I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan man med relativt simple værktøjer kan skabe en indretning, som både er hyggelig og funktionel. Der er nemlig ingen grund til at skulle vælge mellem de to ting, da det sagtens kan lade sig gøre at forene dem. Det kan du læse mere om nede i artiklen.

Hvem vil ikke gerne have et lækkert hjem, som er æstetisk flot, og som fremstår hyggeligt? Og hvem vil ikke gerne have et hjem, hvor det hele bare er super funktionelt, og det er nemt at danne sig et overblik.

Det er nok de færreste, som ikke ønsker sig begge dele, men for nogle kan det virke svært at prioritere begge dele og opnå gode resultater. Det er dog slet ikke nødvendigt at tvivle på, at man kan få begge dele, hvis man bare lægger en indsats i det.

Når man skal indrette hyggeligt, bør man stort set altid tænke praktisk, og derfor kommer det ofte til at hænge sammen. Hvis det ikke er praktisk, bliver det nemlig sjældent hyggeligt, og hvis det ikke er hyggeligt, er det ofte lidt underordnet, at det er meget praktisk. Nedenfor kan du læse nogle eksempler på tips til indretning, hvor du får begge dele.

Biopejs til gulvet

Hvis du er til rigtig intens hygge, så er det måske det helt rigtige at få en biopejs til gulvet. Man kan enten vælge en hængende pejs eller en gulv biopejs, også kaldet en fritstående biopejs.

Sidstnævnte skaber virkelig en fantastisk autentisk stemning, og det bliver nærmest overflod af idyl med sådan en. Den er dermed perfekt til de aftener, hvor man har venner eller familie på besøg, og hvor det allervigtigste bare er at hygge sig i hinandens selskab.

Den er også perfekt, hvis man på en kold vinteraften fryser en smule og har brug for noget at varme sig på. Det er på mange måder en ting, som kan bringe hyggen frem, når der er mest brug for det. Det fede ved en gulvpejs er, at den også er en flot del af indretningen, når den ikke er i brug. På den måde passer den ofte rigtig godt ind, uanset hvilket stil hjemmet har.

Sofahygge

Skal man have en hyggelig indretning, så er stuen naturligvis vigtig. Her taler mange om sofahygge, og det er da også et område, hvor man virkelig kan opnå en skøn atmosfære. Her bør man selvfølgelig kunne se, hvad man har med at gøre med.

Har man masser af plads, kan man sagtens bruge store dele af den på en sofagruppe, som fylder meget. Er man derimod lidt i pladsmangel, er det måske nærmere en god idé at udnytte pladsen meget grundigt.

Oftest er det omkring sofaerne, at den virkelige hygge foregår. Man er træt efter en lang dag, og man har fået ryddet op efter aftensmaden. Nu vil man gerne slappe af, og det foregår i sofaen foran tv’et eller med et spil. Sørg for at skabe en atmosfære i stuen eller det rum, hvor sofaen er placeret. Der skal være noget personlighed, og det er noget, som kommer gennem indretningen.

Eksempelvis kan man tænke i at placere nogle sekundære møbler strategisk, så de passer ind i møbelgrupperne. Man kan med fordel prøve sig lidt frem, til man rammer noget, som faktisk virker interessant.

Mere end et spisekøkken

Når vi kommer til køkkenet, skal der ikke herske tvivl om, at det er et af de absolut vigtigste rum i hjemmet. Det er her, man bruger mest tid, og det er her, tingene virkelig bare skal fungere. Derfor taler man også ofte om et spisekøkken eller et funktionelt køkken, men heldigvis er der mulighed for at gøre det til meget mere end det.

Har man eksempelvis et køkken-alrum, er der rig mulighed for at lave det til et specielt rum, som hele familien holder af. Man har måske spisebordet, hvor man mødes til de store måltider, og så har man nogle andre afdelinger, hvor der er plads til, at alle kan lave deres ting.

Nogle har måske travlt, før de skal til aktiviteter, imens andre har god tid efter job til at smøre sig en lækker mad. Der skal være mulighed for begge dele.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here