Klimaforandringerne nævnes i Nyhederne hver eneste uge, og dette er med god grund. Jordkloden er under et massivt pres, hvor ressourcerne opbruges, indlandsisen smelter, øer risikerer oversvømmelser, og dyrearter trues. Klimaforandringerne er en meget alvorlig sag, og derfor er det vigtigt, at vi alle tænker over vores egen måde at leve på.

Selvom det kan virke uoverskueligt at skulle gøre en forskel, kan du faktisk lave mange små ændringer i din livsstil. Ved at leve mere bæredygtigt kan du hjælp til med at gøre verden til et bedre sted – også i mange år frem. Du kan bringe bæredygtigheden ind i dit eget hjem, og dette kan du læse mere om i denne artikel.

Vælg møbler, der er bæredygtigt produceret

En bolig er ikke et hjem uden møbler. Ofte udtrykker vi os selv gennem vores indretning, hvor vores personlighed får lov til at skinne igennem. Nogle vælger at indrette med få designmøbler, mens andre udskifter husets møbler hurtigt. Uanset hvad kan du indrette dit hjem på en mere miljøvenlig måde.

En af måderne at gøre dette på er ved at købe møbler, der er produceret bæredygtigt. Disse møbler er produceret under forhold, som er mindre belastende overfor miljøet. Dette kan f.eks. være gennem brug af miljøvenligt bambus, drivtømmer eller FSC-certificeret træ. Hos traefolk.dk har de et stort udvalg af kvalitetsmøbler, der netop er bæredygtigt produceret. Du kan derfor indrette dit hjem med god samvittighed, hvis du blot vælger miljøvenlige møbler.

Tænk over madforbruget og mindsk madspildet

Det at producere madvarer udleder en masse CO2, og faktisk er Fødevareproduktionen ansvarlig for omkring en tredjedel af den danske CO2-udledningen. Feeding the World hævder, at hvis al madspild stoppede, ville det være ensbetydende med, at hver femte bil blev fjernet fra gaden. Du kan derfor gøre en stor forskel ved at tænke over dit eget madforbrug i hjemmet.

Sørg for at planlægge dine indkøb, sådan du kun køber det, du skal bruge. Du kan med fordel udforme en madplan, således du får genbrugt de samme ingredienser. Derudover kan du sagtens se lidt mere løst på datomærkningen på varerne. Disse datomærkninger er nemlig blot vejledende, hvilket betyder, at du ikke behøver at smide tingene ud, når datoen nærmer sig. Vær dog opmærksom på fisk og fersk kød, da disse datoanmærkninger alligevel bør følges.

Vask tøjet med koldt vand

Det meste tøj kan sagtens blive rent ved blot at anvende 20-30 grader. Det eneste, det kræver, er, at du vasker med et vaskemiddel, der er designet til at vaske ved lave temperaturer. Bukser og bluser kan nøjes med det kolde vand, da dette tøj ikke er i bakteriekontakt direkte. Vaske på over 30 grader belaster miljøet unødigt, og dette kan du altså undgå med lavere temperaturer.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here