig, at du finder den bedste seng for dit vedkommende.

Nedenfor får du muligheden for at læse nærmere om en række af de mest essentielle faktorer, der er forbundet med at skulle investere i en ny dobbeltseng. Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at tage de forskellige former for parametre op til overvejelse, da du ellers hurtigt kan ende med at lave et dumt køb og dermed også en dårlig investering. Der skal dog ikke lægges skjul på, at det absolut vigtigste er, at du sørger for at vælge en seng, der harmonerer godt med dine krav – skal den bruges sammen med en partner, bør I overveje at skræddersy hver jeres halvdel af sengen.

Zoner er uhyre vigtige

Noget af det vigtigste i forbindelse med valget af din kommende seng er, at den har de rette komfortzoner. Hvis man har former (f.eks. en fyldig bagdel eller brede hofter), så er det endnu mere vigtigt, at du sørger for at vælge en seng med en madras, der kommer med indbygget zoneinddeling. Den hovedsagelige årsag til, at zoneinddeling er vigtigt er, at det er med til at sikre, at din rygsøjle ligger vandret når du sover – og det kan i sidste ende faktisk være med til at afværge fremtidige rygproblemer, hvilket du naturligvis gerne vil sikre dig, at du undgår.

Ved at dine hofter eksempelvis kan synke lidt ned i madrassen sammenlignet med resten af din krop, så er det også med til at bevirke, at din rygsøjle kommer til at ligge i en mere vandret position gennem natten. Hvis du særligt har behov for, at du synker ned i madrassen, så kan det være en oplagt idé at vælge en topmadras, der kommer med en kerne af såkaldt Memory Foam, da det former sige efter kroppen og din sovepositur, hvilket er med til at give en rigtig god aflastning. Det er dog også behageligt for dig, der ikke har former, hvis det vel at mærke er noget, du selv bryder dig om.

Vælg den rette topmadras til din dobbeltseng

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en rigtig god madras til din seng. Hvad der dog heller ikke skal være nogen tvivl om er, at det er mindst lige så vigtigt, at du sørger for at vælge en passende topmadras til din kommende dobbeltseng. Topmadrassen er det øverste madraslag på sengen og dermed vil det også være dén madras, din krop har kontakt med natten igennem. Derfor er det uhyre vigtigt, at du vælger en topmadras, der er nærmest skræddersyet til din kropstype og dine eksakte behov. Som udgangspunkt bør du vælge mellem to typer af topmadrasser:

1. Memory Foam

En topmadras med Memory Foam vil kunne justere sig efter kroppens vægt og former sig efter din kropsbygning, hvilket den gør ved hjælp af din kropsvarme. Memory Foam bliver blødere des mere det varmes op, hvilket tillader at kroppen samtidig kommer til at synke ned i madrassen – og særligt på de områder, hvor der er ekstra belastning såsom hofte og skuldre, da yderligere belastning vil være ensbetydende med yderligere varme. Det er naturligvis en smagssag, hvorvidt du har interesse i, at opnå en følelse af, at din topmadras nærmest lader dig synke ned i madrassen, så den omslutter dig eller ej.

Memory Foam er blandt andet med til at sikre, at man ligger i en mere fastlåst position, hvilket er med til at give dig en rigtig god søvnkomfort – i hvert fald hvis det er noget, du selv bryder dig om, da det selvfølgelig er en personlig præferencer. Ydermere, så anbefales det desuden også, at folk med rygproblemer vælger en topmadras med Memory Foam. Det skal desuden også siges, at Memory Foam er med til at sikre, at du får en meget trykaflastende topmadras. Ikke nok med det, så er topmadrassen også i stand til at forme sig efter din kropsstilling.

2. Latex

Latex er et materiale, der er blevet udviklet af gummitræer – det bruges til at skabe topmadrasser, der er kendetegnet ved en meget god fasthed. Ved at vælge Latex, så får du også muligheden for at få en topmadras, der giver dig de absolut bedste betingelser for at få en god nattesøvn. Ikke nok med, at du får en rigtig god nattesøvn, da der er tale om en såkadlt todimensionel topmadras, så vil madrassen samtidig også virke trykaflastende – og særligt på de mest kritiske trykpunkter som f.eks. tæller skuldre, hofte og nakke, så du dermed er sikker på, at du ikke oplever smerte eller gene i disse områder.

Endvidere, så har Latex også den fordel, at der er tale om et meget allergivenligt og åndbart materiale, hvilket er ensbetydende med, at det er 100% uafhængigt af din kropsvarme, hvorfor du ikke skal være bange for, at madrassen bliver unødigt påvirket af din kropsvarme. Derfor er en topmadras med en kerne af Latex også at foretrække, hvis du f.eks. får det meget varmt, når du sover om natten. Hvis du omvendt ofte oplever, at du ender med at fryse om natten, så er du bedre stillet med at vælge en topmadras med en kerne af Memory Foam, da den kan holde dig varm.

Hvor meget koster en god dobbeltseng?

Der kan – desværre – ikke gives noget entydigt svar på, hvor meget, du skal betale for en god dobbeltseng. Det er meget forskelligt fra person til person hvad, der giver mening at investere i. Hvis du f.eks. har problemer med ryggen og derfor har behov for ekstra støtte og måske endda også elevation, så kræver det naturligvis en større investering end hvis du blot havde behov for en komfortabel kontinentalseng, som rammer meget bredt. Dobbeltsenge kan findes i mange forskellige priser, men du skal selvfølgelig være opmærksom på, at det er meget sjældent, at det kan betale sig at investere i en billig dobbeltseng.

Den primære årsag til, at du ikke bør købe de helt billige modeller er, at de sjældent er pengene værd. Det kan virke appellerende at springe på ét af de helt billige dobbeltseng tilbud, da du hermed kan springe over hvor gærdet er lavest og holde din investering på et sobert niveau. Faktum er dog, at sådanne investeringer meget sjældent bærer noget godt med sig, da du i løbet af kort tid vil blive træt af, at sove i den respektive seng. Derfor lyder anbefalingen også på, at du er indstillet på, at kvalitet koster penge og du derfor også skal være villig til at betale for en god dobbeltseng.

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at hvis du målretter din indsats efter, at finde din næste dobbeltseng på nettet, så er der gode forudsætninger for, at du kan spare penge på dit kommende køb. Der findes mange online-baserede forhandlere af senge, madrasser og deslige, der kan tilbyde bedre priser end de fysiske forretninger, hvilket du med fordel kan benytte dig af. Dertil skal det også nævnes, at udvalget af senge er bredere og mere differentieret på nettet, hvorfor der er bedre chance for at finde den perfekte dobbeltseng på nettet.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here