Trænger din bolig til en modernisering, ombygning eller en gennemgribende renovering, kræver det omtanke. For uanset om du selv vil udføre det, eller du vil have en håndværker til det, skal du overveje, hvor det giver din bolig mere værdi.

Det er ikke altid, at det betaler sig at give huset en omgang. I hvert fald ikke hvis det skal øge husets værdi og tjenes hjem igen ved et efterfølgende salg. Vi har her samlet en række råd til dig, som så gerne vil give dit hus lidt mere værdi for pengene.

Udskift dine gulve

Der er ingen tvivl om, at nyrenoverede ejendomme og lejligheder er det mest eftertragtede på boligmarkedet. Og det kan i mange tilfælde også ændre en del på prisen.

Selvom I ikke nødvendigvis havde i sinde at skifte jeres gamle trægulv ud med et nyt, så giver det altid dit hus mere værdi. Om det er trægulv, laminatgulv, vinylgulv eller noget helt andet giver det altid et bedre indtryk af boligen som helhed. Du kan endda give dine bolig et nyt epoxygulv, som du i øvrigt kan finde lige her.

Hvis du ikke har så mange penge at gøre med, er det fordelagtig at istandsætte gulvet i køkkenet og dagligstuen. Det er nemlig her, vi tilbringer størstedelen af vores tid. Derfor er det også en god idé at køre en pensel med lidt maling over rummets vægge. Det kræver så lidt, men gør så meget for din boligs værdi.

Giv din bolig nye vinduer

Nye vinduer er ofte et must-have, når købere er ude at tjekke boligmarkedet. Det er nemlig et af de elementer, der giver det største nedslag i prisen. Sommetider er nedslaget endda så stort, at det kan dække renoveringen af vinduerne.

Ligesom nye vinduer holder bedre på varmen om vinteren, så holder nye vinduer også kulden ude. Og på samme måde som isolering af dit hus har nye vinduer stor betydning for din boligs energimærke. Hvis dit hus derfor er gammelt og med halvgamle vinduer, er det uden tvivl en fordel at skifte dem til energioptimerede vinduer. Det er selvfølgelig op til dig selv, om du ønsker at skifte dem alle eller dem, der trænger mest. Men en ting er næsten sikkert, det giver dig flere penge i sidste ende.

Hiv din gamle hoveddør ud

Det er det første dine gæster eller mulige købsinteresserede ser, når de møder din bolig. Din dør. Hvis den er gammel og slidt, har de vendt ryggen til huset, allerede inden de kom. Det kan endda bare være, at den trænger til omgang maling, og det er ikke særligt dyrt – men giver din bolig et pift opad.

Når du skal vælge din hoveddør, skal du tage hensyn til det æstetiske udtryk og vælge et materiale, som klæder huset. Hvis du eksempelvis tidligere har købt nye vinduer, er det en god idé at købe i det samme materiale, så du skaber harmoni i farverne.

Istandsæt med nye hvidevarer

Der er selvfølgelig ingen grund til, at du skifter din nye opvaskemaskine eller dit køleskab ud, hvis der ikke er en finger at sætte på de gamle. Men er dine hvidevarer derimod af ældre dato, grimme eller slidte, vil det til enhver tid gavne dig at skifte dem ud med nyere og mere moderne af slagsen.

Da køkkenet er af stor betydning for mange købere, er det et af de steder, hvor du virkelig kan efterlade et godt indtryk. Selvom det ikke nødvendigvis er hele køkkenet, så er det hvidevarerne, der giver dit køkken den største værdi. Der er ikke mange, der vil købe et hus med gamle hvidevarer. Og da slet ikke, hvis de også ser gamle ud.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here