Annonce: Artiklen er en annonce

Danmark er et land, hvor alle de fire årstider opleves. Forårsdage med dejlig sol, sommernætter med høje temperaturer, regnfulde efterårsdage samt kolde og mørke vintermåneder. Det har sin charme, da man formår at værdsætte de enkelte årstider, og hvad de har at tilbyde. Dog kan det hurtigt føles som om, at de koldere, mørkere og vådere dage fylder mest. Dette skal boligen selvfølgelig afspejle, da forbedringer i boligen klart kan gøre vinteren og andre kolde dage mere overkommelige. Læs med her for at se, hvordan du kan gøre din bolig klar til vinteren – og andre kolde dage i løbet af året.

Installer gulvvarme i boligen og bliv opvarmet nedefra

Når man først har haft en bolig med gulvvarme, er det svært at undvære igen. Gulvvarme opvarmer en bolig på en fantastisk måde, hvor fødderne holdes varme. Varme i gulvet kan installeres i udvalgte rum såsom bryggers, gang og badeværelse, eller det kan implementeres i hele boligen. Uanset hvordan du vælger at gøre det i dit hjem, vil el-gulvvarme være det perfekte valg. Du undgår kulde ved fødderne, opnår en behagelig opvarmning af boligen, sikrer hurtigere tørring af gulvene, frihed til indretningen, jævn opvarmning af rummet og mindre hvirvlen af støv. Derudover er el-gulvvarme nemt at vedligeholde, da du hverken skal rengøre eller male dem.

Sikr at der ikke er fugt i træ- eller murværk

Inden frosten melder sin ankomst, er det yderst vigtigt at få efterset træ- og murværk af boligen. Der må ikke sidde fugt deri, da det både kan give et dårligt indeklima samt risiko for svamp. Er al fugten ikke væk fra boligen, kan det simpelthen blive decideret farligt at bo deri, da man kan blive syg. Fugt i facader og gavle kan ligeledes betyde, at pudsen springer fra, når nattefrosten kommer. Dette giver frit slag for fugten i væggen. Boliger bliver typisk fugtigere og fugtigere i efteråret. Derfor bør træ- og murværk især efterses i efteråret. Bor du i et almindeligt pudset hus, skal du bruge en blanding af vand, cement og mørtel til at pudse huset med. Undgå at pudse huset op om sommeren, da 30 grader vil medføre, at blandingen tørrer for hurtigt op, hvorefter det kan skalle af igen.

Efterse taget, kloakken, afløbet og tagrenderne

Fugt omkring huset er ikke det eneste, du skal tjekke din bolig for. Det er en rigtig god idé at efterse taget, kloakken, afløbet og tagrenderne også. Taget skal du efterse for utætte eller løse tagplader og tagsten. Er de utætte eller løse, skal de skiftes eller fastsættes. Herved undgår du alvorlige fugtskader. Derudover bør kloakken og afløbet gøres klar ved at anvende kloakrens. Tagrenden skal også gøres vinterklar. Her skal du tømme tagrenderne for grene, mos og blade. Du kan med fordel anvende en halvanden liters colaflaske, der er flækket, til at grave det hele væk.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here