Vinteren har sneget sig ind på os, og dagene bliver efterhånden kortere og kortere. Derfor har de fleste af os lyset tændt nærmest døgnet rundt. De mange mørke timer kan være lidt deprimerende og nedtrykkende, men med den rette belysning kan du gøre dit hjem lidt hyggeligere. Her kan du få inspiration til, hvordan du med lyskilder kan skabe afslappende og indbydende rammer i den mørke vintertid.

Lamper med varmt skær

De fleste hjem er udstyret med kolde lyskilder. De er praktiske, når der skal arbejdes, laves lektier og tilberedes mad. Til gengæld er de ikke så indbydende, når der bare skal hygges på sofaen med en god film. Derfor er det en god ide også at tilføje nogle varme lyskilder i hjemmet. Lige for tiden er især glødepærelamper populære, da de netop har et blødt og varmt skær. Med bare en glødepære og en ledning med fatning kan du kreere din egen unikke lampe, der er perfekt til vinterens hyggelige stunder med familie og venner.

Lyskæder

En anden måde at skrue op for hyggen på er lyskæder. Lyskæder er fantastiske, fordi de findes i så mange forskellige størrelser, former og farver, og så kan de desuden bruges på så mange forskellige måder. Hæng for eksempel en lang lyskæde langs loftkanten i stuen eller vikl den rundt om en reol på børneværelset. Især op til jul er lyskæder hyggelige, og du vil ikke have problemer med at finde en med julemotiver på.

Stearinlys

Der er nærmest ikke noget mere hyggeligt end det dansende skær fra et levende lys. I december måned er et kalenderlys eller en adventskrans oplagte, men du kan også investere i et lys med en dejlig duft. Hvis du ikke vil have levende lys i hjemmet, kan du i stedet vælge LED-lys. Mange af dem har et flakkende skær, der er overraskende autentisk.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here